Sinterklaastocht, 29 november


BeSint eer ge begint!

 

Het is Piet ter ore gekomen

Dat we dit jaar richting Noord-Limburg opstomen

Van Nijmegen naar Blitterswijk

En zondag ligt Eindhoven binnen bereik

 

Het is dit jaar wel wat apart

Maar in november gaan we al van start!

Zaterdag de dertigste vertrekken we dan

En maken er twee leuke dagen van

 

Wat kun je nog meer verwachten?

Dat je zaterdagavond binnen kunt overnachten

Ben je vroeger minder verwend

Dan kan slapen ook in je eigen tent

 

We spelen in ons huisje ook een spel

Ja, dat wordt me het avondje wel!

Meer informatie daarover komt hier te staan

Zo ongeveer een maandje voordat we gaan*

 

En oh ja, net als in de dagen van weleer

Doen we op vrijdag een proloog dit keer

Gewoon een dagje extra fietsen

Voor wie toch maar zit te nietsen

 

Weet je zeker dat je mee wilt gaan:

Het adres voor informatie en opgeven staat onderaan

Verheug u allen dus op een tochtje langs de Maas

Met de hartelijke groeten van Sinterklaas.

 

[url=mailto:sinterklaastocht@wereldfietser.nl]sinterklaastocht(apestaartje)wereldfietser(punt)nl[/url]

 

* De informatie is er intussen wel, kijk op het forum, snel!

 

 

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, enz. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid

 Source: https://www.wereldfietser.nl/activiteit ... klaastocht
Zitten jullie al dagen naar dit scherm te turen?
En je af te vragen waarom het zo lang moet duren?
Dan word je nu vast heel erg blij,
Want er komt weer wat informatie bij.

Vrijdag starten we met de proloog
In Veenendaal, want dan is het droog
We rijden dan naar Heerlijkheid Wezel toe
(dat is in Beuningen, van dat stukkie word je niet moe).

Zaterdag halen we wat mensen op
Dus in Nijmegen is een tussenstop
Om uit te komen in Blitterswijck
In de blokhut aan de dijk.

Zondag doen we Brabant weer aan
Richting Eindhoven zal het dan gaan.

---------------------------------------------

Voorlopige planning:

VRIJDAG 29 NOVEMBER: PROLOOG
Veenendaal (station Veenendaal-De Klomp) vertrek 11:00 uur.
Route via Beneden-Leeuwen naar Beuningen (Hof van Wezel), ongeveer 60 km.
Kamperen met eigen tent, zelfvoorzienend.
Zaterdag vertrek Beuningen 9:15, 13 km naar Station Nijmegen.

ZATERDAG 30 NOVEMBER
Station Nijmegen vertrek 10:15 naar Blitterswijck, ongeveer 65 km.
Overnachting in 'De Blokhut' van scoutingvereniging De Meulenberg.
We koken en eten gezamenlijk, inkopen worden gedaan door Piet.
's Avonds vieren we het grote Wereldfietsersinterklaasspel.
Zowel binnen, als buiten in je eigen tent overnachten mogelijk, wel eigen slaapmaterialen meenemen (er zijn geen bedden, alleen een zaal waar gemengd wordt geslapen).

ZONDAG 1 DECEMBER
We rijden van Blitterswijck naar Eindhoven, tussen de 60 en 70 km.

Kosten van deelname:
Ergens tussen de 15 en 25 euro p.p. (inclusief maaltijd op zaterdagavond).

Routes:
Volgen nog als GPX-bestand via dit forum.

Vragen:
Stel ze gerust hier op het forum of mail naar sinterklaastocht@wereldfietser.nl.
Camping de Hof ven Wezel in Beuningen is echt een heel bijzondere camping. Zie het bericht over deze camping op de site van de SP in Beuningen. https://beuningen.sp.nl/nieuws/2015/10/de-hof-van-wezel
Ik had het artikel nog niet gelezen Bert.
Maar interessant .
Voor mij is het een creatieve, fijne save plek.
De komende dagen zal er wat meer informatie over de Sinterklaastocht op het forum verschijnen. Hierbij wat zaken opgesomd. De Rijmpiet is onderweg van de boot gevallen helaas.

  • De routes volgen ergens komende week. Dan ook meer over de kosten.
  • We vertrekken vrijdag vanaf station Veenendaal-De Klomp en rijden via Beneden-Leeuwen, waar we thee/koffie met overheerlijke appeltaart krijgen aangeboden door Henk.
  • Vrijdag overnachten we in Beuningen op de anarchistencamping :lol: Hof van Wezel. Hier is een 'huiskamer' met houtkachel, een veldje voor de tenten en met een beetje geluk is het barretje ook open. Dus wel zelf je tentje, kookgerei en eten meenemen. Er is een aantal mensen dat vrijdag een eigen route rijdt en zich op 'De Hof' bij ons voegt. Oh ja, ze hebben hier ook douches.
  • Zaterdag rijden we langs station Nijmegen, waar andere deelnemers kunnen aanhaken. Vervolgens toeren we naar Blitterswijck.
  • In Blitterswijck logeren we in een gebouwtje van de lokale scoutingvereniging. Er is één zaaltje om in te zitten en één om in te slapen, maar je kunt ook buiten je tentje opzetten. Als je binnen wilt slapen wil je dit dan z.s.m. doorgeven? We kunnen hier pas nà 16:30 naar binnen. Er is één douche beschikbaar.
  • We koken gezamenlijk in de aanwezige keuken. De benodigde ingrediënten worden door Sint vooraf ingekocht. Het staat iedereen vrij om zelf alcoholische versnaperingen mee te brengen (die worden door Sint slechts in beperkte mate ingeslagen).
  • 's Avonds spelen we het grote Wereldfietser-NeeHèDatHebIkWeer-Sinterklaasspel, met de intussen bijna versleten dobbelsteen en befaamde Elke-Keer-Weer-Anders-Spelregels. Iedereen mag 1, 2 of 3 kleine presentjes meenemen die ook klein geprijsd zijn en die in verband kunnen worden gebracht met fietsen over de wereld. Graag ingepakt en met een verbluffend gedicht aanleveren. De meegebrachte cadeautjes zullen zich gedurende het spel verdelen over de deelnemers, en zo niet dan zorgen we daar wel voor :P .
  • Zondag peddelen we relaxed richting Eindhoven of richting waar je zelf maar wilt.
De Sinterklaastocht staat nadrukkelijk in het teken van RUSTIG AAN. Al zijn de dagen kort en de temperaturen laag, ook iedereen die geen fervente wereldfietser is wordt uitgenodigd deel te nemen aan dit oergezellige evenement.
Het schijnt lekker weer te gaan worden, zin in weer eens een sinterklaas feestje :-)
De GPS-tracks van de route staan nu op de website. Hieronder ook de koppelingen naar de routes.

Vrijdag 56 km
Zaterdag 11 + 58 km
Zondag 59 km (korte route)
Zondag 71 km (lange route)

PS: Als je in Elst een bakkie wil doen bij het pannenkoekenrestaurant - zie hieronder - dan moet je net vóór Elst even van de route af.

Vrijdag vertrek NS-station Veenendaal-De Klomp 11:00 uur. Een eerste mogelijkheid voor een bakkie is er in Elst ('t Pannenkoekhuis Sturms, Elsterstraatweg 13) op 16 km. Vervolgens rijden we langs de villa van Henk in Beneden-Leeuwen voor verse appeltaart, op 38 km. Daarna is het nog een peulenschil naar De Hof van Wezel, Ficarystraat 11 in Beuningen.

In Beuningen kost de douche 50 cent (vraag maar naar Betty, die heeft haar zakken vol met muntjes), de camping kost rond de 7 euro. Eten verzorg je zelf, maar de kans is zéér groot dat er (op je eigen brander) binnen gekookt kan worden. Er is een huiskamer met houtkachel en vermoedelijk is de bar (drankjes 1 euro) ook open.

Zaterdag vertrekken we rond 9:15 richting het station Nijmegen CS, (op 11 km) waar we om 10:15 willen vertrekken met de voltallige groep. Er zullen onderweg diverse omweggetjes via gelegenheden zijn waar wat te drinken valt, maar op de route zelf kom je niet heel veel tegen. Een mogelijkheid is Recreatiepark Het Heijderbos van Center Parcs, op 43 km (gerekend vanaf Beuningen).
Het adres van scoutinggroep De Meuleberg is Van Lyndenstraat 33 in Blitterswijck, wij zitten in de Blokhut (dus die zal daar ergens in de buurt staan). Informatie over de invulling van de avond staat in een eerder gepubliceerd bericht. Uiteraard zijn het gezamenlijke eten (over het menu volgt nog informatie) en het grote Wereldfietser-NeeHèDatHebIkWeer-Sinterklaasspel de hoogtepunten van deze avond.
De kosten voor deze overnachting bedragen momenteel (die zijn namelijk afhankelijk van het aantal deelnemers) € 13 per persoon (binnen) of € 10 (buiten). De kosten voor het eten zullen rond de 10 euro p.p. bedragen. Douchen zit bij de prijs in.

Zondag moeten we de Blokhut om 10 uur weer gepoetst achterlaten (iedereen haar en zijn hulp wordt op prijs gesteld). Er zijn twee routes naar Eindhoven (de langere loopt door iets groenere gebieden), maar het staat iedereen natuurlijk vrij zelf een einddoel te kiezen.

BELANGRIJK
Gezien de herfstachtige weersomstandigheden is het verplicht om werkende verlichting op de fiets te hebben, en het advies is om deze niet alleen op verplichte tijden te gebruiken, maar zo veel mogelijk. Opvallende kleding is uiteraard altijd verstandig in het verkeer.

Betalen voor de camping, de overnachting in of bij de Blokhut en het gezamenlijke eten kan bij de organisator, zowel cash als per pin (voorkeur).
Ik haak zaterdag aan in Nijmegen. Heb er zin in Corine
Informatie zaterdag
De Blokhut is een stenen gebouw met vloerverwarming en bestaat uit een slaapzolder, een ruime zaal voor activiteiten, een openhaard, een keuken (zes gaspitten, één oven, twee koelkasten, één diepvries), twee toiletten, een urinoir en een douche.
Locatie: N51.53631° E006.10022° / N51° 32.178' E006° 06.013' / N51° 32' 10.700'' E006° 06' 00.800''.
Adres: Van Lyndenstraat 33, 5863 BJ Blitterswijck.

Vandaag kreeg Sint te horen dat we eerder dan 16 uur in het gebouw kunnen, er is geen scoutingopkomst, dus schaam je niet als je wat eerder present bent. Let wel even op de aankomst-instructies die mondeling worden verstrekt tijdens de tocht.

Graag iedereen eigen bord, bestek en beker meenemen. Er wordt voor de boodschappen voor het eten op zaterdagavond gezorgd (we eten paella met zeevruchten en kip), en ook voor snacks en drinken voor 's avonds. Iedereen moet wel zelf voor de overige maaltijden zorgen (dus onderweg en ook het ontbijt zondagmorgen). Gelieve alcoholhoudende dranken zelf mee te brengen.

Als je zelf nog boodschappen nodig hebt: in Blitterswijck zelf is een kleine supermarkt op het voormalig vakantiepark, grotere supermarkten zitten in Wanssum (2 km verderop), o.a. een C1000 en Jumbo, en in Well (waar de route langs loopt) zit een Spar op de Kasteellaan 15.
Veel plezier iedereen. Ik zit komend weekend midden in een verhuizing, dus ik heb ook veel pakjes uit te pakken.
Leuk dat deze traditie vol gehouden wordt. Was graag mee gegaan.
Iedereen veel plezier, gunstig weer en mooie cadeaus gewenst.