Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Belgische en Franse kust route! - Forum Wereldfietser

Belgische en Franse kust route!

Dag fietsers!

We zijn van plan om vanuit NL langs de Belgische kust af te dalen per fiets naar Frankrijk en daar langs de Franse kust verder richting t zuiden. Ipv zomaar te fietsen, willen we dit maal wat gerichter rijden.

Ik heb daarom een aantal vragen :

** is er een toeristische fietsroute die aangegeven staat met bordjes onderweg en die langs de Belgische kust gaat.

** wat is de km-afstand van BE grens naar FR grens voor deze fietsroute?

**** is er een toeristische fietsroute die eveneens aangegeven staat met bordjes onderweg en die langs de Franse kust gaat. (en die aansluit op de Belgische kustroute) ?

Alvast bedankt!

Groeten,
Esther :)

Hoi Esther,

Hier wat links:

http://www.fietsvakantiewinkel.nl/fietsweb/
http://www.fietskaartinformatiestichtin ... /intro.htm
http://www.fietsvakantiepagina.nl/routes.html

Gewoon eens zoeken met google, wellicht dat je nog meer vindt!

Succes!

El & El

De LF1 gaat vanaf Den Helder tot een eind over de grens met Frankrijk, Boulogne sur mer, langs de noordzeekust. In België duikt wat meer landinwaards omdat langs de Belgische kust drukke wegen lopen.
Als je vroeg uit Vlissingen vertrekt ben je in een dag in Frankrijk. Ik kan me niet herinneren of er overal bordjes stonden. Je bent beter af met kaart en of het boekje waarin de LF1 beschreven wordt.
Verder Frankrijk in is het prima fietsen. Er is bij mijn weten geen route met pijltjes. Evenwijdig langs de kust lopen veel weggetjes. Kies de witte weggetjes op de kaart. Soms zijn het vreselijk stijle korte klimmetjes. Als in Engeland.
Ik ben een paar jaar geleden in september op die manier naar het zuiden gefietst. Op een gegeven moment buigt de kust af naar het westen richting Normandië.
Je fietst heleboel kilometers maar op de kaart schiet je niet op. Ik ben toen van de kust afgebogen en zuidelijker gegaan richting Saumur en zuidelijker.
Maar zelf mijn route bepaald.
kijk op:
http://www.fietskaartinformatiestichtin ... 0titel.jpg
en:
http://www.fietskaartinformatiestichtin ... etsweb.htm
Veel van van deze routes zijn beschreven.
veel plezier!
niko

Dat stukje Belgische kust is toevallig ook een beetje mijn probleem ( zie tevens dit topic: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=2823 ).

Vooral het eerste stuk (Knokke, Zeebrugge) vind ik maar niets. Eén keer ben ik door Knokke en Zeebrugge gefietst naar Blankenberge en dat raad ik af. Hele drukke onveilige wegen en tramsporen evenwijdig langs de "fietsstrook".

Dit keer ga ik de LF1 proberen, die gaat over Brugge. Een stukje achter de kust dus.

Het tweede stuk is makkelijker. Je kan het kanaal volgen van Oostende naar Nieuwpoort, en van Nieuwpoort naar Veurne en dan zit je vlak aan de Franse grens.

Eens aan de Franse grens rij je best via Bergues, Bourbourg, Audruicq, Ardres, etc. achter de kust door zodat je Duinkerke en Calais vermijd. Daar wil je ook niet met je fiets vastzitten. In Duinkerke heb ik al het een en ander meegemaakt.

In Juni dit jaar ben ik naar Zuid Frankrijk gefietst met als begin de LF1 en aansluitend de Normandie route die van Boulogne sur Mer naar Saumur loopt.
In Belgie volgt de route in hoofdzaak een paar kanalen makkelijk, maar saai en in Frankrijk zal er wel hier en daar een bordje ontbreken. De route wordt daar niet onderhouden. Ik heb daar de route niet 100% gevolgd.
De Normandie route is goed te fietsen, maar is dus niet bewijzerd.

Wim

De LF1 gaat niet meer over Brugge maar buigt bij Damme naar de kust. Er staan nog wel wat oude LF1 bordjes door Brugge. Het LF1 gidsje is nog niet aangepast. (zie ook op de site van de Fietskaart Informatie Stichting).

In Frankrijk kan je beter voor Boulogne, bij le Wast ri Montreuil sur mer gaan en dan naar de monding van de Somme. De kust is daar te druk.
Vanaf le Treport loopt er een bewegwijzerde Franse route naar Le Havre, mooi soms wat steile korte stukjes om even een rivierdal te doorkruisen. Vandaar kan je met de trein terug.

Een alternatief is ook vanaf Montreuil de Normandië fietsroutes naar de Loire (bij Tours).
Veel Plezier, Wouter Bazen

DANK voor de antwoorden :D

Ik had inderdaad wat vragen bij de afbuiging van de LF1 in Belgie.

Miscchien ook tips van fietsers voor leuke boerencampinkjes/svr-campings in Belgie langs de LF1 ?
En?! :lol: Het LF1-internationaal boekje (het LF1 deel vanaf Den Haag en zuidelijker) is uitverkocht. Zijn er fietsers die dit boekje te koop hebben?

Dank!

Misschien ook nog een alternatief om van Knokke naar De panne te fietsen is de kustfietsroute (86km). Deze route is in twee richtingen bewegwijzerd en meer is te vinden op:

http://www.westtoer.be/fietsen.aspx?id=65

Desgewenst kan je via deze site ook een gratis (enkel portkosten te betalen) kaartje van de route bestellen.

Groeten,
Davy

Als je een idee wilt hebben van de campings in vlaanderen: even surfen naar
http://www.toerismevlaanderen.be/
en doorklikken op logies.

Veel boerderijcampings (zoals die in Nederland wel te vinden zijn) zijn bij mijn weten niet aanwezig a.d. belgische kust ... Misschien dat de mensen die hoevetoerisme organiseren ook wel een plaatsje hebben voor een tentje?

Davy