Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Met de trein van |Tours naar Rotterdam - Forum Wereldfietser

Met de trein van |Tours naar Rotterdam

Dit jaar gaan wij de tocht naar Santiago de Compostela in 2 delen fietsen, eerste deel is tot en met Tours en gaan dan met de trein terug naar NL. Heeft er iemand ervaring met het reizen met de trein incl. fiets en bagage en wat de kosten ongeveer zijn. Mogen niet met de TGV mee i.v.m de fietsen is mij verteld. Later dit jaar, half/eind Aug vervolgen wij de tocht weer vanaf Tours. Ik hoor graag.
Willem

[moderator]Onderwerp verplaatst [/moderator]
Om 11:01 gaat vanuit het TGV-station Saint Pierre des Corps (op 4 km van het centrum van Tours) een rechtstreekse TGV naar Rijsel. In deze TGV kunnen fietsen mee. Wel reserveren. Kost 10 Euro. Deze TGV komt om 13:42 aan in Rijsel op station Lille-Europe. Je moet dan even naar het station Lille-Flandres . Deze stations liggen dicht bij elkaar. Vanaf station Lille-Flandres vertrekken Belgische treinen naar Antwerpen.
Anders kunnen fietsen mee in de meeste TGV's van Saint Pierre des Corps naar Parijs: station Paris-Montparnasse. Je moeten door Parijs fietsen naar het Gare du Nord. Ook in de meeste van de TGV's van het Gare du Nord naar Rijsel kunnen fietsen mee.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal onverkochte plaatsen in de trein op het moment dat je het kaartje koopt. Naar mate er meer plaatsen zijn verkocht stijgen de prijzen in de TGV's. In de zomermaanden met weinig zakelijk verkeer en geen vakbeurzen en congressen zijn er vaak extra voordelige aanbiedingen. Helaas worden deze in de regel weer pas later aangeboden.

Informeer bij de Treinreiswinkel. Zij kunnen je een offerte geven.: http://www.treinreiswinkel.nl