Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Tip: fleece slaapzak 80:190 - Forum Wereldfietser

Tip: fleece slaapzak 80:190

In maart kocht ik bij Xenos voor een tientje een fleece slaapzak van een paar honderd gram. Daar heb ik op m'n 1e tocht dit jaar veel plezier van gehad door deze extra in de slaapzak te doen. Ik heb vorige week 2 nachtvorsten (de tent had zonder stokken kunnen blijven staan) meegemaakt en lag/sliep heerlijk warm.

In m'n 1e tocht Vlaanderen meegenomen.
http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4352054
https://picasaweb.google.com/1030033799 ... Vlaanderen
Heb je misschien een link naar dit fleecedeken? :lol:
Gewoon kijken en kopen in de winkel. In Nederland heeft zo'n beetje elke zich zelf respecterende stad een Xenos winkel. Wellicht hebben ze ook filialen in België.
Mvrgr Erik
Zo,n fleece binnenzak is inderdaad heel erg fijn. Gebruik hem al jaren. Gewoon voor een paar euro een fleece deken gekocht bij de Action (of Zeeman of andere goedkope winkel) en dan op maat (ik ben maar 1.63m) gemaakt. Dus het kan nog goedkoper voor degene die een naaimachine (of een kennis of moeder met een naaimachine) hebben.
Nog een voordeel van een heel goedkope fleece zak.
Wannneer je een tocht maakt waarbij je te maken krijgt met verschillende klimaten en/of seizoenen, kun je de fleecezak achterlaten/weggeven als je die niet meer nodig hebt. Voor je volgende trip maak je gewoon weer een nieuwe.
Trouwens van 2 vliegtuigdekens (die je krijgt bij intercontinentale vluchten) Kun ook heel goed en gratis een lakenzak maken die tussen een fleece en een gewone zijden- of katoenen lakenzak in zit wat wamte betreft. Bovendien is deze zak lichter en kleiner in volume en geeft toch extra warmte.

Ineke
Warm thermo ondergoed doet hetzelfde en is in meer situaties inzetbaar.
Ook zonder naaimachine geschikt voor in de mummy slaapzak. Weegt wel 1000 gram en kost 12.95 euro.

http://www.outdorado.com/Nordisk_Fleece_Liner_Mummy.jsp

Piet.
Voor dat gewicht kun je beter een lichte zomerslaapzak extra meenemen: lichter, compacter, winddicht en ook nog te gebruiken als extra laag in de winter om het dauwpunt verder van je prachtige donsslaapzakje te houden. Ook bij Aldi (en wellicht ook Lidl) hebben ze weleens een goedkoop slaapzakje te koop.
dvdc15 schreef:Heb je misschien een link naar dit fleecedeken? :lol:
http://www.xenos.nl/assortiment/reisart ... e-slaapzak

.tsooJ