Additionally, paste this code immediately after the opening tag: BPA in plastic (pet) flessen - Forum Wereldfietser

BPA in plastic (pet) flessen

beste mensen,

na lezing van
1. http://www.ecomama.nl/verzorging/giftig ... n-plastic/
2. http://www.medicalnewstoday.com/articles/151156.php

en daarover verder googelen, weet ik niet meer wat te doen maar dat geldt natuurlijk ook voor anderen die hun 1,5 liter flessen trouw aan de kraan bijvullen of in geval van onbetrouwbaar kraanwater, flessenwater kopen
Wat nu?
-waar bpa vrij de koop?
-glas / aluminium 1,5 liter??/ of houten flessen??
Rob
Sigg 1,5 liter fles? Dat blijft ook lekker koel.
Wim
Past zo'n Sigg 1.5 liter ook in een verstelbare bidonhouder waar de 1.5 liter plasticfles in past?

Teo
Geen ideee. Ik gebruik een Bikebuddy.
Wim
Bisfenol-A (BPA) wordt voornamelijk aangetroffen in polycarbonaat flessen. BPA is een grondstof voor de productie van polycarbonaat (de andere grondstof is fosgeen en is pas echt giftig, als gas, maar dit terzijde). Volgens wat ik gelezen heb komt BPA niet voor in PET-flessen en zou je die dus rustig kunnen gebruiken. BPA duikt trouwens op meer plekken op zoals in coatings aan de binnenkant van verpakkingsmateriaal. Misschien dat dit artikeltje je kan helpen.
Teo schreef:Past zo'n Sigg 1.5 liter ook in een verstelbare bidonhouder waar de 1.5 liter plasticfles in past?
De Sigg 1,5 liter flessen kunnen in de verstelbare bidonhouders geschoven worden maar zijn eigenlijk net iets te dik. Zodoende gaat op termijn de plastic coating van de flessen afbladderen.
Om de flessen ook op ruig terrein op hun plek te houden heb ik er een bandje met klitband omheen geslagen:
Afbeelding

Jan
Bedankt voor de info Jan!

Teo
Hier een link naar de Bikebuddy: http://www.bikebuddy.co.uk/
Wim
Quote uit "het artikeltje ".....Gelukkig zijn bidons, drinkflessen van staal en aluminium, en PET-flessen 100% BPA-vrij...."

Zijn pet flessen ook die flessen waar spawater, sinas in zit? Ik dacht dat de echter petflessen nauwlijks meet de krijgen zijn in NL behlave die met waar fanta in zit. (De eerste keer het spa drinken dan steeds vullen)
Rob
Aanvulling op Vincent: de meeste harde drinkflessen in Nl en vooral de
goedkoopste - want polycarbonaat is duur - zijn van PET.
Zachte bidons zijn van PE, daar gaan de artikelen niet over.

Ik vind de suggestie in de artikelen dat je zo'n beetje alle kunststofverpakkingen moet mijden vanwege BPA in PC op zijn zachtst gezegd overdreven.

Bijvoorbeeld het idee dat je een PC fles niet opnieuw zou moeten vullen met water vindt ik wel heel raar. Je koopt een (zeldzaam) PC-flesje met water dat er al drie maanden in heeft gezeten en dat is o.k.. De volgende dag vul je het met water dat je binnen 2 uur opdrinkt en dat zou niet o.k. zijn??? Zulke adviezen mogen van mij wel onderbouwd worden.
alime schreef:Zijn pet flessen ook die flessen waar spawater, sinas in zit?
Ik heb even de flessenbak nagekeken maar alleen PET aangetroffen. Het staat in de fles gestanst waar hij van gemaakt is, dus je kunt het altijd nakijken.

Leon
Ik heb dat ook even gedaan met de fles van die sinas (daar heb ik er altijd twee van bij me omdat die zo lekker in de hand liggen met die deuk halverwege). Idd: "PET" en op andere zijde het nummer 6 maar dat zijn dan weer andere stoffen waardoor je op den duur slechter gaat fietsen.
Rob
vincent schol schreef:Bisfenol-A (BPA) wordt voornamelijk aangetroffen in polycarbonaat flessen. BPA is een grondstof voor de productie van polycarbonaat (de andere grondstof is fosgeen en is pas echt giftig, als gas, maar dit terzijde). Volgens wat ik gelezen heb komt BPA niet voor in PET-flessen en zou je die dus rustig kunnen gebruiken. BPA duikt trouwens op meer plekken op zoals in coatings aan de binnenkant van verpakkingsmateriaal. Misschien dat dit artikeltje je kan helpen.
Hoi Vincent, ...en dan vergeten we niet de koffie uit automaten in plastic of kartonnen (met plastic folie binnenkant).
Die aluminium Sigg flessen krijg ik slechts na ruïneren van houder inde houder
Rob
Maar ook Camelbak flessen bevatten die zooi.

http://gadgets.boingboing.net/2008/01/2 ... -bott.html

Rob
alime schreef:Maar ook Camelbak flessen bevatten die zooi.
http://gadgets.boingboing.net/2008/01/2 ... -bott.html
Rob
Of heb je alleen een vage site gevonden waar over flessen wordt geklept waar toevallig iemand die zich niet verder bekend maakt ooit BPA intikte?
Leon
Dat laatste en dan hopen dat er iemand op springt die er verstand van heeft
Rob