Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Nieuwe fietsroute van Parijs naar Normandie - Forum Wereldfietser

Nieuwe fietsroute van Parijs naar Normandie

Er is een spiksplinter nieuwe bewegwijzerde fietsroute van Parijs naar Normandie: met ook weer aansluitende routes.
Zie het volgende bericht.

“Groots fietsen” over de Véloscénie van Parijs naar de Mont Saint-Michel!(420 km)

De Véloscénie: van hartje Parijs tot de indrukwekkende Mont
Saint-Michel neemt de Véloscénie u mee langs alle grote
bezienswaardigheden die Frankrijk rijk is (de Eiffeltoren, Versailles, de kathedraal van Chartres, de baai en Mont Saint-Michel). In het departement Manche voert de route door boomgaarden, langs adembenemende landschappen zoals de watervallen van Mortain en de vallei van de Sélune en door schilderachtige dorpjes als Barenton en Ducey. Als klap op de vuurpijl is daar de grandioze baai van Saint-Michel: het absolute hoogtepunt van de route.
Meer informatie: http://www.veloscenie.com

aansluitend:

Een reis door de tijd: van de landingsstranden naar de Mont Saint-Michel !(230 km)

Deze nieuwe fietsroute verbindt de beroemde landingsstranden uit de Tweede Wereldoorlog met de Mont Saint-Michel. Er zijn twee startpunten voorzien: ‘Utah Beach’ in het departement Manche en ‘Gold Beach’ in de Calvados. Vanaf Carentan – een mijlpaal in de geschiedenis van de slag om Normandië – staan er prachtige uitzichten op het programma zoals de moerassen van Cotentin,
de watervallen van Mortain, en de Roche de Ham in de vallei van de Vire.

Meer informatie: http://www.normandie-cote-nature.com


Brits-Frans fietsen langs de Petit Tour de Manche! (470 km)

De Europese fietsroute Cycle West verbindt Bretagne met de Engelse
zuidkust. Het onderdeel “Petit tour de Manche” begint in de baai van Saint-Michel en loopt via de haven van Cherbourg, de moerassen van Cotentin, langs de middeleeuwse kastelen van Bricquebec en
Saint-Sauveur-Le-Vicomte… mét een Brits-Frans uitstapje naar het
eilandje Jersey. Een route over autoloze ‘groene wegen’, makkelijk begaanbaar en midden in de natuur.

Meer informatie : http://www.tourdemanche.com

Via de fietsroutes in Bretagne is er ook aansluiting op de Vélodyssée: de ruim 1200 km lange route langs de kust van Roscoff in Bretagne naar Hendaye in het Baskenland aan de Franse grens.
De Vélodyssée sluit aan op de fietsroute langs de Loire en een fietstroute over een voormalige spoorbaan naar de fietstad Bordeaux.

Website in het Frans: http://www.lavelodyssee.com/
Website in het Engels: http://www.velodyssey.com/


Frankrijk themaland Fiets en Wandelbeurs

Overigens is Frankrijk Themaland op de Fiets en Wandelbeurs op 9 en 10 februari in de Amsterdam-RAI: http://www.fietsenwandelbeurs.nl
Ik weet niet of de Fransen daar met fluoriserende hesjes rondlopen.
Tof toevallig wilde ik van de zomer langs de kust gaan fietsen. Noordezee routen en dan door fietsen richting zuid. Jammer dat het weer losse websites zijn en zonder gps tracks.
Juist omdat ik een collectie van gps tracks van grote routes aan het maken ben en die ergens wil delen.
Enfin goed initatief!
Wimmert schreef:Tof toevallig wilde ik van de zomer langs de kust gaan fietsen. Noordezee routen en dan door fietsen richting zuid. Jammer dat het weer losse websites zijn en zonder gps tracks.
Juist omdat ik een collectie van gps tracks van grote routes aan het maken ben en die ergens wil delen.
Enfin goed initatief!
Wellicht voor GPS-liefhebbers een uitdaging om zelf GPS-tracks te maken!
Mooie sites.
Ik heb ook even naar tracks gezocht.
Op de site van de route van Parijs naar de kust kan je per route stukje een track downloaden. Mijn Frans is wat roestig, maar ik kon het wel vinden:
Rechts boven klikken op: Voir les étapes, klik op een stuk dat je wilt bekijken en vervolgens op télécharger le trace gps.
Je moet wel een account aan maken (eerst)
Zo weer wat geleerd

Met vriendelijke groet
Erik Heijn
Wijziging: ook op de andere sites is op dezelfde manier aan de deel tracks te komen; het wordt dan alleen maar nog aan elkaar plakken in Mapsource :D
bert sitters schreef:
Wimmert schreef:Tof toevallig wilde ik van de zomer langs de kust gaan fietsen. Noordezee routen en dan door fietsen richting zuid. Jammer dat het weer losse websites zijn en zonder gps tracks.
Juist omdat ik een collectie van gps tracks van grote routes aan het maken ben en die ergens wil delen.
Enfin goed initatief!
Wellicht voor GPS-liefhebbers een uitdaging om zelf GPS-tracks te maken!
Klopt maar ik heb nou eenmaal graag wat routes bij mij in basecamp. Gewoon als je het ff niet meer weet dat je kan terug vallen.
Leuke tip Bert :D
Wimmert schreef: Klopt maar ik heb nou eenmaal graag wat routes bij mij in basecamp.
Voor luie mensen: klik hier 8)

Afbeelding
THX!
dit was mijn laatste trip naar mont st michel.
Afbeelding

en hier vind je de routes die ik al verzameld heb.
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 21&t=18309

daar gaat deze ook bij.
bert sitters schreef:de Vélodyssée: de ruim 1200 km lange fietsroute langs de kust van Roscoff in Bretagne naar Hendaye in het Baskenland aan de Franse grens.
Website in het Frans: http://www.lavelodyssee.com/
Website in het Engels: http://www.velodyssey.com/
Afbeelding

Voor de GPS tracks van het Franse gedeelte: klik hier 8)
Alles verwerkt in mijn grote route map in basecamp.(zie eerder topic die ik poste)
behalve http://www.normandie-cote-nature.com
daar kon ik geen gps van vinden.
Hallo,

zijn er mensen die deze route reeds gefietst hebben ? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen ?

Frank en Diane
Van die "véloroute du Littoral", die vermoedelijk deel uitmaakt van Eurovelo 4, bestaat inderdaad nog geen track of route. Op de site van Eurovelo staat dat deel zelfs nog "in ontwikkeling". Vorig jaar zag ik daarbij dat die tegen zomer 2014 klaar zou zijn, nu staat er zelfs geen planning bij. Cees Swarts heeft hier wel een route voor uitgewerkt (nog niet af), die ik vorige zomer reed (van de baai van de Somme tot Caen). Wie het wil, kan ik de tracks wel bezorgen.
Via Véloscénie van Parijs naar Mt.St.Michel.
Zie website van Véloscénie en daar vind je de Véloscénie-tracks.
Heb zelf het stuk Carrouges- Mt.St.Michel meerdere keren gefietst en dat is goed te doen.

Littoral/kustroute/EV4 is al jaren "in aanleg'' maar schiet niet echt op. Mogelijk als er vanuit Parijs een zak geld tegenaan wordt gezet dat eea sneller zal gaan?

Alternatief zou kunnen zijn 'Normandië en Bretagne tussen Ansjovis en Anjou' fietsroute van Boulogne-sur-Mer naar de Loire, Bretagne en Mont-Saint-Michel.
De 2e geheel herziene druk komt eerdaags uit. (serie Europafietsers)
Vanaf ongeveer Sées doorsteek naar Mt.St.Michel en onderweg gelijk oplopend met Véloscénie. (zie http://www.normandiebretagne.nl)

Tussen Ansjovis en Anjou is een mooie springplank/aanlooproute voor een Rondje Kanaal/Tour de Manche!

(Janneke)
NormandieBretagne schreef:Littoral/kustroute/EV4 is al jaren "in aanleg'' maar schiet niet echt op. Mogelijk als er vanuit Parijs een zak geld tegenaan wordt gezet dat eea sneller zal gaan?
Er wordt aan gewerkt, maar 'bordjesroutes' zijn zelden ideaal. In de bebouwde kom ontbreken vaak bordjes. Bovendien verdwijnen bordjes vaak zodra er een wegomlegging is of een rotonde wordt aangelegd en kan het daarna heel lang duren voordat ze herplaatst worden. Sommige bordjes worden onzichtbaar achter snelgroeiende heggen en struiken.
Van deze kustroute is ook een stuk ingetekend op de Open Cycle Map, tussen de monding van de Seine en Le Tréport.
De EV4 verwerk ik in deel 2 van 'Fietsen rond Het Kanaal'. De gids moet over een jaar klaar zijn. Of alle bordjes van de EV4 er dan ook al staan, zal de tijd moeten leren. Waar ze dit jaar al staan, wordt dat ook in de gids vermeld. Wanneer ik de beschreven route af laat wijken van de bordjesroute (omdat ik delen van de bordjesroute wel eens te druk, te saai of onhandig vind), staat de bordjesroute nog wel als een grijsblauwe lijn op de routekaartjes ingetekend.
NormandieBretagne schreef:Tussen Ansjovis en Anjou is een mooie springplank/aanlooproute voor een Rondje Kanaal/Tour de Manche!
Zo kun je een mooi rondje door Normandië maken: heen door het binnenland via 'Tussen Ansjovis en Anjou' tot Mont Saint Michel en terug langs de kust (met een grote kans op wind in de rug) via 'Fietsen rond Het Kanaal'. Hieronder een routekaartje van 'Fietsen rond Het Kanaal' rond de baai van Mont Saint Michel.
Afbeelding

Of een veel groter rondje door West Frankrijk: eerst 'Tussen Ansjovis en Anjou', dan een stuk van de Velodyssee en tenslotte 'Fietsen rond het Kanaal'. Al gaat er natuurlijk niks boven een rondje Kanaal via Engeland ;-)
Wij hebben in de vroege zomer van 2014 met veel plezier de Veloscénie gefietst en kunnen de route van harte aanbevelen. Wij zijn gestart in Parijs, maar de route kan ook andersom. De 440km zijn bijna nooit zwaar, gaan over kleine wegen of autovrije voies verts.

Parijs was wel even spannend, maar de route loopt maar een klein stuk door het verkeer. Daar kun je vaak op de busbaan fietsen. Na een paar kilometer kom je op de Coulée verte en fiets je autovrij door prachtige parken heel Parijs uit, een bijzondere ervaring.

Daarna is het veel natuurschoon en cultuur. Het boekje "la Veloscénie" van uitgeverij iténeraince à vélo geeft heel veel handige informatie: over de route maar ook over de omgeving en overnachtingsmogelijkheden. Wij hebben steeds gekampeerd, behalve de eerste overnachting na Parijs, daar was geen camping.

De landschappen zijn afwisselend: bossen, heuvels, kleinschalige landbouw mooie steden (Chartres, Alençon) en veel dorpjes.

En uiteraard is de aankomst bij de Mont St. Michel geweldig!

Een tip: Wij hebben onze auto achter gelaten op de camping in Villedieu-les-Poelles (60km vanaf de Mont St. Michel). Vandaar is er een rechtstreekse RER treinverbinding naar Parijs. Nadat we aankwamen bij de Mont St. Michel hadden we dus nog één extra etappe naar de auto.

Een paar aandachtspunten:
Vanaf Epernon wordt de route (keurig) bewegwijzerd. In Parijs dus niet en hebben we het op de GPS van onze smartphone moeten doen.

De route door het bos voor Rambouillet was extreem modderig door de regen de weken ervoor. We moesten kilometers ploeteren met de fiets aan de hand. Vermijd deze door om te rijden via de weg.

Campings bij de Mont St.Michel zijn gegarandeerd vol als je later op de dag aankomt. Wees op tijd of reserveer.

Mannes en Wilma