Additionally, paste this code immediately after the opening tag: ...zo wordt je fiets niet gestolen! - Forum Wereldfietser

...zo wordt je fiets niet gestolen!

[...]De anti-fietsendiefstaltip van Jonny: “Zet je ventiel bij je slot. Ze kunnen de fiets dan moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.”

“Huh, wat?” “Ja, ze breken de standaard af, zetten die tussen wiel en slot en breken het open. Zelfs dure sloten wip je zo zo open. Eén minuut tot tien minuten.”[...]

http://www.suksawat.nl/tip-van-jonny-zo ... -gestolen/
Als je alleen fietst, moet je ook wel eens een supermarkt in. Ik zet de fiets dan wel op slot, maar echt relaxed voelt dat nog steeds niet.
Nu heb ik onder mijn stuurvoorbouw (stem) een karperalarm vastgemaakt met twee tie-raps. Te koop in vele soorten bij de vishengelwinkel. Het is zo'n ding dat begint te piepen als de vislijn beweegt. De vissportliefhebber wordt wakker gepiept zoda er een vis aan zijn haakje snoept. Je hebt ze ook met een piepertje op afstand.
Het vislijntje heb ik vervangen door een draadje, een elastiek en een grote plastic haak.
Tijdens het fietsen zit die haak gewoon op mijn lowrider en gebeurt er niets. Wanneer ik 'het alarm erop' zet, dan verplaats ik de haak naar een spaak in mijn voorwiel. Vanaf de haak loopt dus een draadje naar boven, rond het wieltje in het visalarm en weer terug. De helft van de terugweg is elastiek. Dus als ijn voorwiel meer dan één of twee cm verdraait, verandert de afstand tussen haak en visalarm. de ontvanger in mijn broekzak/winkelmandje begint dan te piepen.
Afgelopen zomer ben ik van Rome terug naar Nederland gefietst (Reitsmaroute). In drie weken is het alarm één keer afgegaan. Boodschappen neerzetten en naar buiten rennen. Loos alarm. Maar toch: drie weken lang met een veilig gevoel de supermarkt (of wat dan ook) in.

Ook te gebruiken gedurende de nacht, als je zelf in je tentje ligt en je fiets staat buiten. Bereik (wordt gezegd) tot 500m. In ieder geval voor mij genoeg.
Niet vergeten om de ontvanger aan te zetten. Een setje batterijen is goed voor een heel jaar.

http://gardnertackle.co.uk/product/atts-alarm/
http://gardnertackle.co.uk/product/attx ... te-system/

Er zijn ook mooiere of juist goedkopere modellen. Ik had het geluk dat ik een overjarig model kon kopen bij de plaatselijke dierenwinkel, waardoor ik voor ruim € 100,- klaar was. Voor mij een goede investering.