Additionally, paste this code immediately after the opening tag: fietsrouteplanner met fietsknooppunten naar GPX - Forum Wereldfietser

fietsrouteplanner met fietsknooppunten naar GPX

Ik vroeg mij af of er een fietsrouteplanner bestaat waar je een route met fietsknooppunten kunt maken en deze dan via GPX bestand kunt overzetten naar fietsnavigatie (Falk Ibex).
Die zijn er o.a. deze;

Fietsersbond http://routeplanner.fietsersbond.nl/

En GPSies als je de map Open Cycle Map kiest
http://www.gpsies.com/home.do#10_51.817 ... 8125_cycle

Veel succes

Ronald van der Perk
Kijk ook even hier : http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx

Nederland evenwel (nog) niet volledig.
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb fietsroutenetwerk geprobeerd en ik vindt deze erg handig werken, je kunt hierbij de knooppunten aanklikken en de knooppunten aan elkaar rijgen tot een route.
Alleen de nummers van de knooppunten zijn niet zichtbaar op de nav. Moet ik een poi aanmaken voor elk knooppunt en deze een nummer geven ?
Er zijn wel manieren op die punten zichtbaar te maken, maar dan ben je echt onnodig gecompliceerd bezig en kun je beter met bijv de OFM werken.
In de praktijk zul je merken dat je die nummers op het scherm niet noidg hebt: je volgt immers gewoon het 'lijntje' en komt onderweg dan wel de borden met de nummers tegen.

Je zou denken: het is extra bevestiging als het nummer op het scherm overeen komt met het bordje, maar dat heb je echt niet nodig.
SanderZ schreef:Alleen de nummers van de knooppunten zijn niet zichtbaar op de nav. Moet ik een poi aanmaken voor elk knooppunt en deze een nummer geven ?
Bij het gebruik van deze routeplanner (http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx) heb je bij het exporteren naar je GPS-toestel de keuze om de verschillende knooppunten als waypointnaam mee te importeren. Deze knooppuntnummers komen dan als waypoint in je Nav te staan...
Met de andere routeplanners heb ik geen ervaring.
Dit heeft wel als nadeel dat na enige tijd je GPS-toestel vol waypoints komt te staan en je door de knooppunten je waypoints niet meer ziet :wink:
Tip: de knooppuntnummer-waypoints regelmatig verwijderen...