Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Thudbuster - Forum Wereldfietser

Thudbuster

Ik vroeg me af of of er iemand is die al ervaring heeft met de Cane Creek Thudbuster ST, dus de "kleine" versie van de bekende verende zadelpen...
Is deze ?berhaupt wel hier te krijgen? ik zie hem alleen maar op Amerikaanse sites. Het lijkt me een interessante optie.

Daar zal moeilijk aan te komen zijn, aangezien de importeur deze zomer failliet is gegaan.
De LT is nog wel te krijgen, de ST zal besteld moeten worden.
Maar waarom zou je voor de ST kiezen? Beperkte inbouwhoogte of gewichtsbesparing?

Marco

Verplaatste posting:
De ST is gewoon in Nederland te krijgen. Hij wordt overigens vaak gebruikt als de inbouwhoogte klein is (afstand tussen bovenkant buis en onderkant zadel). Bij de LT heb je hiervoor nl. 14 cm nodig.
De bevestiging van de polymeren bij de LT is degelijker. Bij de ST zit die er gewoon 'los' tussen. Ik zou voor de LT gaan, want die heeft zich al bewezen.
Een klant heeft de Tour D'Afrique gedaan. Iedereen had problemen met zijn verende zadelpen, maar hij (met de LT) dus niet. Fiets je in een stoffige omgeving doe er dan een Lizard Skinz hoesje omheen. Dat scheelt slijtage van de busjes.
_________________
Eric Schuijt heeft o.a. 'Mzungu!' en De Wind Door je Haar geschreven. Begin 2006 verschijnt zijn vierde boek.
Eric heeft een winkel genaamd; De Vakantiefietser, de specialist voor je fietsvakantie, in het centrum van Amsterdam. www.vakantiefietser.nl

Verplaatst:
liz schreef:Ik ben wel geinteresseerd in de inbouwhoogte. Ben op zoek naar een goede verende zadelpen, maar heb niet voldoende ruimte voor de meeste types.

Lisette

De St lijkt me een interessante optie omdat:

-de inbouwhoogte geringer is, meer variatie v.d. zadelhoogte.
-de prijs een stuk lager is, bij Jensen staat 'ie voor $80.
-het gewicht lager is.
-het mij lijkt dat de ST toch niet zwakker zal zijn dan de LT. Aangezien de "veerpootjes" een stuk korter zijn zullen de krachten op de scharnieren navenant kleiner zijn?
-ik denk dat de LT teveel van het goede is. Ik heb al een Brooks Conquest op mijn fiets, maar die veren vind ik behoorlijk stug. Op één of andere manier ben ik zo gebouwd dat ik niet op mijn zitbotjes zit, maar juist meer op mijn bekkenbodenbotjes. Dat is gevoelig, en omdat ze aan de voorkant zitten heb ik dus minder aan de veren van het zadel, die juist aan de achterkant zitten.
-en dan is er nog een klein esthetische argument.

Of heb ik het mis, en valt het met die veerweg van de LT wel mee, zou ik er een zwaardere rubber in moeten stoppen?

En is die parralellogram-zadelpen van Suntour wellicht een alternatief? Heeft iemand ervaring met deze pen? Qua veerweg zit deze tussen de St en Lt in. Maar hij is zóveel goedkoper dat ik twijfels krijg bij de kwaliteit.

Ik wist niet dat de ST zoveel goedkoper was. (Helaas is de voorraad Cane Creek net weer aangevuld, en heb ik geen ST besteld) :(

Ervaring met de Suntour heb ik een beetje. De pen zit er bij mij vanaf januari op en bevalt prima. De kwaliteit is niet te vergelijken met de LT, maar de pen doet het stukken beter dan elke traditionele pen van onder de 100 euro.

Groeten,

Marco

Hmm, misschien zou ik die Suntour-pen dan eens bij je moeten bestellen..... Ik zit alleen wel in over het gewicht. Zag net op het net dat die Suntour bijna 3 ons zwaarder is dan de Cane Creek! Ga ik zeker allemaal lichte dure kampeerspulletjes kopen om vervolgens die winst weer teniet te doen met zo'n zware pen..... Ik ben er nog niet helemaal uit!

Weet iemand de inbouwhoogte van de ST en de Suntour?

Lisette

Suntour 100 mm
ST : 98 mm

Ik rijd ondertussen een tijdje op de ST rond, en ik ben er erg tevreden over, nee: enthousiast! Geen enkel spoor van slapheid, ook niet in combinatie met de Conquest, en wel een stuk minder impact op mijn rug en bekkenbodembotjes als ik door een kuil rijdt (of over een hobbel). Kortom: zeer aan te raden!

Ben het volledig eens met Spironski.
Heb hem er gisteren opgezet, je merkt eigenlijk niet de ST zijn werkt doet, inderdaad bij een hobbel denk je "Oh ja" daar heb ik hem voor gekocht.
Rijdt erg comfortabel.

Inderdaad.
ik heb het zadel een keer verplaatst en werd toen zeeziek van het geschommel.

Ik vind de terugsprong van de pen niet zo absurd hoor. De pen die aanvankelijk op mijn fiets zat heeft dezelfde sprong als die ST. Het zou kunnen dat de LT een grotere terugsprong heeft.
En wat bedoel je met "het midden van het zadel"? Als je daarmee precies het midden van de lengte bedoeld, en je wil dat boven je pen hebben, dan zit je volgens mij al erg ver naar achteren...