Zomertrektocht 22-25 juli 2021 - we gaan naar America!

We gaan naar America!

Op wereldreis, maar dan in Nederland. Voor wie niet het land uit wil / kan / durft, een leuke tocht in het mooie, heuvelachtige Limburg. We rijden langs Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Siberië, een heleboel België en Duitsland, om uiteindelijk in America (Limburg) uit te komen.

Op ten minste één van de campings onderweg zal, geheel in zomerse traditie, een BBQ worden georganiseerd, waarbij iedereen zelf wat lekkers meeneemt voor erop. Sausjes en stokbrood met kruidenboter worden verzorgd.

De route is gebaseerd op het boek “Fietsen Rond de Wereld in Nederland, deel 2” en beslaat een 224km lange rit verdeeld over 3 dagen. We beginnen donderdagavond de 22e ergens op een camping in de buurt van Slanaken (uitstappen bij Maastricht en dan nog een stukje fietsen) en eindigen in America op de 25e, vanwaar we via treinstation Horst-Sevenum weer huiswaarts kunnen keren (of fiets vrolijk verder!). Voor wie de eerste camping te ver vindt of om andere redenen niet de eerste avond kan meedoen, kan de eerste ochtend ook aanhaken bij station Valkenburg of Maastricht.

De exacte campings worden later nog bekend gemaakt.

Vanwege het hoogseizoen, Corona-maatregelen en om het allemaal een beetje beheersbaar te houden, is het maximale aantal deelnemers op 10 gesteld.

Je kunt je hier aanmelden voor deze activiteit. Je moet wel eerst ingelogd zijn als lid om je in te kunnen schrijven.

Deze spontane activiteit wordt georganiseerd door onze eigen toertocht coördinator, Coen de Jong.
Leuk idee maar met de huidige situatie aldaar ?
In America is niets aan de hand en er zijn ook hoger gelegen campings in de buurt van Slenaken.
En eind volgende week (na een week zomerweer) zijn alle campings weer opgedroogd.
Bert van Sprang schreef:
vr 16 jul, 2021 22:24
En eind volgende week (na een week zomerweer) zijn alle campings weer opgedroogd.
Dit verwacht ik ook. Ik houd de situatie in de gaten. En wegopbrekingen door weggeslagen bruggen en zo fietsen we omheen.

Heb nog geen mails van de campings ontvangen dat het niet meer kan…
In Slenaken is het enkel in de gemeente een probleem aan het water. Er is een camping in Heijenrath boven op de berg.
De eerste avond staan we op een camping in Noorbeek, iets ten westen van Slenaken, ook op een hoger gelegen stuk.
Ik heb contact gehad met een bewoner langs de maas waar we ook kunnen overnachten als we niet met teveel zullen zijn, en die zei dat het om een aantal specifieke plekken ging zoals Valkenburg waar even beter niet heengegaan kan worden, de rest valt allemaal wel mee. Het water begint te zakken, de dijken en uiterwaarden hebben hun werk gedaan.
Verslag? foto's? Of was het niet leuk?
Goed dat je daar nog even aan herinnert!

Uiteindelijk zijn we met z'n twee op pad gegaan. De rest had om verscheidene redenen afgezegd. Het was dan ook wel wat kort dag aangekondigd uiteraard, maar dat mocht de pret niet drukken. Afgezien van Valkenburg (wat te verwachten was) zijn we geen noemenswaardige wegafsluitingen tegengekomen die te maken hadden met de wateroverlast.

Het weer was in het begin erg zonnig en warm. Dag 1 bij "Welcome to my Garden"-lid Carmen overnacht en een leuke familie BBQ mogen meemaken waarbij ook enkele vrienden werden uitgenodigd. Het bleef nog lang gezellig. Op dag 2 vanaf 13:00 tot 20:00 flinke regen gehad vanaf Thorn en kletsnat aangekomen op de natuur camping bij Weert. Gelukkig klaarde het op, en op dag 3 wederom prima weer gehad en aan het einde van de middag America bereikt.
IMG_0868.JPG
IMG_0870.JPG
IMG_0883.JPG
IMG_0890.JPG
IMG_0892.JPG