Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsvakantie in Marokko, tips? - Forum Wereldfietser

Fietsvakantie in Marokko, tips?

Hoi,

Wij zijn beginnende vakantiefietsers van 24 jaar. Eind februari, begin maart zouden we graag een 7-10 dagen gaan fietsen in Marokko.
We zijn nog niet erg getraind en zoeken een route met niet al te veel hellingen.
Hebben jullie tips?

We willen graag zo veel mogelijk wild kamperen en genieten van de mooie natuur :-).

Bedankt!
Tip: zoek op dit forum naar Blanche. Zij is dé Marokkospecialist bij uitstek. Blanche heeft ook prachtige filmpjes gemaakt.
Nog geen conditie en vrijwel vlak? De kustroute Casablanca - Agadir is een fijne dan! Alle info van ons hier over vind je op mijn video pagina en Marokkoperrad.de. Veel plezier!
De weg is idd vlak tot Essaouira, en dan begint het laatste stukje van ongeveer 150 km klimmen en dalen tot Agadir. Dit is het gebied waar de bergen van de Atlas de Oceaan raken. Bij vlagen steil en smal maar de uitzicht op zee is mooi!
Als je niet teveel wilt klimmen inderdaad de kustroute. Ik vond de route van Agadir naar Marrakech erg leuk (als je wilt wildkamperen en mooie uitzichten zoekt) en niet erg zwaar. Maar dan moet je wel door de Anti-atlas en over een pas van 2200 meter. Niet heel zwaar maar misschien niet wat je zoekt...
Bedankt voor alle tips. Blanche, je filmpjes zijn echt prachtig!


Dit lijkt ons inderdaad een zeer mooie streek. Maar hoe is het wegdek daar?
Mijn vriend rijdt met een vsf fahrradmanufaktur t500 deore zonder vering in de voorvork, ikzelf rij met een Rose black creek met magura en verende voorvork. Is dit te doen? Ik vermoed dat we toch maar best al banden nemen met minimumdikte 42, of is dit nog te dun?

Alvast bedankt voor jullie tips.
3 keer in marrokko gefietst altijd met 28 inch ongeveerd. bandbreetde denk 37 mm.
altas anti atlas onverhard verhard. alle boutjes goed aandraaien en na een uurtje sturen, nakijken. Erna iedere dag ff langslopen. 1e dag ga ik nooit vergeten met de bus uit marrakech naar tizi n tichba (als je maar een week heb dan is erg fijn om een dag klimmen te verkorten tto 2 urtjes emt de bus). daar linksaf de n1506 op die was toen nog voor t grootste gedeelte onverhard. en halverwegen halen we een landrover in met veel spullen erop en in. die hoorde bij een groep franse atbers. die er voor reed , maar niet opschoot. alle franssen erna ingehaald en we hadden te tenten staan toen ze op dezelfde plek uitkwamen..... (dus ja het kan prima)

Geniet ervan
vero951 schreef:Bedankt voor alle tips. Blanche, je filmpjes zijn echt prachtig!
Dit lijkt ons inderdaad een zeer mooie streek. Maar hoe is het wegdek daar?
Ook dank!
De gehele weg aan de kust tussen Casablanca en Agadir is geasfalteerd dus je kan zo dun of dik rijden als je wil. Casa uitrijden is vrij simpel. Ga naar de grote moskee vlakbij het centrum aan de boulevard en volg de zee richting zuiden.
berger schreef:Als je niet teveel wilt klimmen inderdaad de kustroute. Ik vond de route van Agadir naar Marrakech erg leuk (als je wilt wildkamperen en mooie uitzichten zoekt) en niet erg zwaar. Maar dan moet je wel door de Anti-atlas en over een pas van 2200 meter. Niet heel zwaar maar misschien niet wat je zoekt...
De Anti-Atlas ligt niet op de route Agadir - Marrakech.
Deze gebergte ligt zuidelijker, je hoeft er niet door heen.

Wat ligt tussen beide steden is de westelijke Hoge Atlas. De route is mooi :
http://tinyurl.com/pl3ajqu