Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsvervoer naar IJsland - Forum Wereldfietser

Fietsvervoer naar IJsland

Mijn fietsmaatje laat mij in de steek! Ze gaat voor 3 jaar in IJsland wonen en wil graag haar fiets meenemen. Het is natuurlijk een optie om de fiets als bagage in het vliegtuig mee te nemen, maar ze heeft al vrij veel andere bagage dus dat geniet niet de voorkeur. Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die tips hebben voor het emigreren van een fiets.
Er zijn mensen die hun 4x4 via Rotterdam naar IJsland per boot laten verschepen om daar in hun eigen auto te kunnen rondtrekken (heb ik ook gedaan). Misschien eens bij www.ijslandspecialist.nl nagaan of je aan contacten kunt komen, om je fiets bij zo'n transport mee te geven. Ik dacht dat zo'n transport één of twee weken duurt...
Beroepsmatig doe ik regelmatig zaken met Eimskip. Zij hebben wekelijks afvaarten richting IJsland. Geen idee of zij ook kleine zaken zoals een fiets mee kunnen nemen, maar je zou eens contact met ze kunnen opnemen:

http://eimskip.is/nl/Pages/default.aspx
SanneB schreef:Mijn fietsmaatje laat mij in de steek! Ze gaat voor 3 jaar in IJsland wonen en wil graag haar fiets meenemen. Het is natuurlijk een optie om de fiets als bagage in het vliegtuig mee te nemen, maar ze heeft al vrij veel andere bagage dus dat geniet niet de voorkeur. Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die tips hebben voor het emigreren van een fiets.
Bij Icelandair kan je fets voor 28 Euro mee als extra bagage.

Gerd
Ze kan natuurlijk gewoon met de boot gaan: http://www.smyrilline.com. Een enkele reis met gedeelde hut, maaltijden en fiets kostte mij vorig jaar 270 euro. Moet ze natuurlijk nog wel naar Hirtshals en in IJsland naar haar bestemming. Naar Hirtshals kan per trein en in IJsland gaan dagelijks bussen in beide richtingen.
Bedankt voor de tips. Het idee is nu dat haar moeder dit najaar de fiets in het vliegtuig meeneemt of dat ze hem zelf in het voorjaar na een weekje Nederland mee terug neemt. Met de boot gaan is geen optie meer, het vliegticket is al lang geboekt. Bovendien is met 3 koffers (2 ruimbagage, 1 zo groot mogelijke handbagagekoffer) en een fiets moeten reizen van de boot naar Reykjavik toch niet heel handig.