Additionally, paste this code immediately after the opening tag: gratis bellen - Forum Wereldfietser

gratis bellen

Misschien een handige tip voor fietsers die onderweg zijn en via internet met het thuisfront willen bellen. Op http://www.voipbuster.com/en/index.html kan je (voorlopig) gratis via het internet naar ieder vast telefoonnummer in oa Nederland bellen. :idea:

Ik heb het even uitgeprobeerd en de geluidskwaliteit is prima :D

Tovenaar,

Heel goed. Ik heb het uitgeprobeerd. Kan de thuisfront gebruiken zodra ik in het buitenland bevind.
Wim

Ook Skype is een zeer mooie oplossing. Geen kosten aan verbonden, het vereist aan beide kanten een internetverbinding.

Jarno schreef:Ook Skype is een zeer mooie oplossing. Geen kosten aan verbonden, het vereist aan beide kanten een internetverbinding.
Da's nu het handige van voipbuster, dat je vanaf bijv. een internetcafe in het buitenland gratis naar een vast toestel in Nederland kunt bellen. Moet er natuurlijk wel een headset of microfoon aanwezig zijn (zie je overigens steeds vaker) en dat je (stiekem?) de software op de pc kan installeren ;-)

In de USA profiteerde ik enkele jaren geleden van "Collect call". Dit was een systeem voor telefoongesprekken, ik heb niet opgezocht hoe het nu zit en of het voor internet kan.
Je belde dat nummer, kreeg een stem aan de lijn, die vroeg je het nummer waarheen je wou bellen. Belde dat nummer, vroeg (in het Engels) of de gebelde de kostprijs van het gesprek aanvaardde. Zo yes, kon het gesprek beginnen.

Ik heb nog niet gemerkt of gehoord dat zoiets ook in andere landen bestaat.

Eens gekeken onder google, collect call, valt reuze mee.

:idea: Nog een tip:

Het bedrijf achter voipbuster schijnt het zwitserse Finarea Sa te zijn, die meer van dergelijke voip sites beheert:

http://www.voipstunt.com/en/splashvoipin.html
http://www.voipcheap.co.uk/en/index.html
http://www.sipdiscount.com/en/index.html
http://www.internetcalls.com/en/index.html

De gratis landen die je kunt bellen variëren per aanbieder, misschien wel handig voor op reis om je familie je gratis te laten bellen via internet als je bijvoorbeeld op pad bent in Chili, Nieuw Zeeland, Peru of Thailand.