Additionally, paste this code immediately after the opening tag: gezocht: (wild)kampeerplek waar je een vuurtje kunt stoken - Forum Wereldfietser

gezocht: (wild)kampeerplek waar je een vuurtje kunt stoken

Ik ga dit weekend er even tussenuit en zoek een lekker rustig plekje waar ik mijn tentje kan neerzetten na wat fietsen. Om mijn botten en ziel te verwarmen wil ik een vuur ontsteken. Onverhard is geen probleem. Als je je plekje wel met mij wil delen maar niet aan de grote klok wil hangen, dan worden PB's door mij discreet behandeld :) . Gewenste voorzieningen? Geen. Vooral de afwezigheid van strooilicht, verkeerslawaai en dergelijke. Zoekgebied is alles wat binnen een dag fietsen van een Nederlands treinstation ligt.

Sjirk
Dat is niet zo moeilijk lijkt mij. Sla "Het Groene Boekje", met al zijn Natuurkampeerterrein, erop na en zoek waar jij een vuurtje, midden in de natuur, mag stoken. Op veel van deze terreinen mag men van een kampvuurtje genieten.
Het mooiste en rustigste natuurterrein is natuurlijk het Lheederzand, Achter het Zaand 2A, 7991 NG Dwingeloo. Op fietsafstand van NS station Meppel, Hoogeveen en Beilen.

Het enige probleem voor Randstedelijke fietsers is dat de afstand Amsterdam >> Drenthe 2x zo groot is, als de afstand Drenthe >> Amsterdam. :lol: :lol:

"Veul plezier, want ie moet niet veur een mollebult umliggen gaon".

Frits
Nabij Halle [bij Zelhem] in de Achterhoek, een schitterend natuurkampeerterrein. Daar mag je zeker een vuur maken, hout is voorradig.
Goede warme douches aanwezig.

Ander optie is "Het zand"tussen Hengelo [gld] en Zelhem.
Geen voorzieningen daar en een vuur maken weet ik niet of dat mag/kan?
Wel erg rustig en donker daar!

Staat in Groene boekje.


Henk

kunst en fietswerk
nvt
De dennen is een fijn plekje, een van mijn favorite ! Lekker klein schalig. Maar helaas in de winter gesloten! :(
Dank tot nu toe voor de reacties hier op forum en de PB's. Ik wil liever niet op een camping staan, maar de voorgestelde campings zijn zeker leuk!
Ventie schreef:Het enige probleem voor Randstedelijke fietsers is dat de afstand Amsterdam >> Drenthe 2x zo groot is, als de afstand Drenthe >> Amsterdam. :lol: :lol:
Dit wordt vaak gecompenseerd door het zich aanmeten van een calimerocomplex. :lol:
Op de staatsbosbeheerplekjes mag je geloof ik wel fikkie stoken:
http://www.staatsbosbeheer.nl/Overnacht ... lectpage=2

Nee toch niet lees ik net.. :(
Hier is geen camping, geen water maar wel een vuurplaats:
http://www.staatsbosbeheer.nl/Overnacht ... n%203.aspx

En waarschijnlijk even ver weg als Drenthe ..
elk plekje een stuk van het pad is goed toch? Zorg ervoor dat je geen schade maakt en je rommel netjes opruimt of begraaft als het organisch materiaal betreft. Veluwe, de duinen, het strand en elk groter bosgebied geeft legio mogelijkheden. De ardennen en harz nog meer. Ik doe het al jaren en heb er nog nooit problemen mee ondervonden. ook niet als de politie net langs rijdt. laat zien dat je weet wat je doet!

veel plezier want er bestaat bijna niets mooiers dan wildkamperen met een vuurtje!
Ha Sjirk, het rivierengebied langs rijn, waal etc. is bijzonder geschikt; gewoon tot bij een strandje rijden en een vuurplaats maken met wat stenen. Nooit n probleem.

Succes!
hoi,

ik ben er zelf nog niet geweest, maar deze is net over de grens:

http://www.hasenaturcamping.de/

Hij ligt in de omgeving van Meppen (Duitsland). Het gebiedje vind ik persoonlijk leuk met de rivieren de Hase en de Eems.

Ik heb mij laten vertellen dat het een groot terrein betreft met veel natuur en je zou hier zelf in de bosjes hout mogen verzamelen voor je kampvuur.

(geen idee of ze nu open zijn)
Als je niet op een echte "camping" wilt staan, dan is misschien een van de 20 NTKC terreintjes wat voor je . Allemaal (behalve Texel en een terrein in Brabant) voorzien van een vuurplaats met hout.
Op de site vind je verdere info over de ligging, hoe als gast/introducee daar te komen etc

Ben
Tjirk,

Paalkampeerterrein De Campanula in Zeewolde. Ligt centraal in Nederland en is per fiets prima bereikbaar. Ligt in het Stiltegebied van het Hosterwold en het is daar erg donker bij nacht.

Op het terrein staan een aantal houten hutten met houten vloeren en aan een zijde open. Je kunt daar beschut in slapen. De hutten zijn aan een zijde open. Er is een vuurplaats en hout aanwezig. Je kunt de tent dus thuislaten.

Water is ter plaatse niet aanwezig. Het grondwater bevat te veel ijzer om als drinkwater te gebruiken. Op circa 1500 meter is een tappunt voor leidingwater, nabij het kantoor/werkruimte van SBB, De Zevenhorst, in Zeewolde. In de winter is dat tappunt afgesloten.

http://www.vvvzeewolde.nl/detail/paal+k ... 346a344f27

Piet.
arnob schreef:Hier is geen camping, geen water maar wel een vuurplaats:
http://www.staatsbosbeheer.nl/Overnacht ... n%203.aspx

En waarschijnlijk even ver weg als Drenthe ..
Nu ik verder kijk: overal staat 'open vuur verboden' maar er zijn wel veel vuurplaatsen.
Afbeelding
Mastbos bij Breda