Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Paasweekend België: campings open (reisverslag toegevoegd) - Forum Wereldfietser

Paasweekend België: campings open (reisverslag toegevoegd)

We willen dit Paasweekend in België gaan fietsen. We nemen op Goede Vrijdag de trein naar Maastricht, en willen dan een een boog van ongeveer 250 km. (rustig aan dus) naar Eindhoven fietsen. Dat zijn dus 3 overnachtingen.
Wij zijn kampeerders, en nemen de tent mee. We willen dus graag op campings overnachten. Mijn vrouw is belast met het maken van de route, maar ze heeft watr moeite met het vinden van campings die met Pasen al open zijn.
Iemand hier die campings weet? We kunnen de route aanpassen aan de campings, geen probleem.

Alvast dank!
Zie http://www.campingsdiemetpasenopenzijn.eu
Als die site niet bestaat zul je ze toch per stuk moeten googelen, op de website kijken of ouderwets bellen met de telefoon.
Ten zuidwesten van Maastricht zijn er op 1 dagafsstand overigens knap weinig campings. Ik ken feitelijk alleen die in Oteppe. Dat is een grote camping maar er is verder niets mis mee.
Leon
<grin>

Bedankt voor de moeite, ik hoop op mensen die dit al eens aan de hand gehad hebben en een aantal campings weten te noemen. Natuurlijk googelen we zelf ook heel wat af.
Wat bedoel je met grin?
Waarom zouden wij hier de campings noemen? Tik in google campings in, ga naar maps en zoom op het gewenste gebied. Ik ken de campings in dit gebied wel (van 5 jaar geleden) maar ik ga geen handige jopie voor je uithangen.
Leon
Glika heeft afgelopen najaar een tocht gemaakt en daarover gerapporteerd. Mij lijkt dat zijn ervaringen met het vinden van campings in het late najaar voor jou relevant zijn.
Succes, lijkt me leuk,
Wim
Leon schreef:Wat bedoel je met grin?
grin = lacht (dus grin ipv lachende smiley)
@Leon: camping ZW Maastricht op dagafstand: misschien zijn mijn dagen korter, maar Tihange heeft een camping. Dicht bij Huy. Hoewel dat in feite het enige positieve aspect is dat ik me van de camping herinner. Voordeel is wel dat vorig jaar gezien de verslagen het merendeel van de bezoekers niet hoefde/kon afrekenen ...
Revanho schreef:
Leon schreef:Wat bedoel je met grin?
grin = lacht (dus grin ipv lachende smiley)
Oké gelukkig. Het woord bekt in het Nederlands alleen niet zo lekker.
Leon
Leon,

Is geloof ik niet helemaal jouw dag vandaag :(
Het worden blijkbaar grote campings deze keer, de rest is niet open:

- l'Hirondelle in Oteppe, zo'n 60 km. van Maastricht;

- Berg en Dal bij Leuven, zo'n 55 km. van Oteppe;

- Zilverstrand in Mol, zo'n 80 km. van Leuven;

Alleen van Berg en Dal weten we niet zeker of die open is, moeten we nog informeren. Ze hebben wel jaarplaatsen, dus hebben we goede hoop.

Het zijn niet de campings waar we normaal voor zouden kiezen, dus als iemand alternatieven heeft, horen we dat graag. Maar in ieder geval lijkt het erop dat we kunnen kamperen, dat is al heel wat.
Voor de camping in leuven zou ik eerst even informeren of deze nog open is , ben zelf van de omgeving van leuven en dacht dat deze gesloten was.
Indien dit niet het geval is is dit wel interessant om te weten.

Mvg

Rafael
Zilverstrand in Mol is inderdaad een grote camping, maar het is wel een mooie camping en het ligt er heel mooi aan een meertje.

Wij hebben daar een paar jaar geleden een keer gestaan, als je geluk hebt is er 's avonds bingo of karaoke voor de campinggasten. We hebben nog nooit zo gelachen.
:lol:

Er ligt ook nog een camping bij Retie : http://www.berkenstrand.be/
Die is iets kleiner dan Zilverstrand maar wel van hetzelfde genre.

Je moet maar denken het is immers maar voor 1 nachtje.
ik dacht juist dat de meeste Vlaamse campings vanaf het paasverlof terug open gaan? Ons paasverlof (2 weken) start op 31/03.

De Waalse daarentegen kunnen mssh nog een beetje later open gaan.

Googlen, mailen en bellen is de boodschap ;-)
De camping in Retie lijkt me inderdaad een goed alternatief voor Zilverstrand. Ik heb naar Berg en Dal een mail gestuurd, houd jullie op de hoogte.
Van Retie is het ook een prettige dagtocht naar Eindhoven.
Ik denk dat we dan lekker 40 km. doorfietsen naar huis (Heusden a/d Maas)
Ja dat is dan ook nog te doen. :)
Camping Berg en Dal is open, kreeg ik bericht van. En van Glika krijg ik per mail zijn lijstje wintercampings in België, ik denk zomaar dat het gaat lukken met de Pasen.

Nou maar hopen dat het dit weer blijft tot die tijd. ;-)
Nog even een kopie van tekst uit een ander draadje: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=15678

De trip is inmiddels verschoven naar de tweede helft van november. Ik heb dan geen zin in leuren en lichte vormen van paniek. Ik heb daarom eerst maar eens geprobeerd een overzicht te krijgen van de hoeveelheid campings die in de winter, of het hele jaar, open zijn. Achteraf gezien is mij dat niet tegen gevallen.
Om te beginnen heb ik op http://www.archiescampings.eu/ het bestandje met Europese campings gedownload voor mijn Garmin Etrexje. Ik neem deze GPS toch maar mee omdat ik indien nodig kan zien waar ik ben en waar eventueel campings in de omgeving zijn gelegen.
Vervolgens kwam ik na veel gezoek uit op http://www.eurocampings.net alwaar je per land, per provincie/regio kan zoeken naar campings. Deze campings staan ook in het GPS bestand.


Succes en een mooie trip toegewenst.

Gr. Arno.
Dreelien schreef:Zilverstrand in Mol is inderdaad een grote camping, maar het is wel een mooie camping en het ligt er heel mooi aan een meertje.

Wij hebben daar een paar jaar geleden een keer gestaan, als je geluk hebt is er 's avonds bingo of karaoke voor de campinggasten. We hebben nog nooit zo gelachen.
:lol:

Er ligt ook nog een camping bij Retie : http://www.berkenstrand.be/
Die is iets kleiner dan Zilverstrand maar wel van hetzelfde genre.

Je moet maar denken het is immers maar voor 1 nachtje.
dit lijkt me wel een mooie. wij willen misschien ook fietsen met pasen, nog niet zeker.

Levi