Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Wie heeft er recent gefietst door Iran en of de Stan landen? - Forum Wereldfietser

Wie heeft er recent gefietst door Iran en of de Stan landen?

Dag allemaal,

Ik ga samen met een vriend van me per september van Nederland naar Xi-an fietsen. Vanwege de snel wisselende politieke toestanden in Iran en de stans (tajikistan, kirgizie, turkmenistan) zijn we benieuwd of er RECENT nog fietsers door deze landen zijn gekomen. We zijn vooral geintresseerd in info over visa, "gevaarlijke" gebieden en praktische tips. We wonen in Utrecht en het allerleukste lijkt ons "live" wat ervaringen te delen.
Hey, ik ben zelf nog nooit door die landen gefietst, maar ga dit wel met een vriend doen vanaf oktober. Ik volg op dit moment deze twee blogs van mensen die op dit moment op een zelfde soort reis zijn, erg leerzaam!

http://worldcyclingtour.wordpress.com/

en

http://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=R ... =7394&v=Ff
Guusven schreef:Vanwege de snel wisselende politieke toestanden in Iran en de stans (tajikistan, kirgizie, turkmenistan) zijn we benieuwd of er RECENT nog fietsers door deze landen zijn gekomen.
Hoe bedoel je, snel wisselende politieke toestanden?
Volgens mij is er, behalve dan in Kirgizie in juni vorig jaar, in al deze landen de laatste jaren niets veranderd... Er zijn ook geen negatieve reisadviezen voor deze landen, dus ik snap je bezorgdheid niet geheel.

Gevaarlijke gebieden: even op de 'UK Government Travel Advice' site kijken: http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-liv ... tajikistan

Even 'live' ervaring delen lijkt me leuk, mijn adres: Boven op de heuvel 2, St. Catherine, South Sinai, Egypte :D

Veel plezier met de voorbereidingen,
Ali
Hartelijk dank voor de snelle reacties en de tips!

goede reis alvast Bert Coever!
Ik was vorig jaar zomer in de stanlanden. Is dat recent genoeg? Trouwens weinig te zeggen over veiligheidssituatie. Zelfs geen problemen gehad met de politie. Wel 1 diefstal waarschijnlijk door een mede-reiziger.

Het stukje Kirgizie was zelfs toen goed te doen. Wel gesproken met Kirgizen die hun problemen met Oezbeken het liefst met genocide wouden oplossen.

Sjirk