Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Intec M1 26'' stalen trekking fiets / in uitrusting - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Intec M1 26'' stalen trekking fiets / in uitrusting

Wimmert schreef:Maar goed daar ging dit topic niet over, toch?
Nou volgens mij wel. Komt er iemand met de mededeling 'Kijk eens wat een mooie fiets voor weinig geld', dan willen wij zo'n fiets natuurlijk ook kunnen kopen. Dan krijg je deze discussie.
Hopelijk zijn er jonge ondernemers die hier brood in zien. (stuur me maar een kratje Westmalle)
Leon
Je hebt gelijk leon!
Sorry!
Wimmert schreef:Je hebt gelijk leon!
Sorry!
Maakt niet uit hoor :D
Het is droog buiten. Vandaag weer eens fietsen, dat is belangrijker.
Leon
Fietsen op een academisch niveau kapodt ouwe hoeren daar zijn we goed in ja.
Je moet er af en toe ook eens opzitten ;)
excuus voor de late reactie

@ thudbuster: ik had vroeger een brooks zadel met veren...maar dat veerde niet genoeg. I vind het een geweldige verende zadelpen. Met die elastomeren kun je de mate van demping instellen.
Lasse schreef:Toevallig ook enig idee wat de maximum bandbreedte is in dat frame?
Heb ik nog even gevraagd. Voor het 26" frame is de maximale breedte die gemonteerd kan worden 57mm, Meilenweit adviseert 50mm. Voor het 28" frame is het 50mm maar vanwege montage van de spatborden wordt 47mm geadviseerd.

groeten, Willem
Voor de Randonneur liefhebbers voor de volledigheid toe gevoegd in de 1e post.

NB 2: (edit) randonneur
In 26" versie http://www.meilenweit.net/radD/intec/In ... ng_559.pdf
Voorbeeld:http://forum.bikefreaks.de/topics/84347 ... Post843478
In 28" versie http://www.meilenweit.net/radD/intec/In ... ng_622.pdf

Groeten, Willem
De Intec frames bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, en is een aantrekkelijk alternatief voor bijv. de LHT. Ik heb zelf (jaren geleden) een randonneur opgebouwd op basis van een Intec frame van 25CrMo4 stahl (=4130CrMo). Lak en afwerking is uitstekend, enig minpunt is dat alle schroefdraden nagetapt moesten worden, incl. het bracket vlakken. Toch een klusje waar je zo 2 uur zoet mee bent en er is nogal wat speciaal gereedschap voor nodig wat niet iedere doe-het-zelvert heeft liggen. (ik gelukkig wel)
Of de LBS je graag ziet komen met een frame waar alles nagetapt/gevlakt moet worden dat bovendien niet bij hem vandaan komt is nog maar de vraag.
moet dat natappen ook niet op een LHT ?
Op mijn LHT was natappen alleszins niet nodig.
Via een artikel in een oude Op Pad van een Poppink fiets kom ik bij dit merk en dus bij dit oude draadje uit. Ik ben zo benieuwd wat de ervaringen zijn met deze fietsen/frames. Als ik naar de prijzen en de foto's van Meilenweit kijk lijkt het te mooi om waar te zijn... Ze worden op dit forum vrij positief benaderd al kan ik niet echt terugvinden wat de werkelijke ervaringen zijn. Zouden die stalen frames stabieler zijn dan mijn aluminium MTB frame (Giant Terrago van een jaar of negen oud) waar ik overigens niet ontevreden over ben. Icm. Racktime add-it.

http://www.meilenweit.net/

En deze natuurlijk, zelfde frames begreep ik.

http://www.wereldfietser.nl/phpBB/viewt ... it=Poppink

De reden waarom ik er naar kijk is dat ik eigenlijk niet gelukkig ben met de verende voorvork en met de gewichtsverdeling, voor en achter. De voorvork is zwaar en met name bij een zwaar beladen fiets remt het niet fijn op de voorrem icm. de vering. Daarbij komt dus dat ik wat gewicht naar voren zou willen verplaatsen. Ik denk aan een DIY harness die ik bij het onderwerp bikepacking zag, om bijvoorbeeld de tent aan te hangen of een stalen A-Head compatible vork (denk ik) met nokjes voor een lowrider. Op de voorvork moet ik me nog wat nader oriënteren. Denk haast dat het lastiger is iets goeds te vinden met lowrider nokjes dat geen afbreuk doet aan de geometrie. Ik wil zeker niet meer voorover zitten dan nu.

Overigens heb ik er geen hele grote haast mee. In Q2 volgend jaar willen we naar Parijs fietsen.
AndreM schreef:al kan ik niet echt terugvinden wat de werkelijke ervaringen zijn. Zouden die stalen frames stabieler zijn dan mijn aluminium MTB frame (Giant Terrago van een jaar of negen oud) waar ik overigens niet ontevreden over ben. Icm. Racktime add-it.

Op de voorvork moet ik me nog wat nader oriënteren. Denk haast dat het lastiger is iets goeds te vinden met lowrider nokjes dat geen afbreuk doet aan de geometrie. Ik wil zeker niet meer voorover zitten dan nu.

Overigens heb ik er geen hele grote haast mee. In Q2 volgend jaar willen we naar Parijs fietsen.
@werkelijke ervaringen: na semi off road in Turkije en ook twee weken off road in Kirchizie te hebben gefiets, heb ik voldoende wasboord wegen gezien om het glazuur van je tanden te trillen. De fiets houdt zich geweldig en over de keuzen van onderdelen ben ik heel tevreden. Op deze fiets zou ik ook de Great Divide in de VS hebben gereden in het najaar 2015 ware het niet dat dat door persoonlijke omstandigheden niet door ging.

Enige wijziging voor de Great Divide: andere banden Swalbe Marathon Mondial (vouw).

@voorvork: die hebben gewoon de benodigde nokjes. Meilenweit levert ook losse voorvorken maar ik weet niet of die in je oude frame passen.

@bike packing: suggestie kijk ook naar http://www.Alpkit.com in Engeland. Ze hebben een uitgebreid assortiment en hebben een systeem waarbij ze voor een nette prijs maatwerk frame tassen kunnen leveren.

Ik zag ook je item over Rose. Ik heb Dirk de eigenaar van Meilenweit wel een horen zeggen dat hij een gekochte fiets evt ook wel over de grens in Nederland wil afleveren. Als je je comfortabel voelt om via skype / email en/of telefoon je fiets bestelling te doen, kan Meilenwet een prima optie voor je zijn. Over de fiets, hun vakmanschap ben ik nog steeds heel tevreden.