Additionally, paste this code immediately after the opening tag: O jee, mijn knie ... - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

O jee, mijn knie ...

bikelike schreef:Bij mij verbeterde de situatie direct na de juiste diagnose. Daarvoor was een fysiotherapeut lokaal de pijnplekjes aan het behandelen. Dat loste echt helemaal niks op.
Erik, je hebt totaal gelijk. Een goeie diagnose door een expert met een onbevangen en open oog, dus niet gehinderd door een beroepsmatige 'tunnelvisie' is superbelangrijk.

Toen ik door de huisarts een half jaar terug werd doorverwezen naar een manueel therapeute/chiropracter vanwege steeds terugkerende nek- en schouderpijn, keek die gelukkig verder dan haar vaardige massagehand en kraakarm lang was. 8) Ze wees me op een (dubbele) scoliose in de onderrug die nog nooit door wat voor arts of specialist dan ook was geconstateerd. Bij nader onderzoek bleek hij aangeboren te zijn. De blessure vond daarin ook zijn oorsprong: overcompensatie. Het is nu helemaal onder controle door bewegingstherapie bij een mensendieckmevrouw. Klaar! Ik heb als fietseres wat extra oefeningetjes gekregen die ik 's ochtend na het wakker worden doe, ook onderweg. Ze werken als een ontwaak-meditatie. Heel fijn. :D

Dus zoek een goeie therapeut/medicus voor een werkelijk goeie diagnose c.q. behandeling.

Sterkte! :wink:
Ben ik weer! Ik heb reeds enkele dagen geleden een afspraak gemaakt met een sportarts (wat ik tenslotte ook wel van plan was, dit topic heb ik niet geopend om een diagnose te verkrijgen, maar enkel om meer inzicht te krijgen in veel voorkomende knieproblemen van mensen die veel fietsen.
Degene die ik vast heb is een sportarts die gespecialiseerd is in knieën dus ik hoop op een duidelijke diagnose en een goede behandeling.

Ik heb me al neergelegd bij het feit dat ik een tijdje niet meer kan fietsen, nu nog hopen dat er niet teveel schade is ... Ik heb terug heel wat last aan de knie in deze koude dagen ... Warmte doet er goed aan.
bikelike schreef:Kniebandjes of het intapen van de knie om de menicus anders te plaatsten kan helpen, zoals bij Rawhide het geval lijkt. Het gevaar is echter dat je het probleem verplaatst. Als spieren en gewricht niet goed uitgelijnd / aangestuurd zijn, dan zou ik met oefeningen daar wat aan doen.

Bij mij verbeterde de situatie direct na de juiste diagnose. Daarvoor was een fysiotherapeut lokaal de pijnplekjes aan het behandelen. Dat loste echt helemaal niks op.
Zo heb ik na de juiste diagnose, dus na een foute door arts, fysio-/manueeltherapeut, op advies van de huisarts, tevens sportarts, een hometrainer gekocht en me daar lens op gefietst. In een half jaar 8600km op de teller voor een blinde slaapkamermuur. Gelukkig studeerde ik in die periode ook en kocht een kaarthouder voor op het stuur van de hometrainer en las uit de studieboeken. Functioneerde prima.....of mijn ogen en evenwichtsorgaan(stabilisatie) daaronder geleden hebben, weet ik niet(je moet wel steeds accomoderen met de ogen).
Ziezo, de onderzoeken zijn gebeurd, de diagnose is gesteld.
Het zou een klassieke overbelasting zijn van de knie. Net zoals de huisarts zei, enkele pezen en banden die overrokken zijn. 'Bodylanguage!' Dat riep de dokter tegen mij. Ik hoef helemaal geen kinesitherapie te volgen, enkel rustig terug beginnen te fietsen met een kuur ontstekingsremmers. En niet meer overdrijven natuurlijk. Het gaat nu vrij goed, ik heb vrijwel geen last meer van de knie.
Dat is goed nieuws, fijn voor je.