Additionally, paste this code immediately after the opening tag: magura leiding vervangen - Forum Wereldfietser

magura leiding vervangen

Hallo

als ik een remleiding vervangt en inkort moet ik dan ook de rem olie vervangen of hoeft dat niet

mario
Vervangen van de olie, als die nog min of meer lijkt op de nieuwe olie, dus niet donkerder van kleur (je zal het systeem wel moeten bijvullen, hoe handig je ook bent, je gaat olie/remvloeistof knoeien) is volgens mij niet nodig. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe oud het systeem is, vervangen kan geen kwaad, of je aan een klein flesje genoeg hebt is afhankelijk van hoe handig je bent met het bijvullen van het systeem.
Ik heb veel gehad aan de uitleg via deze link:
http://www.vakantiefietser.nl/praktisch ... he-remmen/
Olie vervangen hoeft niet. De olie die er standaard in zit is overigens van een andere kleur dan die in het flesje met Royal Blood, maar kan gewoon gemengd worden.
Ben net bij Hans Strijk fietsen geweest. Een monteur vertelde mij dat nieuwe leidingen 77 euro zouden kosten, Deze waren speciaal gemaakt voor mtb wedstrijden van staal ipv kunststof. Later zei hij: als ik eerlijk ben kan je beter spullen kopen bij Bike Compenents daar is alles stukken goed koper.

Ging toen naar Mammoet die rekende 20 euro voor 2 meter.

Denk dat ik maar bij Bike4travel wat bestel.

Heb mijn Magura33 remmen kunnen kopen voor 50 euro.

Mario
supermario schreef:Ben net bij Hans Strijk fietsen geweest. Een monteur vertelde mij dat nieuwe leidingen 77 euro zouden kosten, Deze waren speciaal gemaakt voor mtb wedstrijden van staal ipv kunststof. Later zei hij: als ik eerlijk ben kan je beter spullen kopen bij Bike Compenents daar is alles stukken goed koper.

Mario
Als je ene paar m neemt:
https://www.bike-components.de/de/Magur ... 08-p30871/

en dit setje:
https://www.bike-components.de/de/Magur ... le-p33948/

dan kom je vast een heel eind.

't is vooral een lastig klusje om een nieuwe koppeling op een leiding te zetten, met name degene waarbij je de leiding op de koppeling schuift.
Die met een busje en wartel zijn nog wel te doen, mits je de leiding goed recht afsnijdt.

succes,
grtn,
Dure leiding, misschien moet ik mijn prijzen eens checken. Wij rekenen een 3 euro :lol:
Als je nieuwe olie vervangt dan is dit 30 ml?

Mario
Citroen LHM olie gebruiken (of elk ander merk), 1 liter voor € 10 oid.
Bij werkzaamheden aan je remsysteem, met name bij vervangen van onderdelen, is het altijd raadzaam om je remvloeistof te vervangen. Dan weet je zeker dat je weer de maximale verversingstermijn hebt. olie gebruik je trouwens voor oliebollen....
In het geval van Magura is het minerale olie dus is olie hier wel op zijn plaats. Als het moet kun je zelfs olijfolie in het systeem gooien. Dit itt de dot x remvloeistoffen die in diverse andere systemen wordt gebruikt.
nobbiomatic schreef:Bij werkzaamheden aan je remsysteem, met name bij vervangen van onderdelen, is het altijd raadzaam om je remvloeistof te vervangen. Dan weet je zeker dat je weer de maximale verversingstermijn hebt. olie gebruik je trouwens voor oliebollen....
Lees dit eens: http://www.m-gineering.nl/magrem.htm
"Magura remsystemen zijn geconstrueerd op het gebruik met minerale olie. Deze olie neemt geen vocht op (wat remvloeistof wel doet) en hoeft dus ook niet ververst te worden. "
en
"Als je een leiding vervangt moet er ontlucht worden. Nodig heb je dan een spuit, minerale olie (Magura blood, Citroen LHM olie, desnoods naaimachineolie of ATF, NOOIT remvloeistof), twee doorzichtige slangetjes met een m6 fitting, en een opvangreservoir (fles of plastic zakje met elastiek)."

LHM-olie is inderdaad gemaakt voor de "oliebollen" in mijn citroën :D