Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Waar op letten bij aankoop tweedehands fiets? - Forum Wereldfietser

Waar op letten bij aankoop tweedehands fiets?

Hallo,

Ik ben al een hele tijd op zoek naar een fiets om in het voorjaar mee te gaan toeren. Ik ben echter student en zoek daarom naar een goedkope oplossing. Daarom was ik op zoek gegaan naar een tweedehands fiets. 2 dagen geleden stootte ik op een tweedehands koga randonneur. Met:
nieuwe ketting en cassette
nieuw balhoofd
nieuwe trapas en crankstel
nieuw voor en achterlicht
nieuwe continental travel contact banden.
remmen zijn shimano deore.

De vraagprijs is 350 euro en voor deze prijs ben ik zeer geïnteresseerd. Maar het lijkt me weinig voor een topfiets die nog maar 7 jaar oud is. Aangezien ik nog maar een tijdje aan het lezen ben op het forum en zelf nog geen kwaliteitsfiets bezit, weet ik niet goed waarop te letten. Waar zouden jullie op letten? En is dit de gangbare prijs?

Met vriendelijke groeten,
Stan Verschaeve
Mooi lijstje met nieuwe onderdelen. Kijk goed naar de naven, deze zijn bij 2dehands fietsen nog wel eens gammel.

Maar voor de beste tips zie m-gineering
stanv schreef:De vraagprijs is 350 euro en voor deze prijs ben ik zeer geïnteresseerd. Maar het lijkt me weinig voor een topfiets die nog maar 7 jaar oud is.
Lijkt mij ook erg goedkoop, heel gauw kopen lijkt mij (mits het geen gestolen fiets is) :wink:
Het klinkt te mooi om waar te zijn, dus.... . :? Ik zou een gezond wantrouwen hanteren. Heb zelf een tijdje terug mijn 10 jaar oude koga verkocht, zonder nieuwe onderdelen en voor 100 euro meer. Maar je kunt altijd gaan kijken.
Waar je op kunt letten? Zijn die onderdelen echt nieuw (heeft hij de bonnen nog)? Geen speling op de assen? Geen haarscheurtjes in het frame? Komt de verkoper betrouwbaar over? Heeft hij een samenhangend verhaal waarom hij de fiets verkoopt na er net in geïnvesteerd te hebben? Dat soort dingen.
Maar mocht het allemaal kloppen dan is het inderdaad niet duur. :)
Koga's met roldynamo zijn van voor 2000, dus dat van die 7 jaar klopt in ieder geval niet.
Ik denk dat ik hem ook heb zien staan: is het niet deze : http://wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic ... &start=940 Lees ook even wat lager op die pagina, ...

Nu inderdaad op marktplaats : http://link.marktplaats.nl/404718248
EnriceV schreef:Ik denk dat ik hem ook heb zien staan: is het niet deze : http://wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic ... &start=940 Lees ook even wat lager op die pagina, ...

Nu inderdaad op marktplaats : http://link.marktplaats.nl/404718248
Het is inderdaad deze fiets.
Ik heb al contact gehad met de verkoper en hij lijkt mij wel te vertrouwen. Voor mij is dit gewoon een buitenkans om als student een dergelijke fiets te kunnen kopen. Het spijtige is dat ik helemaal van België moet komen om de fiets uit te proberen. En als student is soms de trein van Gent naar Den Haag een kostelijke uitgave:)

Hartelijk dank voor al jullie tips, ik zal er proberen op te letten!

groeten,
stan

Edit: Bedankt jlIsrael voor de tips van m-gineering. Deze waren zeer nuttig!
stanv schreef:De vraagprijs is 350 euro en voor deze prijs ben ik zeer geïnteresseerd. Maar het lijkt me weinig voor een topfiets die nog maar 7 jaar oud is.
O, in deze club zitten een paar honderd mensen die een topfiets kopen, er één keer mee op reis gaan en dan is het ding finaal versleten! ... na 25000 km asfalt, wasbord, rimboe, regentijd en woestijn.
Leon