Additionally, paste this code immediately after the opening
tag:Een android telefoon heeft standaard 6 knoppen (en de mogelijkheid om er een USB-input-device aan te hangen); in ieder geval genoeg om mee te navigeren! Touch-screen bediening werkt overigens prima; alleen in de regen is het bij sommige schermen een ramp.m-gineering schreef:Zijn er dan androids zonder touch screen?Matthie9000 schreef:Een goed uitgekozen android-telefoon is in zo goed als alle opzichten superieur aan een dedicated gps-apparaat
Er zijn voor android diverse navigatie-apps. Zelf gebruik ik Viewranger, dan kun je OpenCycleMap gebruiken (ook offline via cache), maar er zijn ook betaalde kaarten, zoals heel Frankrijk op 1:100.000 (IGN); je kunt dan voor een klein bedrag kaartmateriaal downloaden voor het gebied waar je gaat fietsen of voor een paar tientjes heel Frankrijk aanschaffen.Wimmert schreef:Hoe doe je dat met kaarten?
Ik heb op mijn gpsmap een topo kaart, openfietsmap, city navigator.
Er zijn er misschien geen zonder touch screen, maar er zijn er wel met zowel touch screen als toetsenbord:m-gineering schreef:Zijn er dan androids zonder touch screen?
Beter kiezen dus; de sony xperia go is gewoon te bedienen met natte vingers/in de regen/etc.frank bueters schreef:Waterdicht heeft weinig zin, het toestel met touchscreen raakt volstrekt in de war wanneer er regenwater over het scherm loopt. Allerlei functies worden als vanzelf gestart en gesloten. Heb het net 6 weken mogen aanschouwen, waarvan 4 met regen.
Koop gewoon een Galaxy oid en een waterdicht hoesje.
Frank
En vergeet de USB-ingang niet hè? Een beetje (electro-)technicus met tijd teveel en verstand van java zou zelfs een controller/input-device op het stuur kunnen bouwen om de telefoon(/navigatie) naar wens te bedienen... dan heb je dus ook geen waterdichtte telefoon meer nodig !Lasse schreef:Er zijn er misschien geen zonder touch screen, maar er zijn er wel met zowel touch screen als toetsenbord:
- Huawei Boulder U8350
- LG Optimus Pro C660
- Alcatel OT-916D
- Samsung Galaxy Txt B5510
- ... (in Pricewatch van Tweakers.net staan er nu 19 Android telefoons met toetsenbord en GPS)
Zie het niet als een telefoon maar als een mini-computer (want dat is het).Fedor schreef:Vraag van een leek: kan je in een telefoon dan ook kaarten laden zoals in een Garmin? Ik dacht (als leek ) altijd dat telefoons alleen i.c.m. internet te gebruiken waren...
Daarom zet je het display ook uit/aan (met de eenvoudig te bereiken aan/uit-knop) wanneer je dat doet.... Uit, vegen, aan; klaar; 3 seconden werk.m-gineering schreef:lijkt me erg handig, als je alleen het scherm wil afvegen om het te kunnen lezen
Hopelijk houdt die 't wat langer vol dan de Xperia Active de mijne heb ik nl terug moeten sturen omdat het scherm op zwart bleef staan. Nazoeken op www leverde me de info dat er meer mensen last van hebben / gehad.paulemans schreef:Voor sommigen misschien interessant: de opvolger van de Xperia Active. Voor de mensen die een telefoon willen die krasvrij is en waterbestendig. Handig voor de gps-gebruikers onder ons.
Paul
Wat is nou een voorbeeld van een 'goed uitgekozen telefoon'? En in welk opzicht is zo'n telefoon volgens jou niet superieur aan een dedicated GPS-apparaat?Matthie9000 schreef:Een goed uitgekozen android-telefoon is in zo goed als alle opzichten superieur aan een dedicated gps-apparaat en met de tijd zal het verschil (zowel wat betreft hardware als software) alleen nog maar groter worden. Het is alleen wel wat lastiger aan te leren.
[KNIP]
Met een goed uitgekozen telefoon heb je dat probleem dus niet; het hoeft uberhaupt geen probleem te zijn want met een naafdynamo+acculader laad je de accu sneller op dan dat hij leeg gaat (tenzij je gemiddeld 10km/h fietst).
Voor mezelf sprekend: ik heb het minstens twintig jaar op de fiets prima uitgehouden zonder telefoon, dus dat laatste argument lijkt me niet zo héél erg valide.Matthie9000 schreef:Met een simpele zonneacculader à 120gram verdubbel je (zelfs zonder zon ) de accuduur van je telefoon; dan heb je bij lange dagtochten op een randonneur verder niks nodig (en een telefoon neem je meestal toch wel mee...)
Met 'twintig jaar geen telefoon mee' bedoel ik dan ook dat niemand tot pakweg tien jaar geleden een telefoon bij zich had en we ons toen ook redelijk konden redden. Nu neem ik hem ook mee, al staat hij 98% van de tijd uit. Af en toe het thuisfront bellen (wordt zeer op prijs gesteld door schoonmoeder), dat is het wel.Matthie9000 schreef:Ik denk dat je een uitzondering bent als je geen mobiele telefoon mee neemt op fietsvakantie maar goed ik had het ook over ‘meestal’ .
Gewicht van de GPS (apparaat 213 gram, 2 extra accu's, acculader, samen misschien 400 gram dus waar hebben we het over?) vind ik persoonlijk geen punt. Maar als je uiteindelijk GPS én telefoon echt kunt combineren is dat natuurlijk mooi voor gewicht én ruimte.Matthie9000 schreef:Een telefoon is een stuk lichter dan een garmin-toestel dus op dat punt is het naar mijn mening ook een betere keuze, nam je altijd al een telefoon mee dan bespaar je nog meer gewicht.