Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Trein en fiets - Forum Wereldfietser

Trein en fiets

Wij, Peter en Belinda,

gaan in Mei het eerste stuk van de Donau route fietsen. Nu willen we vanaf Nederland met de trein naar het beginpunt, Donaueschingen gaan, en ook weer terug vanuit Passau of Linz. De NS kan ons niet zoveel wijzer maken, maar dat is niet zo raar denken we..........
Wie heeft er tips, ideeën of ervaring met het reizen in de trein, met de fiets op dat traject?

groeten en dank,

Peter & Belinda

Hallo Belinda en Peter,

Geen ervaring, maar waarschijnlijk kunnen ze je hier helpen:
www.treinreiswinkel.nl

Groetjes, Frank.

http://www.treinreiswinkel.nl/ voor de specialisten. Ze weten veel meer dan de NS, ook als het gaat om fietsvervoer.
Wim

En ja, wij hebben dus wel heel goede ervaringen met ze.
Wim

Beste Belinda en Peter,

Er is een goede verbinding.
Je neemt de City Night Line (CNL) van Amsterdam richting Zurich.
20:05 vertrek Amsterdam.
20:41 vertrek Utrecht.
21:47 vertrek Arnhem.
05:19 aankomst Offenburg.
Overstappen op de Regional Expres (RE) richting Konstanz
05:36 vertrek Offenburg.
07:01 aankomst Donaueschingen.

In de City Night Line kunnen fietsen mee. Je moet wel reserveren. Je kunt kiezen uit een ruststoel, een couchette in een coupe met 6 ligplaatsen, een couchette in een coupe met 4 ligplaatsen, of echte bedden.
Hoe sneller je reserveert des te meer kans maak je op een goedkoper kaartje.
Ook in die Regional Expres kunnen fietsen mee.
Informatie en boeking kunnen je verreweg het beste doen bij de Treinreiswinkel. Zij zoeken echt het goedkoopste kaartje voor je uit. Ook alle reserveringen voor jullie fietsen is bij hen in goede handen.
Wat betreft trajecten om te fietsen: er is een scala aan bewegwijzerde routes en zijn zoveel kaarten en gidsen. Kijk een in de Fietsvakantiewinkel: www.fietsvakantiewinkel.nl
Verder is er de handige brochure 'Deutschland per Rad entdecken' Deze kun je opvragen bij het Duits Verkeersbureau in Amsterdam.
Je kunt ook eens kijken op de site van de Duitse fietsersbond: www.adfc.de
Veel plezier langs de Donau.

Hallo Peter en Belinda,

Drie jaar geleden zijn wij met fiets vanuit Passau met de trein terug naar Nederland gekomen. We hebben toen ter plekke de kaartjes gereserveerd (inclusief gereserveerde plaats voor de fiets :D ). Ik weet niet meer precies hoeveel het ons gekost heeft, maar voor het gemak en de luxe die je er voor kreeg vonden we het erg goedkoop! Je reist in één keer vanuit Passau naar de Nederlandse grens, makkelijker kan niet!

Ik weet niet of deze verbinding nog steeds bestaat, dat zou je inderdaad even moeten vragen bij de Treinreiswinkel of moeten opzoeken op http://db.de/.

Heel veel succes en alvast veel plezier,
Gudrun

Vorig jaar in mei op heb ik via de Duitse Bahn website een voorjaarskorting aktie geboekt, van ieder willekeurig station in Duitsland naar Wenen voor 29 euro enkele reis. Fiets kon mee voor 10 euro. Dus als je niet ver van de Duitse grens woont is het handig hun website in de gaten te houden, er zijn regelmatig stuntaanbiedingen, je kan de kaartjes via internet boeken en uitprinten. Een beetje omslachtig is het aanvragen van een fietsreservering + kaartje, dat moet je telefonisch doen. Het kaartje kan je dan afhalen op het eerste station in Duitsland waarvandaan je vertrekt, of kan je uit de automaat halen mocht het loket nog gesloten zijn. Een andere tip is de citynightline vanuit Duisburg of Düsseldorf naar Wenen v.v. stopt ook in Passau en Linz, vanaf 29 euro voor een stoel of 39 euro couchette, fiets kan mee, zie http://www.citynightline.ch
Alle aanbiedingen/mogelijkheden kan je ook zien op de site van www.treinreiswinkel.nl

Beste Peter en Belinda

Neem de fiets en start net over de grens, daar kun je een dag van het weekend de hele dag treinen op een shones wochenend fahrshein. Ik ben met een vriend voor 17 euro per persoon inclusief aparte fietskaartjes van Emmerich naar Basel gegaan om daar verder te gaan naar Rome. wel een aantal keren overgestapt maar voor die prijs? Om 07:00 opgestapt en om 18:30 in Basel aangekomen. Een goede mogelijkheid nietwaar..

De prijzen zullen nu wel hoger zijn maar nog steeds erg weinig geld voor een hele dag treinen!

Vriendelijke groet,

Menno

menno schreef:shones wochenend fahrshein
Je bedoelt waarschijnlijk het Schönes-Wochenende-Ticket, maar je kunt ook gaan voor het wereldrecord spelfouten in één woord :lol:
Leon

miereneukerij of is het mierenneukerij........ :x :x zijn we op een nederlandse taal forum beland of niet.

Het is de bedoeling dat we elkaar helpen aan leuke ideeen of concrete zaken.

Vriendelijke :lol: :D :D groet,

Menno

Het Schönes-Wochenende-Ticket is inderdaad ook een prima optie.
Wij hebben er inmiddels twee keer mee gereisd; één keer richting Tsjechië en één keer vanaf de Deense grens terug naar Nederland.

Voordeel is dat het supergoedkoop is (nu 30 euro als je je ticket bij een automaat koopt, 32 euro als je 'm aan het loket koopt; fietsen gaan voor een paar euro mee). In alle treinen kun je je fiets makkelijk kwijt, sommige treinen hebben zelfs een gelijkvloerse instap waardoor je zo naar binnen rijdt met de fiets.

Nadeel is dat je vaak veel moet overstappen omdat je alleen op regionale treinen mag reizen. Je bent daardoor langer onderweg dan met een directe trein.

Houd er bij het plannen van de reis (dat kun je doen op de site van der Bahn) rekening mee dat je meer tijd nodig hebt bij het overstappen dan normaal: van perron 1 naar perron 10 --> trappen op en af; liften zijn altijd bezet, dat zul je net zien :wink:.

Kijk anders voor meer info even hier http://www.bahn.de/p/view/preise/region ... cket.shtml

Groetjes,
Gudrun

Willem Jongman schreef:http://www.treinreiswinkel.nl/ voor de specialisten. Ze weten veel meer dan de NS, ook als het gaat om fietsvervoer.
Wim
Klopt dit webadres wel van de treinreiswinkel, krijg nl de melding dat de pagina niet bestaat.

groetjes,

roosje

Gudrun schreef:Houd er bij het plannen van de reis (dat kun je doen op de site van der Bahn) rekening mee dat je meer tijd nodig hebt bij het overstappen dan normaal: van perron 1 naar perron 10 --> trappen op en af; liften zijn altijd bezet, dat zul je net zien :wink:.
Als er al liften zijn, da's lang niet op elk Duits station het geval. Een dagje Schönes Wochenende naar Passau of terug is mogelijk maar niet ideaal, je bent 12 uur of langer onderweg, vertrek 6 uur 's ochtends aankomst 18 uur met minstens 4x overstappen. En dan ben je pas bij Emmerich en moet je vandaar nog naar je bestemming in Nederland. Overigens is 4x overstappen (mits er liften zijn) niet eens zo onplezierig. Door het vele overstappen maakt het de reis voor je gevoel niet zo lang als één lange zit in de trein.

Beste allemaal,

Erg bedankt voor jullie tips tot nu toe. We gaan direct kijken of we nog een sjeunes wogenendu schijn kunnen boeken.

Groeten,

Peter & Belinda :wink:

De tovenaar schreef:Een dagje Schönes Wochenende naar Passau of terug is mogelijk maar niet ideaal, je bent 12 uur of langer onderweg, vertrek 6 uur 's ochtends aankomst 18 uur met minstens 4x overstappen.
Als je opziet tegen zo'n lange reisdag, kun je ook altijd nog twee Tickets kopen en op zaterdag én zondag reizen :D
We gaan direct kijken of we nog een sjeunes wogenendu schijn kunnen boeken.
Volgens mij hoef je die tickets niet te boeken aangezien je ook geen plaatsen reserveert. Ter plekke kopen is dus minstens net zo gemakkelijk als vanuit Nederland regelen!

Gudrun

Bijlstra schreef:Erg bedankt voor jullie tips tot nu toe. We gaan direct kijken of we nog een sjeunes wogenendu schijn kunnen boeken.
Groeten,
Peter & Belinda :wink:
Voordeel van zo'n weekend kaartje is dat je die niet van tevoren hoeft te boeken. Wat ik meestal doe is met de fiets naar bijv. Emmerich op een zaterdag. In de buurt is er een mini-camping in Netterden, net over de grens in NL. Zondagochtend vroeg fiets je naar het station en haalt een Schönes Wochenende kaartje + fiets vervoerbewijs uit de automaat.
Je pakt de boemel naar Koblenz en na zo'n 4x overstappen zit je tegen de avond in het Zwarte Woud.
Landeninfo schreef:De NS planner is net zo volledig als die van de DB. :P
Vind je? Probeer dan eens Venlo-Donaueschingen, dat lukt niet op de NS planner. :?
Landeninfo schreef: Let wel: je moet doorklikken op "reisplanner" en niet bij "boek nu" je reis intypen.
Inderdaad je hebt gelijk. De NS heeft het wel heel goed weggestopt, om bepaalde (commerciële?) redenen. Er zijn diverse mogelijkheden op de reis te plannen op die site en die laatste mogelijkheid had ik niet gevonden.

Voor de duidelijkheid vind je hier de directe link naar de internationale NS reisplanner (die zich kennelijk op de Belgische Spoorwegen site bevindt)

http://plannerint.b-rail.be/bin/query.exe/nn?L=nsnl
Landeninfo schreef: O nee?

En wat is dit dan:


14:04 Venlo 3a RE 9023 - RegionalExpress
Fietstransport beperkt mogelijk

15:08 Düsseldorf Hbf 7

» 15:26 Düsseldorf Hbf 16 ICE 611 - InterCityExpress
Toeslag verplicht, Bistro Cafe
« 17:24 Mannheim Hbf 5
» 17:36 Mannheim Hbf 4 ICE 279 - InterCityExpress
Toeslag verplicht, Restauratie
« 18:28 Offenburg 1

» 18:59 Offenburg 5 RE 4719 - RegionalExpress
Fietstransport beperkt mogelijk
20:16 Donaueschingen 2


Let wel: je moet doorklikken op "reisplanner" en niet bij "boek nu" je reis intypen.
Da's heel mooi, maarruhhhhh dat met die ICE gaat volgens mij niet goed, die nemen geen fietsen mee, toch? :cry:
Je had bij je zoek-argument onderaan het scherm even het vakje "Fahrradmitnahme" moeten aanvinken, dan krijg je het volgende:

Venlo ab 09:04 3a RE 9013 RegionalExpress Fahrradmitnahme begrenzt möglich
Düsseldorf Hbf an 10:08 7
Düsseldorf Hbf ab 10:26 16 EC 101 EuroCity Fahrradmitnahme reservierungspflichtig, Fahrradmitnahme begrenzt möglich, BordRestaurant, Panoramawagen
Karlsruhe Hbf an 13:47 2
Karlsruhe Hbf ab 14:09 1 RE 4713 RegionalExpressFahrradmitnahme begrenzt möglich
Donaueschingen an 16:16 2
Kunno schreef: Düsseldorf Hbf ab 10:26 16 EC 101 EuroCity Fahrradmitnahme reservierungspflichtig, Fahrradmitnahme begrenzt möglich
Als je met een SchönesW. kaartje wil kan je deze trein ook niet in, alleen met Regional Bahn of Regional Express. Op de Duitse DB site kan je die instellen door bij Verkehrsmittel: "Nur nahverkehr" te kiezen. Volgens mij is die optie niet beschikbaar op de NS internationale planner.