Fiets "markeerstift-roze" poedercoaten

Voor deze winter heb ik het op mij genomen om als klusprojectje een oude Koga-tourfiets op te knappen. Hij is van mijn Engelstalige vriendin en op de vraag welke kleur ze wilde gaf ze na enig nadenken "highlighter pink" als antwoord.

Ik wil hem net als mijn eigen oude opgeknapte Gazelle laten poedercoaten. Maar als ik zo tussen de RAL-kleuren kijk zijn die echter vrij tam en niet extreem knallend. "Telemagenta" (4010) lijkt nog het meest in de buurt te komen maarrr nog steeds lang niet zo knallend als de fluorescerend-achtige kleuren waarmee veel nieuwe MTB's de afgelopen jaren af fabriek zijn geleverd. Hoe kan ik m'n fiets zo'n kleur geven? Moet je daarvoor een ander soort lak gebruiken? Welke dan?
Volgens mij is poedercoaten niet beperkt tot RAL kleuren. Ik zou eerst eens rondvragen.

Groet,
Tjalling
google eens op wat je vriendin zei en vul het aan: "highlighter pink color code"
dan vind je wat coderingen, maar ik kan helaas de vertaalslag naar een Nederlandse verf of een RAL-kleurnummer niet maken :oops:

zoekend op "highlighter pink RAL color code" of op het einde "kleurcode" levert RAL-code 3015 voor licht roze. is dat de goede kleur?
misschien kun je bij een bedrijf in de buurt op een kleurenwaaier nu rond nummer 3015 de juiste 'pink' vinden.
ik zou in mijn dorp naar de lokale winkel van https://thuisin.nl gaan. die kunnen me zeker helpen.
het plaatselijke constructiebedrijf heeft ook RAL-kleuroverzichten want die leveren poedercoat in die kleuren, heb ik ervaren.
succes!

wil je ons alsjeblieft het resultaat laten zien?
Een van de forumleden heeft twee fietsen bij Wind laten maken. Wind kan zelf poedercoaten en doet indien gewenst ook felle kleuren, glitter en spetter/fade effect. Je kan er terecht voor alleen poedercoaten. Wind Cycles zit in Zeeland.
Dank voor de reacties, dit klinkt hoopgevend! Ik zal eerst eens rondvragen bij bedrijven in de buurt want helaas zit ik niet meteen in de buurt van Wind Cycleworks in Goes.
Sonny was me voor: WiND Cycleworks in Goes. Naast custom stalen frames ook 'losse frames' voor poedercoating.

Voor mij is Goes ook niet naast de deur, maar veel kan over de mail.
Zelf een frame opsturen is natuurlijk ook een optie. :idea:
Maar als het even lukt, zou ik wel langsgaan.

Andere opties zijn: CyclePaint (ook uit Goes) of Unlimited Colors uit Venhorst.
Prima plan van je vriendin!

RAL is uiteindelijk maar een heel beperkt kleurenspectrum.

Het gaat om het materiaal, elke poedercoater (zijn er veel van) die een Neon poeder bij z'n leverancier kan/wil bestellen zou het voor je kunnen doen. Wellicht met een kleine meerprijs voor een teststaal, om te kunnen zien hoe het irl wordt.

In het oosten van het land zou je Rainbow Industry kunnen benaderen (bellen werkt het best), die doen al decennia fietsen (en goed).
In principe kunnen heel veel spuiters poedercoaten in elke gewenste kleur. Hoeft geen eens een RAL kleur te zijn. Ik kan me voorstellen dat je voor een fiets iets speciaals wil, dan kan je ook kijken naar Brady van Dalen, die is gespecialiseerd in fietsen spuiten. Spoot vroeger ook de Duell frames van zijn broer Jan van Dalen.
Dit bedrijf zit in Nijkerk. Ik heb daar mijn klassieke BMW motorfiets laten coaten.
Het coaten van een motorfietsframe is echt wel ff anders, je kan daar wat makkelijker met de straalkast op los dan op een fiets frame, een 10e wanddikte verlies op een motorframe is geen ramp, een fiets kun je dan weggooien - je merkt het echter pas als je in een afdaling je frame ziet breken...
Ik heb van de zomer een racefiets frame door Bart laten coaten van Wind Cycleworks, dat is echt bizar mooi geworden 8)
rsz_img_20200705_145927712_hdr (1).jpg
rsz_img_20200705_145947122_hdr.jpg
jwkeij schreef: Sonny was me voor: WiND Cycleworks in Goes. Naast custom stalen frames ook 'losse frames' voor poedercoating.

Voor mij is Goes ook niet naast de deur, maar veel kan over de mail.
Zelf een frame opsturen is natuurlijk ook een optie. :idea:
Maar als het even lukt, zou ik wel langsgaan.
Precies! 2 ritjes Goes kan voor zo'n project wel lijkt me 8)
Het laten poedercoaten bij een willekeurige poedercoater lijkt mij ook niet zo;n fijn idee. Voor een leuk frame zou ik ook iemand zoeken die er ervaring mee heeft, om de reden die Shadow beschrijft.
Met dunne buizen wil je een voorbehandeling die niet te agressief is en te veel materiaal weg neemt. Ik geloof dat glasparelen wel wordt gebruikt in dit geval maar dat kan ik ook zo maar verkeerd onthouden hebben.