Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Voies vertes - Forum Wereldfietser

Voies vertes

Heeft er iemand van jullie ervaring met de voies vertes in Bretagne en bestaat er ook zo iets dergelijks in Normandië.

Persoonlijke ervaring met de Voies vertes in Bretagne heb ik niet maar ik kan je wel vertellen dat er in Normandië ook veel zijn. Variërend van echte voies vertes tot bewegwijzerde Véloroutes (fietsroutes)
Je vindt een compleet overzicht in de Guide Touristique des Véloroutes et Voies Vertes de France van de af3v (Association Francaise de développement des Véloroutes et Voies Vertes.) Het is een soort catalogus met overzichtskaartje en korte typeringen)
Luc

Ken je deze site? http://www.af3v.org/

Zelf heb ik van Bordeaux naar Marseille gefietst, een heel mooi tocht, ook als een famlierit met kinderen heel goed te doen. Je kunt natuurlijk er ook delen van fietsen. Vooral Toulouse naar Sete, langs het Canal Du Midi is populair.
Mijn reisverslag staat op www.wimleeuw.nl

Via Tourisme Bretagne heb ik een kaart gekregen met de bretonse voies vertes. Zie t er wel interresant uit om te doen, zekr met de kids mee.
Ik heb begin april een aantal voies vertes in Bretagne gevolgd. Vanuit Lorient ben ik naar Hennebont gefietst. Vanaf daar ben ik de Voie Verte langs de Blavet beginnen volgen, tot Pontivy (met af en toe wat afwijking). De ondergrond is afwisselend, maar best doenbaar met een trekkersfiets. Dan ben ik van Pontivy via het Canal de Nantes à Brest richting Mûr-de-Bretagne gefietst. Hier is de ondergrond ook eerder ruw, maar doenbaar zolang de bandjes niet te dun zijn. Vanaf Mûr-de-Bretagne ging het dan via de Voie Verte Chemin du Petit Train V6 naar Carhaix. Hier is het af en toe best hard duwen op de pedalen door ietwat zanderige stukken hier en daar. Herinner mij dat vooral het eerste deel daar slechter was dan het laatste. Op een bepaald moment loopt de route trouwens ook langs het Canal de Nantes à Brest. En tot slot van Carhaix naar Rosporden via de Voie Verte V7. Ook daar zijn de meeste stukken niet geasfalteerd.

In dit album een aantal foto's van mijn traject:
http://imageshack.us/g/580/2011019.jpg/
ik vond op de site van Voies Vertes een kaart met alle routes.
Maar er staan er een paar grijze op die nog niet afgewerkt zijn, de kaart
is wel nog van 2010 zou dit reeds in orde zijn of nog steeds niet?

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
Deze is bijgewerkt tot 19 mei 2011: http://www.voiesvertes.com/
Wim