Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Slovenie - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Slovenie

lennart schreef:ah kobarid, daar gaat een kano hart sneller van kloppen , dat stuk van de soca is erg mooi. het klinkt alsof ik ook een keer de fiest meemoet nemen die kant op goed idee.
veel plezier.
Door Kobarit gaat een snel stromend riviertje. Perfect om te raften en te kanoen. Dat werd, in dit mooie weer dan ook veel gedaan.
Voordat we op vakantie gingen, hadden we kontakt met Gregor. Gregor is Sloveen, woont in Nederland, is fietser, en heeft een huis in Slovenië.
Zodoende wisten we dat hij in Slovenië zou zijn. Omdat we niet wisten hoe het verloop van de reis zou gaan hadden we geen concrete afspraak. We konden hem helaas niet bereiken omdat hij in Slovenië een pré paid kaart had gekocht.

Dan maar op goed geluk naar Ziri, zijn woonplaats.

Ziri is een dorpje bij Idrija. Een pittige klim vormt de scheiding.
Halverwege klim stopt er een groene Honda, met Nederlands kenteken, en steekt Gregor zijn hoofd uit het raam.

Afbeelding

Kortom we zitten nu in Ziri, bij Gregor aan koffie.
Afbeelding
Dit is Ziri vanuit het huis van Gregor.......

In Idria heb ik nog een kwikmijn met museum bezocht. Echt raar om vloeibaar kwik tussen de stenen te zien zitten. Maar het meeste zat in een rood gesteente opgeslagen. Deze stenen bevatten 80% kwik en zijn derhalve erg zwaar. Heb toch een klein stukje in mijn tas zitten:-)
Wij hebben erg genoten van het prachtig plekje, en de gastvrijheid van Gregor Gregor bedankt :P

Gisteren een zware tocht gereden naar het noorden. Maar zoals altijd zijn de uitzichten dan erg mooi. Als je hoog was zag je soms aan beide kanten mooie bergen met lieflijke dorpjes. Maar het gaat hier in Slovenië wel altijd stijl naar boven, én vervolgens ook weer stijl naar beneden, dus wel vermoeiend fietsen.

Afbeelding

We zijn nu bij Bohinjsko jez, een meer in het noorden van Slovenië. Het meer is erg mooi gelegen, omringd door erg hoge bergen. We zitten op de enige camping aan het meer, overvol en 40 euro per nacht :evil: . Het lijkt erop dat hier veel nederlanders hun vakantie doorbrengen :shock:
Wel een erg mooi fietspad! er naar toe. We hebben vervolgens de noordelijke mountainbike route genomen welke bijna op het einde eindigde in een rivierbedding. Lauran heeft de fietsen eroverheen getrouwd en zo hebben we uiteindelijk de kamping bereikt en de erg frisse duik verdiend.
Vandaar via het mooie,maar erg drukke, Bled weer richting italië. We kwamen zowaar en fietssspad tegen, genaamd D2, en aangelegd op een oud spoorlijntje. We reden dus in en sneltreinvaart en kwamen net voor de grens nog een mooie Eco kamping tegen. Het Eco bleek gen stroom en warm water te zijn..., wel een lekker kampvuur gemaakt om weer op te warmen.

Afbeelding

In Italië kwamen we de cyclovia alpe adria tegen. Ook een route die ze aan het aanleggen zijn tot aan Rome toe. Het stuk wat wij gevolgd hebben was grotendeels klaar en liep ook grotendeels over en oude spoorlijn. Heel veel tunneltjes, oude stationnetjes en vals plat naar beneden. Dus kilometers maken. Tot het klaar was en de weg ophield. Er stond een bord hier links, via een gespannen touwtje recht de berg af naar een erg grote weg...

Gisteren een soort verbindingsroute gefietst. Het eerste stuk kwamen we langs een kristal helder meer met blauw groene stenen langs de kant. Prachtig maar het leek bijna ernstige chemische verontreiniging, zo onnatuurlijk lek het.
Er waren daar Raven en heel veel grote roofvogels. Deze zaten zo hoog dat we niet weten welke, maar groter dan een buizerd en met een witte nek en en grote Arend snavel. Misschien wel Arenden?

Daarna kwam er een troosteloze vlakte met twee keer een brug van ruim en kilometer over droge rivierbeddingen. Daartussen willen ze een gebied tot natuurgebied maken. Alle huizen en zo zijn weggehaald. Overal stonden boompjes van een paar jaar oud. Echt een gebied in ontwikkeling aan de voet van de Dolemieten, maar het heeft nog wat tijd nodig.

Nu hebben we een rustdag op een vergane glorie kamping aan Rivine Lago.

Afbeelding
Je bedoelt oa deze Afbeelding
en deze?

Afbeelding

Afbeelding
Dit is overigens de grens en een camping heb ik hier niet gezien, de omweg naar Lagi di Fusine is overigens wel de moeite waard al betekend dat ook weer het nodige klimwerk, er is daar ook nog een camperkampeerplek met alleen koud stromend water en ik dacht ook nog toiletten. Op het veld kun je overigens prima je tent opzetten.

De camping bij Bohinjsko Jezero (Zlatarog) is altijd druk, net als die bij Bled trouwens en als er nog een plekje over is sta je daar op de boomwortels, beter is die in Bohinj zelf al heb je daar natuurlijk niet het uitzicht op het meer.
Het onderwerp heet Slovenië maar we zijn meer dagen in italië dan in Slovenië op deze vakantie. Maar het is hier mooi dus wat maakt het uit.
We zijn nu in Rocca aan een mooi meer. Heerlijk warm water maar je weet er door de stijle kanten niet uit te komen. Erin is een kwestie van springen, het is gelijk heel diep. We zoeken de minder hoge bergen op want het is hier ruim 30 graden overdag. Dus 's morgens een paar uur fietsen en daarna lekker zwemmen en lezen onder de boom. Leve de digitale boeken:-)
Afbeelding
Met enig ongeloof worden onze fietsen bekeken.

Afbeelding
Zo klim je in Italie:

Afbeelding

Afbeelding

En zo klim je in Slovenie:

Afbeelding
Fietsend door Italie en door Slovenie hebben we heel wat haarspeldbochten gereden. Motorrijders doen dat ook graag, maar niet bij ieder restaurant zijn die welkom.

Afbeelding

Afbeelding