Additionally, paste this code immediately after the opening tag: okt 2012 - Forum Wereldfietser

okt 2012

Hallo fietsers,

Na een mooie zomer en eenmaal "aan de bak" begint het toch weer te kriebelen om mooie plannen te maken! Op het verlanglijstje staat nog Ijsland befietsen maar daar is nu nog even geen geld en tijd voor. Wel is er tijd in Okt. in de herfstvakantie!

Ik werp maar een balletje op hoor maar,
wie heeft er zin om er een dag of 6 er tussenuit te gaan tussen:

13 okt 2012 t/m 21 okt 2012 Week 42

Niet mijlenver maar wel echt even er tussenuit.
De naam is Emma, 24 jaar en ik heb enige fietservaring (deze zomer eerste grote tocht richting Barcelona gedaan). Ik ben dus opzoek naar enthousiaste mensen die zin hebben een plan te smeden. Zelf fiets ik graag zo'n 5/6 uur per dag, ben wel op conditie maar ik ga niet heel hard. Ik ga vast brainstormen, tips zijn trouwens ook welkom!

ciao,
Emma
ik ben er wel bij! ik studeer en zit dus enigszins aan colleges vast, maar weekendtochten lijken me aangenaam. Ik woon zelf in Leiden maar kom uit de buurt van Utrecht, dus wellicht kunnen we een tochtje van, zeg, 80km, uitzetten rond om of beginnend en eindigend in Utrecht.

Ik hoor het wel
Leuk dat je er voor in bent! Een weekendtocht is tof maar ik wil het liefst iets verder fietsen in mijn vakantie. Een ander weekend valt natuurlijk ook te plannen (ik werk verder doordeweeks). Wat ook kan is dat je mee opfietst als ik vertrek in het weekend en de trein terugneemt of zoiets. Ik zou graag Duitsland willen verkennen.
Laat me maar weten wat je ervan denkt. Gaaf trouwens dat je naar Santiago bent gefietst!
Wil je vanuit Utrecht naar Duitsland fietsen, of naar een bepaalde plek in Duitsland? Vanuit Utrecht kun je de R1 tot het Teutoburgwald rijden en daar een rondje doen en via Enschede terug.
Maar richting Limburg en dan de IJffel in ook erg mooi! Je kan dan een stukje Vennbahn doen als je het niet erg vindt om ook deels door Belgie te rijden.

Veel plezier!
Bedankt voor de tip Ruud! Ik heb vaker gehoord dat het Eiffel gebied erg mooi is maar het stuk richting maastricht erg saai. Die vennbahn klinkt trouwens wel erg cool!

http://www.tourpress.nl/nieuws/3/Bestem ... e-Vennbahn

en zo te zien genoeg fietsroutes in het Eiffelgebeid; weer een stap dichterbij een leuk fietsplan :)...

http://www.fietseneifel.nl/fietsroutes.html
Jammer dat de kaart niet op die site staat. Ik heb een overzichtskaart hier thuis en dan zie je al snel dat je makkelijk een weekje rond kan fietsen in dat gebied.

Ik heb via deze site http://www.vennbahn.eu/nl.html via het mailadres vennbahn@eastbelgium.com informatie over de Vennbahn aangevraagd en kreeg die overzichtskaart daarbij. Je kan m.i. niet op fietsen, maar wel op plannen. Hij loopt helemaal tot aan de Moezel.

Groet,
Ruud
Vennbahn begint in Aken en eindigt na circa 120 km in Troisvierges, Noord-Luxemburg. De route is prachtig. Maak een combia als je wat heuvels wilt bedwingen met de Oostkantons, de Eifel en Luxemburg. Zie ook www.eastbelgium.com.
De trein pakken naar Basel en de Rijn volgen naar Nederland.
Mocht de tijd opraken pak je de trein terug.
Die staat nog op mijn lijstje volgend voorjaar.
Wimmert schreef:De trein pakken naar Basel en de Rijn volgen naar Nederland.
Mocht de tijd opraken pak je de trein terug.
Die staat nog op mijn lijstje volgend voorjaar.
Die heb ik vanuit NL tot aan Schaffhausen gereden. Rijdt lekker door langs zo'n rivier, maar soms vond ik dat ook wel saai.
Camping bij Basel ligt net buiten centrum vlak bij het 3landenpunt aan de Franse zijde. Er is een grotere, maar dan moet je even de heuvels in klimmen.
Rutger schreef:Vennbahn begint in Aken en eindigt na circa 120 km in Troisvierges, Noord-Luxemburg. De route is prachtig. Maak een combia als je wat heuvels wilt bedwingen met de Oostkantons, de Eifel en Luxemburg. Zie ook http://www.eastbelgium.com.
Afgelopen voorjaar eindigde en begon de Vennbahn onderweg op nog wel een paar plaatsen hoor! Hij was bepaald niet af.
Leon
Leon schreef:
Rutger schreef:Vennbahn begint in Aken en eindigt na circa 120 km in Troisvierges, Noord-Luxemburg. De route is prachtig. Maak een combia als je wat heuvels wilt bedwingen met de Oostkantons, de Eifel en Luxemburg. Zie ook http://www.eastbelgium.com.
Afgelopen voorjaar eindigde en begon de Vennbahn onderweg op nog wel een paar plaatsen hoor! Hij was bepaald niet af.
Leon
Klopt Leon. Om precies te zijn moesten we met Hemelvaart 2x vd route af. De site van de Vennbahn geeft informatie over de stand van zaken.
Ook waren sommige stukken niet officieel af, maar kon je prima fietsen over het gravel dat er reeds lag. Van mij hoefde er eigenlijk geen asfalt op.

Groet,
Ruud
Ruudvp bedoel je dit punt :)
Afbeelding
Wimmert schreef:Ruudvp bedoel je dit punt :)
Afbeelding
Yep....vanaf de camping kun je in 1 uur door drie landen rijden :-)
Foto is genomen met je rug naar de camping.
Ik heb tijdens mijn afgelopen vakantie heel veel gefietst in dat gebied. Ik vind het wel mooi dat saaie :)
Wimmert schreef:Ik heb tijdens mijn afgelopen vakantie heel veel gefietst in dat gebied. Ik vind het wel mooi dat saaie :)
Doe dan de Limes route van Mainz tot Wenen, dan kom je ook volledig aan je trekken :wink:
Bedankt voor jullie tips; heel bruikbaar! Die vennbahn lijkt me fantastisch met hier en daar een klimmetje in de buurt ter afwisseling. Ik denk dat ik idd eerst de trein naar Aken neem en dan naar luxenburg/ned terugfiets. Kijk het plan krijgt al vorm!
Hoi,

Je kunt ook de mont- ventoux beklimmen?
Hoi Emma Louise,

De Eifel is inderdaad een mooie bestemming voor een weekje fietsen in het voor- of najaar. Er zijn diverse bewegwijzerde fietsroutes uitgezet langs rivieren (http://www.eifel.info/rad-wasserwege.htm) of over stilgelegde en tot fietspad omgebouwde spoorlijnen (http://www.eifel.info/bahntrassenradeln.htm). Zelf ben ik in het voorjaar in de Eifel geweest en heb voor de route o.a. gebruik gemaakt van Bikeline fietsgids "Radatlas Nordeifel".
De Vennbahn is helaas nog niet over de volle lengte te volgen op de fiets, zie www.vennbahn.eu. Er staan al filmpjes op youtube (vennbahn radweg), ziet er erg mooi uit.

Zoek je nog een fietsmaatje? Ik heb wel belangstelling om mee te gaan of anders vooraf ervaringen uit te wisselen. Stuur even een berichtje als je geïnteresseerd bent.

Groeten, Jan
Superbedankt voor al jullie tips wereldfietsers!! Ik reis over 2 weken af richting das schone Deutschland om de RAVel te befietsen. Ben trouwens niet meer opzoek naar reisgenoten want heb besloten het alleen te gaan doen, ben benieuwd!!
Dit onderwerp sluit vrijwel naadloos aan bij ons tochtje van vorige week:
Dit topic;
Hier het verslag.