Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Schijfremmen op een 29'er - Pagina 3 - Forum Wereldfietser

Schijfremmen op een 29'er

Topic is weer open. We hebben ingegrepen bij berichten die doelbewust op de man speelden. Ook off topic geklets verwijderd.

Als er mensen zijn die specifiek in willen gaan op de theorie, fysische eigenschappen en betrokken krachtenvelden bij schijfremmen; graag even een nieuw topic openen.
frank bueters schreef:Op onze tandem zitten (hydraulische) Magura Louise schijven. Er zijn onderweg, met volle bepakking wel spaken in het voorwiel gebroken, en dan ook meteen 6 of 7 tegelijk. Kan het niet anders verklaren dan door de kracht die door schijfremmen wordt uitgeoefend op de spaken. Tijdens langdurige afdalingen is de remvloeistof ook wel aan de kook geraakt. Maar de Louise's zijn dan ook geen echte tandemrem.

Frank
Voor wat het waard is: wij rijden sinds 2003 met schijfremmen op de (ook volbepakte) tandem. Eerst Magura Louise 2003 (afgekeurd), daarna Hope Mono6 (zeer goedgekeurd). Zelfs bij de hardste remmanoeuvres zijn ons nooit spaken om de oren gevlogen. Wielen: 26 inch, 36 spaken, XT voornaaf, Chris King achternaaf, Ryde Sputnik velgen.
Een andere (altijd lichtbeladen) tandem hebben we 9 jaar met BB7 gereden: altijd voldoende remkracht (zeker met Jagwire) dus ik zou ze best op een solofiets aandurven.