Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Tintelende handen, ander stuur... - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Tintelende handen, ander stuur...

Ik heb ook een Koga Lightspeed en had vroeger ook erg veel last van tintelende handen, en soms een pijnlijk elleboog. Ik heb geëxperimenteerd met allerlei sturen (Dali (geen enkele echt goede positie), MTB (onnatuurlijke houding van elleboog), ...) en handvaten (foam, rubber (te weinig steun in de pols) ...) maar het enige dat definitief hielp waren de ergon-handvatten, gewoon op het standaard lightspeed-stuur.
Zal eerst eens wat ergonomische handvatten proberen en het stuur als die binnen is, proberen kan immers altijd ;-)
Wat betreft mijn houding probeer ik vaak wel bewust op de houding van mijn polsen te letten t.o.v. het stuur en probeer deze dan in lijn te houden met mijn onderarmen.
Nog tips voor eventuele handvatten ? (sqlab 711, ergon gp1, gewone koga handvatten )

Ps wat betreft mijn rug heb ik altijd wel wat last daar gehad, ook als ik niet fiets, maar tijdens het fietsen komt het wat meer naar voren helaas...
Mijn ervaring is dat het probleem van tintelende vingers ook deels een kwestie van gewenning is. Wanneer ik na de winter de fietstraining weer op pak heb ik er altijd meer last van dan wanneer ik er al weer heel wat kilometers op heb zitten. Ook lijkt kou er een nadelige invloed op te hebben. Vaak heb ik er de eerste 20-30 km nog wel wat last van en de rest van de dag niet meer.
Wat mij helpt?
- Ergonomische handvatten (Ik heb de Ergon GC3-L en die bevallen prima)
- Geregeld wisselen van greep
- Gebruik maken van een ligstuur
- Het stuur niet te laag (net iets hoger dan het zadel zodat ik er niet al te zwaar op steun.) Ik heb een stuur met een kleine knik, 12 graden geloof ik.
bios schreef:Wat betreft mijn houding probeer ik vaak wel bewust op de houding van mijn polsen te letten t.o.v. het stuur en probeer deze dan in lijn te houden met mijn onderarmen.
Ik heb ongeveer het zelfde stuur. Dat heb ik veel schuiner naar beneden gezet waardoor bij mij de pols in een rechtere lijn kwam te staan. Het oogt wat anders. :wink:
Tintelen wordt minder en met de rug gaat het ook beter als ik weer langer op de fiets ga zitten.
Gisteren even de handvatten omgewisseld met die van mijn vader ( ergo koga leer )
.Wat heet even.... zitten die handvatten toch vast, met veel geduld en kracht en wrikken en wd-40 is het uiteindelijk gelukt. Gisteren mooi weer en de kievit is ook weer in het land dus gelijk een blokje gefietst. Handvatten zitten op een of andere manier best wel fijn maar bij einde rit nog steeds mn duim die last blijft hebben alsook mn schouderblad (mss dat beide met elkaar te maken hebben). Zal de hoek vd handvatten volgende keer anders zetten, mss doet dit de truuk.
bios schreef:[...]Handvatten zitten op een of andere manier best wel fijn maar bij einde rit nog steeds mn duim die last blijft hebben alsook mn schouderblad (mss dat beide met elkaar te maken hebben). Zal de hoek vd handvatten volgende keer anders zetten, mss doet dit de truuk.
Kijk ook even goed na of alles wel recht staat, zowel stuur als zadel en eventueel schoenplaatjes als je die hebt, vanwege de klachten hand rechts - rug links. Je schrijft dat je altijd wel wat rug/schouderklachten hebt gehad, misschien slim om daar een specialist naar te laten kijken?

Succes gewenst,

Carl
bios schreef:Gisteren even de handvatten omgewisseld met die van mijn vader ( ergo koga leer )
.Wat heet even.... zitten die handvatten toch vast, met veel geduld en kracht en wrikken en wd-40 is het uiteindelijk gelukt.
Om handvatten los te krijgen monteer je ze het beste met wat (een paar druppels) vloeibare zeep (dreft oid), als ze weer los moeten voldoet een klein beetje water uit een spuit en even ronddraaien.
Ik heb ook snel last van tintelende handen. Ergon handvatten helpen niet. Ik heb de oplossing gevonden in schuimrubber handvatten. Vroeger zag je ze vaak op goedkope mountainbikes. Tegenwoordig niet meer maar ze zijn nog steeds te koop.