29-04 - 1-5 Semi “off the road” Bikepacking kampeertrektocht

Semi “off the road” Bikepacking kampeertrektocht door het Duitse grenslandschap van Bad Nieuwe Schans via Meppen D. naar Coevorden.

Bepakt met onze eigen kampeeruitrusting trekken we door het Duitse grenslandschap. Vrijdagmiddag starten we in Bad Nieuweschans, gaan direct de grens over en fietsen langs de rivier de Ems in zuidelijke richting naar Lathen waar we kamperen. Vervolgens komen we in het bosrijke Sogel waar we Schloss Clemenswerth tevens bezoeken. Zaterdag overnachten we in het gehucht Gross Dorgen op een prachtige natuurcamping aan het riviertje de Hase. We kunnen hier een kampvuur maken. Via het Duitse stadje Meppen komen we in het veengebied Bargerveen. Station Coevorden is ons eindstation.

Deze tocht is ook deels over verharde smalle landwegen. Deze tocht is bedoeld voor de rustige fietser. Gravel- en trekking fietsers zijn op deze tocht ook van harte welkom en de tocht is tevens geschikt om voor het eerst “off the road” te proberen. Afstanden zijn ongeveer 65 km per dag. Uiteraard zijn er horeca-terrassen stops ingepland. Opgave uitsluitend via de WF website. Na de inschrijving ontvang je een bevestiging.

Aanmelding via de website.

Organisatie in handen van Barbara Jansen.
Het was weer een super weekend!
Leuk gezelschap,mooie routes, goed weer.. [img]
20220501_115143.jpg

Bijlagen

Inderdaad mooie tocht en een sprong terug in de tijd in de Ostfriesische dorpen. Barbara leidde ons via geitenpaadjes door de bossen naar rijk gesorteerde konditoreien waar de basis moet zijn gelegd voor menig Duits buikje. Op de groene kampeerplaatsen mag er nog steeds vuur worden gestookt en hard worden gesnurkt door Wereldfietsers. Hoogtepunt qua natuur was het onbekende Provinzial moor, maar natuurlijk ook de reeën onderweg, de bosuiltjes 's nachts en de koolzaadvelden. En op het laatst zag je dat Nederland ook nog ja-knikkers heeft waar nog steeds olie naar boven wordt gepompt. Volgende keer wel wat minder bagage mee want ik kwam er snel achter dat het bij bike packing juist gaat om zo weinig mogelijk te 'packen'. Dus geen 1,5 pond kaas, geen flesjes wijn en geen verse soep meer mee.

Bijlagen