Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Reisverzekering fietsen USA - Forum Wereldfietser

Reisverzekering fietsen USA

Beste fietsers,

Ik ben momenteel op zoek naar de beste reisverzekering voor mijn fietstocht in de USA (verwacht zo'n 6 maanden weg te zijn).

Kosten voor ongelukken en ongevallen kunnen nogal hoog zijn in Amerika en ik wil daarom zeker zijn dat alles verzekerd is.

Zijn er fietsers met ervaring hierin? Wat zal de beste optie zijn in mijn situatie?

Bedankt
Voor België: VAB reisbijstand. Wegblijven van te commerciële bankverzekeringen.
Ik loop maar even al mijn relevante verzekeringen door.
- Medische kosten : de basisverzekering vergoedt behandelkosten conform Nederlands tarief. Mijn aanvullende zorgverzekering vergoedt tot max. 200% van dat tarief. Dat lijkt me voldoende.
- Aansprakelijkheid : let op werelddekking. Het verzekerd bedrag is een gok: mij leek 1.5M€ voldoende.
- Rechtsbijstand : de module 'verkeer' leek me relevant gezien de doorgeschoten juristerij in de VS, maar dit wordt waarschijnlijk ook gedekt door de Reisververzekering.
- Doorlopende Reisverzekering : werelddekking, inclusief ongevallen en risicosporten (MTB). Baggage en annuleren heb ik niet verzekerd.
math schreef:Ik loop maar even al mijn relevante verzekeringen door.
- Medische kosten : de basisverzekering vergoedt behandelkosten conform Nederlands tarief. Mijn aanvullende zorgverzekering vergoedt tot max. 200% van dat tarief. Dat lijkt me voldoende.
Niet voor Amerika. Daar is een aanvullende dekking voor medische kosten noodzaak als je dit niet binnen je zorgverzekering hebt afgedekt.
1. Is fietsen gedekt; met nsme mtb/atb ?

2. eigen bijdrage regeling? .


4. rechts bijstand. raadt ik aan; te meer imdat je bij een ongeval met een fiets waar anderen betrokken bij zijn een specialist-jurist nodig hebt. Niet dat die veel duurder zijn; maar je hebt een jurist nodig met verstand van fiets en -verkeers wetten.

5. Ziektekosten.
Even een voorbeeld van de kosten als je eenzijdig van je fiets valt en je vinger breekt: ambulance; ER ; X-ray; consults and follow-up consults: $ 20.000. Een nacht opname kost al gauw een paar duizend; ICU nog meer.
Is repatriering gedekt?



Ik kan me nog herinneren dat ik tijdens mijn langdurig verblijf in de USA de NL standaard ziektekosten moest laten doorlopen. Er was ook een max termijn voor verblijf in het buitenland gesteld.

Met de zoekfunctie in dit forum vindt je meer topics over verzekering.

Walter
In Nederland kost een nacht in een ziekenhuis ongeveer 500 euro. Ik dacht door een aanvullende zorgpakket met dekking tot 200% veilig te zitten. Dat is niet zo, als je dit overzicht bekijkt : http://www.beckershospitalreview.com/li ... -2010.html (stand 2010).

Bij een volgende USA reis zal ik zorgvuldiger nagaan wat de reisverzekering dekt. Als dat onvoldoende is, is een reisverzekering met aanvullende medische dekking de moeite waard, zoals die van http://www.nederlandenvannu.nl/reisverzekering/ (ca. €5/maand).
Mijn buurman kreeg enkele jaren geleden een hartaanval in de VS en had een gewone ziektekostenverzekering en reisverzekering. Dat heeft hem heel veel geld gekost want een normale ziektekostenverzekering en reisverzekering vergoed niet de volledige ziektekosten in landen als de VS of Oman omdat deze vele malen hoger ligger. Bijverzekeren is daarom een MOET voor bepaalde landen. Hoe je dat doet verschilt per verzekering. Bel even met je ziektekostenverzekering.

Fijne reis! Blanche
Met Online en effe bellen met dees of gene draag je geheel en al zelf de verantwoordelijkheid. Ook met alle goed bedoelde adviezen via dit forum.
Mijn advies: ga naar een erkend assurantie-adviseur.
Neem alles wat je aan verzekeringen hebt mee en maak duidelijk wat je plannen zijn.
Zet dat duidelijk op papier, zodat daar geen discussie over ontstaat.
De adviseur kan dan een passend voorstel doen en is daar voor verantwoordelijk.
Maar ook dan ben je er nog niet. Je dient ook terdege van de voorwaarden kennis te nemen om teleurstellingen te voorkomen. Waag je dus b.v. niet aan een activiteit die expliciet is uitgesloten.