Additionally, paste this code immediately after the opening tag: wat zal ik kiezen fiets kar of thule paniers met rek voor - Forum Wereldfietser

wat zal ik kiezen fiets kar of thule paniers met rek voor

Hallo ervaren wereld fietsers. ik heb jullie advies nodig.

ik heb een mtb focus cypress 2009 vbrake

daar ga ik mee op fiets vakantie. maar ik heb meer opberg ruimte nodig, ik heb al een tour rack van thule en twee zestien liter thule paniers aan de achterkant. maar nou kan ik niet kiezen tussen een fiets kar van qeridoo qx single wheel kar. of nog een set paniers kopen van thule 19 liter en nog zo,n rekje voor.

http://www.qeridoo.de/index.php/en/products/cargo-trailer/qeridoo-qx-english
http://www.bever.nl/thule-bagagedrager-tour-rack-qaacc32012?id_colour=5806
http://www.bever.nl/thule-fietstas-commuter-pannier-qaadc32015?id_colour=4168

kunnen jullie mij helpen met advies.


we gaan een rondje ijselmeer doen van af ijlst.


gr jorn idema
Minder meenemen. En ja, dat kan best.
Wij hebben een bagagekar uit de tijd dat we met kleine kinderen fietsten. Dat ging goed, en kon ook niet anders, maar tassen fietst wat mij betreft toch lekkerder.
Zonder kinderen is het in west Europa wat mij betreft geen enkel probleem om met alleen achtertassen te fietsen. De Tubus Cargo is wat mij betreft dan de beste achterdrager voor zwaardere lasten.
Zie ook: http://wiki.wereldfietser.nl/images/c/c ... kantie.pdf
Ik heb geen ervaring met voortassen of een aanhanger achter mijn MTB (alles past in/op mijn achtertassen en stuurtas), maar je kan ook het volgende overwegen:
Je kan lichte/grote dingen zoals je slaapzak/matje aan je stuur hangen in een waterdichte zak, dan hou je een hoop ruimte over in je tassen.
Of het geld voor een extra drager en twee tassen investeren in kleiner/lichter materiaal, zodat het wel in de tassen past.
Of een frametas erbij kopen en je bidons ergens anders ophangen.