Additionally, paste this code immediately after the opening tag: kosten fietsen in zuid-amerika voor een paar maanden - Forum Wereldfietser

kosten fietsen in zuid-amerika voor een paar maanden

:D

Wij denken erover volgend jaar een paar maanden door Zuid-Amerika te gaan fietsen. Wie kan ons meer vertellen over de kosten die daarmee gepaard gaan? Van Argentinië is bijvoorbeeld bekend dat het niet goedkoop is, maar met welk bedrag (per dag, per persoon) moet je dan rekening houden? We denken nu aan een route door Argentinië, Uruguay, Brazilië en wellicht nog door Bolivia en Peru.

Ook andere tips zijn van harte welkom!
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Nando & Manon

Beste nando en manon,

allereerst hangt het er natuurlijk van af hoe je je tijd in gaat vullen. Hoeveel luxe je wilt en het aantal touristische attracties dat je wilt bezoeken.
Het afgelopen jaar hebben we door z-Amerika gereist en het volgende uitgegeven:
Brazilie, Argentinie en Peru zaten we gemiddeld op een ± Eur 20 voor twee personen. (Argentinie is echt goedkoop geworden.)
Bolivia en Paraguay zijn iets goedkoper. Wederom hangt dit weer van je verblijf in de grote steden af. Maar Eur 12/dag is best mogelijk.
In Ureguay zijn we niet geweest maar het zou me niks verbazen als het ongeveel het zelfde is als Argentinie.

Daarbij kan je de kosten nog meer drukken als je af en toe bij zogenoemde Casa de Ciclistas verblijft of kampeert. Met name in Agentinie is veel kampeergelegenheid en in Bolivia kun je zonder problemen wild kamperen. In Brazilie is het kamperen net zo duur als een goedkoop hostal.
Mocht je belangstelling hebben voor een lijst met Casa de Ciclistas, laat dit dan even weten. Verder is er de Warm Shower List van Roger Gravel. een link hiervan kan je vinden op de site van de wereldfietser. Er is ook nog een franse lijst. De link hiervan kan je vinden op onze site (Rondje op twee wielen).

Succes,

Yeb en Anita

Wij willen in het najaar voor een maand of 6 naar Z.A. dus wij hebben zeker belangstelling voor informatie over die casa de ciclistas. Voor de WSL hebben we ons al aangemeld.

Alvast bedankt,
Erwin en Margriet