Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Wat voor schoenen? - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Wat voor schoenen?

Dag Phileine,

Ik fiets na 4 jaar met klikschoenen gefietst te hebben nu juist weer met wandelschoentjes (lage, lichte en luchtinge schoenen van Merell met Vibramzool) in combinatie met grote bmx-achtige pedalen. Persoonlijk mis ik de fietsschoentjes als kiespijn :-)

De fietsschoenen die ik had waren echter wel erg comfi, anders had ik er natuurlijk niet zoveel reizen mee gemaakt. Ik heb adidas-klik-wandelschoenen gehad en Pearl izumi mountiainbike-achtige schoenen. Altijd zo los mogelijk afgesteld en dat ging eigenlijk altijd prima. Nadeel: ik hou ook van bergen beklimmen en dat is niet te doen met fietswandelschoenen, daarnaast bij steil klimmen vond ik het opstappen en in laag tempo het fietsen niet altijd even relaxed...

Dus ik zou zeggen: neem de tijd om alles eens rustig een tijdje te proberen, op een bepaald moment komt de ideale schoen er wel uit (klik of geen klik) :-D
Bedankt voor het advies.

Hier in de buurt zit een Intersport Megastore. Ik heb eigenlijk geen idee wat ze daar aan fietsspul verkopen.
Maar ze hebben een leuke kortingsactie dus ik ga wel even kijken. Basic shirts hebben ze sowieso.

De verkopers daar zijn niet de beste adviseurs vrees ik (er zitten betere zaken in de omgeving) maar met de adviezen van hier kan het nooit kwaad om er een kijkje te nemen.

(Ben en blijf een Nederlander met mijn koringsbonnetjes :wink: )
Intersport heeft niet veel op dat gebied. Je komt dan al snel bij de betere specialisten terecht. Maar let wel op, want schoenen met plaatjes wegen toch iets meer. De Shimano SPD's die ik nu twee jaar gebruik wegen per set 1,2 kg!
Lopen kun je er goed mee, zolang je geen ilusies hebt dat je bergen gaat beklimmen. De plaatjes zitten precies onder de bal van je voet, dus daar waar je grip wilt hebben.
Het is altijd een compromis.

Ik zit nogal veel in de bergen en ik zweer bij schoenen met plaatjes.
Nou dan zal ik er niet vanuit gaan dat ik bij Intersport fietsschoenen zal vinden. Ik vind eerlijk gezegd betrouwbaar advies ook belangrijk (mochten ze toch een hoekje hebben met een paar soorten schoenen)

Maar misschien kan ik mijn bonnen dan gebruiken voor shirts of een (regen)jas.
Phileine2 schreef:Nou dan zal ik er niet vanuit gaan dat ik bij Intersport fietsschoenen zal vinden. Ik vind eerlijk gezegd betrouwbaar advies ook belangrijk (mochten ze toch een hoekje hebben met een paar soorten schoenen)

Maar misschien kan ik mijn bonnen dan gebruiken voor shirts of een (regen)jas.
Phleine2,

Het helpt mischien om even aan te geven in welke regio je een winkel wil bezoeken,
wellicht dat er mensen een gerichter advies kunnen geven
Ik ken zelf wel wat winkels hier. Vraag was meer welk deel van mijn kleding ook bij Intersport te vinden is. (vanwege de korting :wink: )

Woon in regio Alkmaar en ken iig Theo Schilder. Verder Busker in Bergen en er is een zaak in Egmond waarvan ik de naam even niet weet.
Ik denk dat Theo Schilder veruit het meest heeft.
Vittorio in Heerhugowaard. Als je in Amsterdam komt De Vakantiefietser.
Wim