Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Negatieve/"zure" berichten op dit Forum verminderen. - Forum Wereldfietser

Negatieve/"zure" berichten op dit Forum verminderen.

Er moet mij iets van het hart. Ik ben een aantal maanden lid van de WF en lees alles wat los en vast zit op diverse fora en websites over fietsen en uitrusting/routes etc.
Het is mij opgevallen dat er op het forum van de WF vaak zo negatief op elkaar gereageerd wordt. Net of mensen elkaars vliegen willen afvangen. De een weet het nog beter dan de ander en wil daarvan de ander dan weer overtuigen.
Dit maakt dat ik soms met kromme tenen mij door de inhoud van de reacties heen worstel op zoek naar bruikbare info en dat er ook heel vaak van de originele topic/vraag afgeweken wordt.
Voorbeeld: Als iemand een vraag stelt over fietsen in een "mindere" conditie in laaggebergte dan probeer ik, voor mij relevante, info te verzamelen maar moet mij door allerlei betweterigheden en aannames heen worstelen. Het is toch te gek voor woorden dat we elkaar aftroeven op de hoeveelheid suiker in karnemelk in dit topic?
Ik doe nu een aanname dat iedereen op dit forum voldoende verstand heeft om zelf te beoordelen wat wel en niet gezond is voor zichzelf. We zijn allemaal opgegroeid met de schijf van 5/4.
Ik ben op zoek naar tips over conditie, voeding, fietsen, routes, uitrusting en wil niet steeds geconfronteerd worden met bijv. schrijvers die uitleggen dat er veel lactose in karnemelk zit en dat sommigen daar niet tegen kunnen. DAT weten die mensen die een intolerantie hebben toch zelf ook wel??
En dat er melksuiker in karnemelk zit snapt ook iedereen, het is duidelijk (die goede verstaander uit dat topic) dat het ging om toegevoegde suikers in allerlei producten waar je gewoon minder van moet nemen als je wilt afvallen. Deze discussie vindt dus plaats bij de topic van Otis over fietsen in laaggebergte/matige conditie. Maar zo zijn er veel meer voorbeelden.
Mijn wens voor het komende jaar is dat we op dit forum ophouden elkaar te proberen te overtuigen van het gelijk, proberen bij de vraag van de topic steller te blijven, elkaar respecteren en discussies maar onderling uitvechten via een PB of tijdens een activiteit van de WF.
Dit gezegd hebbende (eigenlijk geschreven) wens ik iedereen alvast een gezond en fietsend 2015, want dat toch wat ons bindt?
Anja
Helemaal mee eens (ik kom er dus ook minder vaak). Maar het is ook wel eens lastig, want er wordt ook wel onjuiste informatie verstrekt. Dan bedoel ik niet als het gaat om een kwestie van smaak, maar gewoon harde feiten. Of voorkeuren die als feiten worden gepresenteerd (al zal ieder dat soms verschilend beleven). Maar gezellig is het niet.
Helemaal mee eens. Het lijkt er op dat een aantal forumleden, waaronder veelschrijvers, het een sport vinden om ergens een foutje op te sporen en de schrijver hiervan de maat te nemen. Mensen worden zo bang gemaakt om nog iets te plaatsen. Verder is het vervelend dat een aantal reacties niet vanuit ervaring worden geschreven maar vanuit een veronderstelling hoe het zou kunnen zijn. Daar heb je meestal niets aan. Afwijken van de vraag kom ook vaak voor waarbij dan soms een polemiek ontstaat zonder dat oorspronkelijke vraag beantwoord wordt.

Censuur is een vervelend woord maar het zou de leesbaarheid verhogen wanneer de forumbeheerder reacties die sterk afbreuk doen aan de kwaliteit van het forum verwijdert. Troost is dat het nog veel erger kan. Kijk maar eens op auto-, motor- en bouwforums.
Dat van die karnemelk en die lactose dat wist ik niet. Ik steek van alles op van die offtopic flauwekul.

Kijk. Dit forum is gewoon een bank voor een winkelcentrum vol beebieboemers. Na een paar blikjes Schultenbrau van de aanpalende ALDI ontstaat er wel eens een woordenwisseling, en soms wordt er uitgehaald met een kruk, maar de volgende dag zitten ze er weer allemaal.

Om daar nou de pliessie op af te sturen meteen vind ik ook weer zo iets.
Totaal mee eens voor wat betreft dat de toon van sommige posts niet altijd even plezierig overkomen om te lezen.

Hoewel om hier nu niet de spelbreker te zijn, vind ik dat juist de post waar je naar linked nu net niet binnen deze categorie valt. Het vervangen van cola door melk vanuit het oogpunt afvallen is namelijk een slecht advies. Frisdrank en melk zijn qua kcal densiteit namelijk soortgelijk.

Als er iets over die posts gezegd kan worden dan is het meest voor de hand liggende een ander veel voorkomend 'probleem': het totaal ontsporen van het originele topic onderwerp. Zoals Travelmaster in zijn laatste post in dat topic dan ook terecht aangeeft, heeft het dan ook niets meer te maken met fietsen in laag gebergte :p.

Voor wat betreft een daadwerkelijke negatieve vibe in posts zou ik zelf eerder denken aan een ander recent topic, namelijk deze:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 23&t=23953

De dame welk in 144 dagen de wereld rond fietst, waarop enkele van de 1e reacties toch wel bijzonder negatief overkomen. In dit geval zal de wederpartij hier niets van mee krijgen. Maar dit is niet altijd het geval.

Vaak zijn de off-topic discussies ook veelal terugkerende elementen. Waar soms ook al topics over bestaan. Maar slechts in vergetelheid zijn geraakt of zoek in de brei aan postgeschiedenis. Het is dan ook jammer dat er op dit forum geen gebruik gemaakt wordt van sticky functionaliteit om per subforum enkele frequente topics gewoonweg altijd in het zicht te behouden. In plaats van dat het simpelweg nogmaals over gedaan wordt in ontsporing van het zoveelste topic.
...wil -voor nu- alleen deze meegeven...

https://www.dropbox.com/s/kr1kbhc1l1y7n ... .jpeg?dl=0
Minder lullen en meer fietsen mensen.
Anja, ik ben het helemaal met je eens!

Als er zure karnemelk wordt geschonken, bijt ik wel eens van me af. Ik houd er niet van als er mensen worden afgezeken. Het is van achter een schermpje vaak net zo makkelijk om nors te doen als automobilist, die ook anoniem achter glas zit. Als fanatieke fietsers past het ons natuurlijk niet om de mores van automobilisten over te gaan nemen. Bovendien is het zo dat wat tussen mensen aan communicatie gebeurt maar voor 7% via woorden gaat. De overige 93% gaat via toon, blik en lichaamstaal en dat is van achter een schermpje nog moeilijker te zien dan bij zo'n automobilist achter het stuur......

Ik heb een voorstel. Diegene die volgens een onafhankelijke jury een jaar lang de meeste positieve en opbouwende reacties geeft, krijgt een vakantiefiets cadeau. We vragen alle gerespecteerde vakantiefietsbouwers het geschenk een jaar voor hun rekening te nemen en geven die bouwer als tegenprestatie een jaar lang reclameruimte op deze site in de kantlijn van het forum. We zullen dan maar eens zien of er nog zure karnemelkschenkers over blijven!

Voor de toekomstige jury: is deze post positief genoeg?
Ik sluit mij aan bij de laatste schrijvers.
En laat mij nu verleiden om nog 1 maal op iets terug te komen.
@ Stef: ik heb duidelijk in mijn verhaal vermeld dat het een voorbeeld was (ik had nog wel meer kunnen noemen bijv die Italiaanse die in 144 dagen de wereld rond fietst), krijg nu het idee dat het weer wat uit zijn verband gerukt wordt.
Frisdrank en melk wil ik toch echt niet met elkaar vergelijken. Ging in de reacties niet om de Kcal maar om de suikers....(toegevoegde en natuurlijke) waar je "dik" van wordt. Denk dat een glas karnemelk toch meer vult en gezonder is dan een glas cola (mits je geen intolerantie voor lactose hebt) Misschien stond er wel iets in over cola en melk maar daar heb ik dan overheen gelezen.
En zullen we nu inderdaad verder gaan met fietsen? Hoeven we ook niet terug te komen op allerlei andere topics. Want het is niet mijn bedoeling dat iedereen nu gaat teruglezen in oude topics :wink:
Anja
Marko schreef:Dat van die karnemelk en die lactose dat wist ik niet. Ik steek van alles op van die offtopic flauwekul.

Kijk. Dit forum is gewoon een bank voor een winkelcentrum vol beebieboemers. Na een paar blikjes Schultenbrau van de aanpalende ALDI ontstaat er wel eens een woordenwisseling, en soms wordt er uitgehaald met een kruk, maar de volgende dag zitten ze er weer allemaal.

Om daar nou de pliessie op af te sturen meteen vind ik ook weer zo iets.
:) :) Persoonlijk ben ik het helemaal met Marko eens. Ik leer meer van het algemene gekeuvel hier dan de vragen waarmee topics openen. Ook trek ik me zo min mogelijk aan van opmerkingen die niets bijdragen of overdreven negatief zijn. Zelf probeer ik uit discussies te blijven door één keer mijn kijk op de zaak te delen. Als men het niet wil lezen of aannemen, dan is dat maar zou. Dat wordt toch niet beter als ik begin te bekvechten.

De andere kant van het verhaal, wat altijd wel naar boven komt in de periodieke topics over de sfeer op het forum, is dat het forum ook het uithangbord van de vereniging is, waar nieuwe bezoekers zo niet altijd een goeie indruk van krijgen. Een forum waar vakantiefietsers lekker met elkaar kunnen ouwehoeren is iets anders dan een forum dat vakantiefietsen moet populariseren.

Dezelfde types zitten idd de volgende dag weer op de bankjes (met Ave Gone als mooiste voorbeeld ;) ), maar er zullen genoeg anderen stilletjes doorlopen als ze langskomen.
Volgens mij is een deel van de ontsporingen ook te wijten aan het fenomeen dat (te) veel mensen denken over alle onderwerpen iets zinvols te kunnen zeggen waardoor mensen die ergens vaag de klok hebben horen luiden een mening geven alsof ze specialisten zijn in de ligging van de klepel.

Het is dan zoals Wim hier ook aangeeft, als er onjuiste informatie wordt versterkt dan voelen sommige mensen zich 'verplicht' die te verbeteren. Als de aandragers van die foute informatie daar dan nog halsstarrig aan vasthouden, dan wordt het erg vervelend.
Ik vind het een prima instelling als mensen niet zonder meer iets voor zoete koek slikken. Maar er zijn grenzen. Als ik me ergens over verwonder is het oeverloze gekeuvel (gepingpong) over details op dit forum. Zeker als het helemaal off-topic gaat. En al helemaal als de TS zelf aangeeft er geen prijs op te stellen of afhaakt. Ik ben het helemaal eens met de eerder gemaakte opmerking: ga toch fietsen! Houdoe!
Het woord fout kan verschillende betekenissen hebben. Meestal gaat het over een afwijking van een situatie ten opzichte van de ideale situatie
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fout
Een beetje meer respect voor elkaars meningen maakt dit forum aanmerkelijk leesbaarder. Anja, ik deel jou mening, de laatste jaren maakt een gebrek aan onderlinge verdraagzaamheid het forum er niet gezelliger op. Dat is behoorlijk fout.
Aart Veldhuizen schreef:Ik heb een voorstel. Diegene die volgens een onafhankelijke jury een jaar lang de meeste positieve en opbouwende reacties geeft, krijgt een vakantiefiets cadeau. We vragen alle gerespecteerde vakantiefietsbouwers het geschenk een jaar voor hun rekening te nemen en geven die bouwer als tegenprestatie een jaar lang reclameruimte op deze site in de kantlijn van het forum. We zullen dan maar eens zien of er nog zure karnemelkschenkers over blijven!
Je krijgt de schenker wel uit de karnemelk maar de karnemelk niet uit de schenker. Of zo. Iets.
Ik ben het met een aantal mensen hier eens, met een aantal niet.
Wat ik minder vind:
* Het beantwoorden van niet gestelde vragen zonder eerst een bijdrage te leveren voor de vragensteller. Iemand zoekt recepten en meerdere mensen komen met blikken aanlopen.
* Het niet staven van adviezen, meningen en reacties met feiten, ervaringen, voorbeelden, berekeningen of logica.
* Blunderen in heel eenvoudige logica, rekenkunst of statistiek en dan klagen als je er over wilt discussieren.
* Het zich niet verplaatsen in de vragensteller maar alleen hun eigen sitatie als referentie kunnen nemen waarmee de vragensteller niet geholpen is. (Waaronder het continu aandringen op minder bagage)
* Shooting the Messenger (http://nl.wikipedia.org/wiki/Shooting_the_messenger): "het uithalen naar de (onschuldige) brenger van slecht nieuws".
* Klagen over geklets in het forum kletspraat.
* Klagen discussies in een discussieforum.


Misschien weet ik er nog meer. Je mag mij hier uiteraard ook aan houden.
Go for a ride feel free and love life and be good to each other be for you now it's over.
Wat een gezever. Het mooie van een Forum het regelt zichzelf. Haal eruit of breng in wat je nodig hebt.
Helemaal met Anja eens! "Pingpongen" of hoe je het noemen wilt, kan leuk zijn in een live-discussie, maar als je tekst zit te typen, moet het toch niet zo moeilijk zijn even na te denken, voordat je reageert en hoe je reageert.

Humoristische opmerkingen vind ik prima, zolang er een vriendelijke en welwillende ondertoon in zit. In de eerste plaats lijkt mij een forum waarop je met geschreven tekst werkt, bedoeld om ervaringen en informatie uit te wisselen en een onderbouwde mening te geven.
Go for a ride feel free and love life and be good to each other be for you now it's over.
????
Misschien wordt het begrijpelijker in het Nederlands?
(Of ben ik nu ook zuur? In elk geval niet zo bedoeld.)
Uit weinig blijkt dat onderwerpen met een hoge zuurgraad minder gretig gelezen worden. Van de hier aangehaalde zure voorbeelden : 'Werkloze vrouw fietst wereld in 144 dagen rond' komt op 63 hits/reactie en 'Slechte conditie ..fietsen in het hooggebergte' op 58 hits/reactie. Dat zit heel dicht bij het gemiddelde van alle onderwerpen van ongeveer 60 hits/reactie.

Natuurlijk blijkt hieruit nog niet de waardering van de lezer, maar je zou verwachten dat als een onderwerp met een gemiddelde hoge zuurgraad minder gewaardeerd wordt, het na enige tijd ook minder bekeken wordt. Dat blijkt dus niet het geval.

Ikzelf pleeg onderwerpen met een hoog zoetgehalte te mijden, zoals ''Wat deed jij vandaag met je fiets' (64 hits/reactie), 'Muziek, wat luister je' (68 hits/reactie) of 'Lekkere fietsgerechten' (40 hits/reactie), maar zoals de getallen al laten zien, is ook hiervoor veel belangstelling.

Zelfs een zoetzuur onderwerp als 'Negatieve/'zure' berichten op dit Forum verminderen' staat op 63 hits/reactie.

Ik denk daarom dat lezers met een hoge zuur-gevoeligheid wat selectiever moeten zappen, in plaats van te vragen om de gemiddelde zuurgraad te verlagen.