Helemaal mee eens Hans! Een mooi rondje in een lekker tempo en de heerlijke appelflappen bij Martin thuis maakte deze aflevering helemaal af.
Iedereen bedankt voor de meegebrachte gezelligheid. Ik verheug me nu al op het volgende rondje in het Drentse landschap.
Hieronder op (veler) verzoek het recept van de "worteltjestaart"
Benodigdheden:
2 eieren, 150gram suiker (basterd), 150 gram bloem, 1dl zonnebloem olie, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel maagzout (in het engels heet dat backing soda). 250/300 gram geraspte winterpeen of wortel
Voor het glazuur: 30 gram boter of margarine, 50gram roomkaas (creame cheese bv pick frisch classic van de lidl) 150 gram poedersuiker.
Bereiding:
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, maagzout en kaneel toe. Goed doorroeren. Voeg de olie toe en tot slot de geraspte wortel.
30 tot 35 minuten bakken op 170/180 graden.
Glazuur: Roer de boter zacht en voeg de roomkaas toe (kan wel iets meer zijn, dan wordt het minderzoet) en tot slot de poedersuiker er doorroeren. Nu over de afgekoelde cake uitsmeren en smullen maar!!
Succes en tot 9 Mei in Assen.
Informatie over het volgende rondje vind je weer op dit forum.
Groeten Ineke
Mochten er mensen in de buurt van Leek zijn en trek in koffie of thee hebben, schroom niet en kom gerust langs op de Goldbergsingel 45 (tel: 0594-518316)