Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Nieuwe fietsnavigatie van Blaupunkt, de BikePilot - Forum Wereldfietser

Nieuwe fietsnavigatie van Blaupunkt, de BikePilot

Blaupunkt lanceert met de BikePilot een nieuw navigatiesysteem, speciaal ontworpen voor recreatieve en sportieve fietsers. Voorzien van een groot 3,5 inch (8,9 cm) touchscreen en Bluethooth 4.0, zodat trainingssensoren (denk aan hartslag- of cadansmeter) eenvoudig draadloos kunnen worden aangesloten. De Blaupunkt BikePilot wordt geleverd inclusief kaarten van West Europa (OpenStreetMap).

De eigenschappen van de Blaupunkt BikePilot op een rijtje:
  • 3.5 inch groot anti reflecterend beeldscherm (touchscreen)
    kaarten van West Europa al geïnstalleerd
    gewicht: 149 gram
    afmetingen: 112 x 68 x 21mm
    ingebouwde batterij voor 9-12 uur navigeren (capaciteit 2400 mAh.)
    MicroSD kaart uitbreidbaar tot 32 GB
    SiRf Atlas V Dual-core processor
    4 GB Flash-geheugen
Eenvoudig navigeren met de Blaupunkt BikePilot
De Blaupunkt BikePilot laat zich eenvoudig door de centrale (home) knop en het touchscreen bedienen. Gebruikersprofielen kunnen worden gekozen en geselecteerd bij het opstarten van het navigatiesysteem. Als kaartmateriaal kan gebruikt gemaakt worden van OSM. De meeste West-Europese landen zijn vooraf geïnstalleerd en kunnen gratis worden geupdate en uitgebreid. Met de Blaupunkt BikePilot kan niet alleen naar een ingevoerd adres genavigeerd worden, maar ook naar door de gebruiker gedefinieerde waypoints, Points of Interest (POI). Ook kunnen routes (in GPX formaat) geïmporteerd worden.

Blaupunkt BikePilot, inclusief kaarten van West Europa
Door middel van de Mini-USB aansluiting en een Bluetooth 4.0 interface kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een hartslagmeter en een snelheidsmeter.
In het apparaat zijn een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kompas verwerkt. Het apparaat is voorzien van een IPX5 water-, stof-, en schokbestendige coating, zodat het navigatiesysteem spatwater dicht is.

Tijdens de fietstocht geeft de boordcomputer alle belangrijke gegevens zoals snelheid, afstand en hoogte weer. Wanneer de sensoren zijn aangesloten kunnen ook de hartslag, cadans en exacte snelheid worden weergegeven en opgeslagen.
Afbeelding
En hoe gaat hij om met opladen via USB en aan- en uitgaan van de stroom?