Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Te klein frame - Forum Wereldfietser

Te klein frame

Dag,
Ik ga een lange tocht ondernemen (van Tokyo naar Londen) en heb een mooie tweedehands koga miyata met rohloffs naaf in optie. Echter het frame is 54 cm terwijl ik volgens mijn maten (182 lengte+ 84cm beenhoogte) een frame nodig heb van 57 cm. Ik heb de fiets uitgeprobeerd en als ik het zadel wat naar achter zet en het stuur naar voren dan fiets die prima. Maarja voor 20.000 km weet ik het niet. Kan iemand mij zeggen of die 3cm echt cruciaal zijn of dat het met enige aanpassingen eigenlijk niet zoveel uitmaakt.
alvast hartelijk dank voor jullie antwoorden
Fedde
Als het deze is: http://fietsen-brommers.marktplaats.nl/ ... nd=15&fs=1

Nee niet doen, zeker voor dat geld koop je een nieuwe fiets (dus met garantie) die wel past.
Mijn Koga Traveller is 54 cm, ik ben zelf 1,74 m. Het zadel staat redelijk hoog, de voorbouw is 11 cm (recht stuur), die Koga is voor mij geen centimeter te groot.
Ik denk dat de kop van je bericht het al aangeeft: te klein :(

Frank
fedde schreef:het frame is 54 cm terwijl ik ... 57 cm. ... cruciaal ... of dat het ... niet zoveel uitmaakt.
Een fiets van de bouwmarkt van de juiste maat die juist is afgesteld zit lekkerder dan een dure koga die niet past. Het nadeel (!) van de koga is dan ook nog dat hij zo lang meegaat, want je zit dan heel lang rottig.
Laten staan.
Leon
Zuiz schreef:Als het deze is: http://fietsen-brommers.marktplaats.nl/ ... nd=15&fs=1

Nee niet doen, zeker voor dat geld koop je een nieuwe fiets (dus met garantie) die wel past.
Da's een nieuwe-fiets voor een nieuwe-fiets-prijs bij een fiets-handelaar. Voor zoveel geld kun je beter een passende fiets kopen bij een vakantie-fiets-specialist. Misschien wel met een frame-op-maat. Dan lig je echt een streepje-voor. Niet doen dus, 3 centimeter is erg veel.
Voor dat geld koop je inderdaad een Rohloff fiets met maatframe.
Wim
:D Of een Surly Long Haul Trucker of een Fahrradmanufaktur T400 ! :wink:
Voor dat geld koop je ze beide...
bedankt voor de reacties. Ik begrijp dat het dus echt niet aan te raden is om een frame van 3 cm te klein aan te schaffen. Het gaat wel om een heel mooi aanbod vind ik zelf. Kijk maar: http://www.bikelifegennep.nl/fietsen/de ... 022BEC52E6
fedde schreef:bedankt voor de reacties. Ik begrijp dat het dus echt niet aan te raden is om een frame van 3 cm te klein aan te schaffen. Het gaat wel om een heel mooi aanbod vind ik zelf. Kijk maar: http://www.bikelifegennep.nl/fietsen/de ... 022BEC52E6
Zou je een paar wandelschoenen ook maar overwegen als ze een maat te klein waren?
Ja duidelijk dus misschien is iemand anders geinteresseerd in deze Koga.
Zeker een mooi bod. Wielmaat: 56" is wel zeer bijzonder :lol: . Met een binnenbeen lengte van 84 kan 57 cm nog wel eens te klein zijn. Verder zoeken en vooral proefrijden en ervaren hoe je zit voordat je koopt.
fedde schreef:Het gaat wel om een heel mooi aanbod vind ik zelf. Kijk maar: http://www.bikelifegennep.nl/fietsen/de ... 022BEC52E6
Enerzijds is het inderdaad een heel mooi aanbod, anderzijds moet je oppassen dat je geen fiets koopt waar je niet lekker op zit. Ik zou proberen te regelen dat je de fiets bijv. een weekend mag proberen en dan lange fietsdagen maken. Als dat geen klachten oplevert, zou ik het erop wagen. Per slot van rekening kan je zonodig de wielen inclusief Rohloff-naaf, remmen en andere onderdelen overzetten naar een passend frame en dan heb je nog niet echt een miskoop gedaan.

Gerd
Ik ben gisteren bij Rose geweest in de en daar heb ik op deze fiets rondgereden.

http://www.rose.nl/artikel/red-bull-act ... aid:408095

Hij is er ook met een Rohloff naaf maar dan kost ie 2200 euro.

Ik vond de fiets erg lekker fietsen.

Hier kan je de framemaat berekenen

http://www.rose.nl/helper/framesizecalculator