Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Te koop: Gazelle Kathmandu Goldline trekkingfiets 50cm - Forum Wereldfietser

Te koop: Gazelle Kathmandu Goldline trekkingfiets 50cm

Hier stond een interessante advertentie voor de budget- of beginnende vakantiefietser. Maar er zijn hier van die wereld-betweters die graag een materiaaldiscussie houden bij de advertenties. Kom eens achter je computer vandaan en ga fietsen!
.
[moderator]Bericht verwijderd. Dit is een advertentie waarin een fiets op een normale manier te koop wordt aangeboden. Vragen ter verduidelijking e.d. zijn toegestaan, verkoop topics zijn echter niet bedoeld om een discussie over het product te starten. En zeker niet om producten ongefundeerd af te kraken.[/moderator]
Wanproduct is wel erg cru gesteld.
Niet iedere fiets die niet volledig samengesteld is volgens de beste specialistische eisen van een hele kleine groep fietsers is direct te kwalificeren als 'wanproduct'.
Ave Gone schreef:Met alles respect, zo'n Kathmandu is best een leuke fiets, maar hij is niet DOOR Frank van Rijn ontworpen. Hij is zelfs nauwelijks in samenwerking met Frank ontworpen.
Dat is tenminste wat Frank mij zelf verteld heeft.
Leon
Hoe zou jij de betrokkenheid van Frank van Rijn dan beschrijven? De fiets is zo door Gazelle in de markt gezet. Zijn naam is er aan verbonden.
Georg schreef:Wanproduct is wel erg cru gesteld.
Niet iedere fiets die niet volledig samengesteld is volgens de beste specialistische eisen van een hele kleine groep fietsers is direct te kwalificeren als 'wanproduct'.
Dankjewel voor je normaal menselijke reactie.
Zuiz schreef:Door moderator verwijderd bericht.
Zou je svp je reactie willen verwijderen? Dit is het advertentiegedeelte van het forum.
.
Toch zie ik hier een XT afgemonteerde fiets weliswaar met cantilever remmen en wat ander frame maar verder best wat overeenkomsten(geen verende voorvork). Zelfs het draagertje voorop is het zelfde.
Brilletje?

Afbeelding
*deze foto is gedeeplinkt dus legaal. Copyright kent de Nederlandse wetgeving niet overigens. En de foto is in America gehost op een vrij toegankelijke site.

Overigens heeft het grotere model ook het stangetje ter versteviging van de achterbrug, mocht je ooit nog schijfremmen willen monteren.

Afbeelding

Verder wel tof dat als iemand zijn xt afgemonteerde fiets hier probeert verkopen zo'n warm welkom over zich heen krijgt. Ik vind het een toffe fiets overigens waar je prima mee op pad kan. En dat voor een 1/6 deel van een idworx of santos!
Slaapt schreef:*deze foto is gedeeplinkt dus legaal. Copyright kent de Nederlandse wetgeving niet overigens. En de foto is in America gehost op een vrij toegankelijke site.
Relevanter dan deze juridische wartaal is een beroep op het beeldcitaatrecht; dan moet je overigens wel een bronvermelding geven.
Maar dit terzijde.
Toevallig keek ik even en zag deze discussie met een voor mij merkwaardig ingrijpen van een moderator. Naar Kathmandu zou ik op deze fiets niet willen, en 750 euro voor zoiets is een miskoop. Het is sneu voor de verkoper dat te horen, maar het is sneu voor een koper die dat ervoor betaalt. Wat mij betreft hoort dat wel gezegd te kunnen worden, al is het altijd fijn als dat ook vriendelijk gebeurt.
Het ontwerp van deze fiets verenigt ongeveer alles wat je beter niet kunt doen bij een vakantiefiets (goedkope verende voorvork, zwakke dragers, externe trapaslagers, xt naven met kwetsbare lagers, en zo te zien ook een geintegreerd balhoofd). De wielbouw zal ook wel machinaal zijn geweest. Dit voorbeeld bevestigt maar weer eens dat je als vakantiefietser bij de grote Nederlandse fietsmerken weinig te zoeken hebt.
Wim
Wim, wat jij zegt mag hier niet gezegd worden! Je mag alleen positief reageren! Foei!

In het verleden was dat geen probleem:
Het was Ave Gone die op 2 mei 2007 op dit forum schreef:Hoi,
Ik weet niet of Frank nog op deze fiets rijdt, maar in april of mei 2005 heeft Frank deze fiets van Gazelle gekregen:
http://img176.imageshack.us/img176/5175 ... etsyt8.jpg
Hij heeft me erbij verteld dat hij er niet erg blij mee was hoe het een en ander was gegaan. Met name heeft hij veel moeite moeten doen om een gebogen stuurbocht te krijgen, ze werden nogal chagrijnig bij Gazelle van dit verzoek. De achterdrager heeft hij ook zeker niet uitgezocht.
Dat Gazelle zegt dat de Kathmandu in samenwerking met Frank is ontwikkeld is net zoiets als dat sommige producten in de supermarkt voorzien zijn van het opschrift "bevat olijfolie". Juridisch zal het wel kloppen, maar meer verwacht ik er niet van.
Maar ze zijn al een stuk beter bezig dan een jaar of 10 geleden, toen kon ik aan de Gazelle "Frank van Rijn replica" niet één onderdeel ontdekken dat ook op de fiets zat waar Frank mee reed.
Ave Gone schreef:Wim, wat jij zegt mag hier niet gezegd worden! Je mag alleen positief reageren! Foei!

In het verleden was dat geen probleem:
Dat was voor jullie hier definitief (!) vertrokken heren.
Wim, wat jij zegt mag hier niet gezegd worden! Je mag alleen positief reageren! Foei!
Wordt de naam nu ook weer Leon of zeg je binnenkort weer Ave? Als dit het niveau wordt, lijkt dat me verstandig.
Waarom druk maken over wat wel en niet mag op een forum waar je onlangs met veel bombarie afscheid van hebt genomen.
Ik blijf wel weer weg hoor, maar dit geval leek me zo'n goede illustratie van wat er mis is op dit forum. Net als de vele botte onvriendelijke posts die ik in korte tijd heb kunnen vinden over van alles en nog wat. Want ondanks het feit dat je blijkbaar niets kritisch meer mag zeggen lijkt de botheid alleen maar toegenomen.
Wim
Belle schreef:Hier stond een interessante advertentie voor de beginnende vakantiefietser. Maar er zijn hier van die wereld-betweters die graag een materiaaldiscussie houden bij de advertenties. Kom eens achter je computer vandaan en ga fietsen!
Men mag wel verwachten dat wat er gezegd wordt niet totaal onbeschoft gebeurt. Maar je kan niet verwachten dat als je een forum gebruikt om iets te verkopen, dat er geen kritische opmerkingen komen. Ik ben zelf van mening dat als men daarmee mensen kan weerhouden een product te kopen dat mogelijk niet geschikt is voor hun doeleinden, dat het bijna een morele plicht is om daar iets over te zeggen.

En het is begrijpelijk dat je nog zo'n goed mogelijke prijs voor je fiets wil krijgen, maar de opmerkingen over de hoge vraagprijs, de 'betrokkenheid' van Frank en de beperkingen van de fiets als echte reisfiets lijken me terecht. Ik zou dan ook niet durven zeggen dat het een 'interessante' advertentie voor de beginnende vakantiefietser was.

Renaat
Ave Gone schreef: Dat Gazelle zegt dat de Kathmandu in samenwerking met Frank is ontwikkeld is net zoiets als dat sommige producten in de supermarkt voorzien zijn van het opschrift "bevat olijfolie". Juridisch zal het wel kloppen, maar meer verwacht ik er niet van.
Het doet me denken aan wat ik wel eens met de Fietsersbond mee maak. Er is dan overleg met de Fietsersbond, men houdt totaal geen rekening met wat er op dat overleg gezegd wordt maar naar de buitenwereld beweert men wel dat er overlegd is met de Fietsersbond.

Renaat
peter de rijk schreef:Relevanter dan deze juridische wartaal is een beroep op het beeldcitaatrecht; dan moet je overigens wel een bronvermelding geven.
Maar dit terzijde.

Deeplinken is totaal wat anders als beeldcitaat recht. Omdat dan de foto(het beeld) opnieuw gehost word op een eigen website of boek, magazine of iets anders van dode bomen. En kijk eens wat er boven in de foto staat? Had je al op het plaatje geklikt? Kortom overbodige opmerking van je dus. Moest je lang googlen om het uit te zoeken?

Advertenties inhoudelijk bevragen geen problemen mee. Dit was gewoon een potje azijn pissen. Waar een klein forum niet groot in kan zijn. Dat had hier niet gemoeten maar lekker ergens anders in een nieuw topic over de fiets en het wel en wee van F. van Rijn. En als je dan ook nog inhoudelijk antwoord krijgt meneer de Frank van Rijn kenner, je post weg halen door een puntje omdat je totaal bakzijl haalt is wel zo kinderachtig.

Had de koper vragen gehad over deze fiets dan had het tussen de verkoper en koper kunnen plaats vinden eventueel had deze jullie om een mening kunnen vragen. Ook de prijs is een vraagprijs en dat is iets tussen potentiële kopers en de verkoper.

Maar goed heren gefeliciteerd jullie hebben het voor elkaar om een verkoper weg te jagen van het forum. Ik vind het buitengewoon onbeschoft dat dit weer zo uit de hand loopt.
Slaapt schreef:Deeplinken is totaal wat anders als beeldcitaat recht. Omdat dan de foto(het beeld) opnieuw gehost word op een eigen website of boek, magazine of iets anders van dode bomen.
http://www.iusmentis.com/auteursrecht/h ... beeldingen
Slaapt schreef:En kijk eens wat er boven in de foto staat? Had je al op het plaatje geklikt? Kortom overbodige opmerking van je dus. Moest je lang googlen om het uit te zoeken?
http://www.iusmentis.com/auteursrecht/vermelding/

(wel off-topic, maar de advertentie is inmiddels helaas toch al verwijderd door TS)
Slaapt schreef:Deeplinken is totaal wat anders als beeldcitaat recht. Omdat dan de foto(het beeld) opnieuw gehost word op een eigen website of boek, magazine of iets anders van dode bomen. En kijk eens wat er boven in de foto staat? Had je al op het plaatje geklikt? Kortom overbodige opmerking van je dus. Moest je lang googlen om het uit te zoeken?
Nee joh, ik hoefde helemaal niet te googlen, daarvoor heb ik iets te veel ervaring met dit soort akkefietjes. Over deeplinken van afbeeldingen bestaat jurisprudentie die volstrekt contrair is aan jouw stelling. Zie de links van Jeroen hierboven voor de juiste antwoorden op jouw foutieve veronderstellingen.
Wat het onderwerp van de draad betreft: het is volstrekt redelijk dat forumleden waarschuwen als een verkoper een veel te hoge prijs vraagt of een ondeugdelijk product verkoopt. Dat is nu juist de functie van een forum en het risico van de verkoper als hij op een forum iets te koop aanbiedt.