Additionally, paste this code immediately after the opening tag: De 7-provinciënroute - Forum Wereldfietser

De 7-provinciënroute

De afgelopen twee weken zijn wij op onze allereerste echte fietsvakantie geweest. We hebben met behulp van LF-routes en knooppunten Nederland rondgefietst, en daarbij in 17 dagen 1150 km. gefietst met onze bepakte stadsfietsen.

Afbeelding

Ik ben nu bezig met het uitwerken van de route, het tikken van het verslag en het uitzoeken en bewerken van de foto's.

Ik wil Wim vast bedanken, die ons op het idee van de Exped-matjes heeft gebracht. Nog nooit zo lekker geslapen buiten mijn eigen bed. ;-)
Leuk. Mooi rondje en dat op stadsfietsen :D . Ben benieuwd naar de foto's.
Me too!
Mischien een idee om er een fotoreportage van te maken en het dan op Wereldse Fietsfilmpjes te plaatsen? http://www.vimeo.com/groups/wereldfietser
leuk! En blij te lezen dat er ook nog mensen zijn die gewoon op hun stadsfiets op vakantie gaan. Materiaalfreak kun je altijd nog worden.
Ik maak al jaren van alle vakanties een fotoverslag voor de website (zie http://www.pm3.nl) Ook van deze vakantie hoop ik in de komende week een en ander online te krijgen. Vimeo is toch voor video's?

En ik heb gemerkt dat het qua bagage nog wel een stukje minder kan, en als we elders willen fietsen (meer omhoog-omlaag) is een lichtere fiets met een kleinere versnelling wel een vereiste, de hellingen bij Groesbeek en in het Reichswald waren nu wel het maximum waar we nog omhoog kwamen.
Polling schreef:Ik maak al jaren van alle vakanties een fotoverslag voor de website (zie http://www.pm3.nl) Ook van deze vakantie hoop ik in de komende week een en ander online te krijgen. Vimeo is toch voor video's?.
Yep Vimeo is voor Video's maar als je je foto's in selecteerd en in de tijdlijn sleept van bijvoorbeeld windows moviemaker. Er een muziekje oneer zet, eventueel met gesproken tekst of geschreven tekst heb je een video.Eeen hoop van onze leden doen dat en ikzelf ben zo begonnen. Zie hier een voorbeeld;

[wfvimeo]http://www.vimeo.com/groups/wereldfiets ... os/3299200[/wfvimeo]


En hier de instructie;
Wereldse Fietsfilmpjes
Hoe werken Windows Moviemaker & Imovie?

Je films of foto's zijn klaar maar wat nu? Hoe maak je nu een mooie video of fotoreportage? Let op want je gaat het nu leren! Op de meeste Windows machines zit standaard het programma Windows Moviemaker waarmee je een video of fotoreportage kan maken. Heb je een Mac? Dan heb je standaard Imovie op je machine. Hieronder vind je tips en en instrutievideo's over hoe je met beide programma's werkt en vervolglessen bijvoorbeeld hoe je je filmpje kan delen via Wereldsefietsfilmpjes. :wink:

:arrow: Editen met Windows movie maker voor Windows

:arrow: Editen met Imovie voor Mac


Veel edit-plezier!
Wereldse fietsfilmpjes
Polling schreef:Ik maak al jaren van alle vakanties een fotoverslag voor de website (zie http://www.pm3.nl) Ook van deze vakantie hoop ik in de komende week een en ander online te krijgen. Vimeo is toch voor video's?.
Yep Vimeo is voor Video's maar als je je foto's selecteert en in de tijdlijn sleept van bijvoorbeeld windows moviemaker. Er een muziekje oneer zet, eventueel met gesproken tekst of geschreven tekst heb je een video.Eeen hoop van onze leden doen dat en ikzelf ben zo begonnen voodat ik begon met filmen. En ik moet zeggen dat ik daardoor veel sneller en vaker mijn foto's terugkijk. Bovendien is het zo ook leuker om ze te laten zien als een ander. Zie hier een voorbeeld http://vimeo.com/3299200. En het mooie ervan is dat je deze 'fotoreportages' ook weer kan embedden op de WF site nadta je deze hebt gedeeld op Wereldse fietsfilmpjes op Vimeo. Je film of fotoreportage is dan hier direct te zien, je hoeft niet eerst op een link te klikken. Mischien plaats jij wel onze 1000 filmpje. :wink:

Als je aan de slag wilt is hier de instructie;
Wereldse Fietsfilmpjes
Hoe werken Windows Moviemaker & Imovie?

Je films of foto's zijn klaar maar wat nu? Hoe maak je nu een mooie video of fotoreportage? Let op want je gaat het nu leren! Op de meeste Windows machines zit standaard het programma Windows Moviemaker waarmee je een video of fotoreportage kan maken. Heb je een Mac? Dan heb je standaard Imovie op je machine. Hieronder vind je tips en en instrutievideo's over hoe je met beide programma's werkt en vervolglessen bijvoorbeeld hoe je je filmpje kan delen via Wereldse fiets filmpjes. :wink:

:arrow: Editen met Windows movie maker voor Windows

:arrow: Editen met Imovie voor Mac


Veel edit-plezier!
Wereldse fietsfilmpjes
Geen videomaker op mijn oude xp-bak, maar wel kladblok, dus gewoon html en java werkt voor een fotoverslag prima:

http://www.pm3.nl/foto/fietsen2011/