voordrager

In voorbereiding op onze wereldreis ben ik op zoek naar een goede,sterke voordrager[zoiets als de bakkersrek die nu erg in de mode zijn] ,die een jack russel hond van 7 kilo kan dragen, deze manier van vervoeren is leuker voor hem en mij dan in een karretje achter mij.
Het gaat om een drager met bevestiging aan het frame [niet aan stuur] wie heeft hier ervaring mee en goede tips?

Groetjes Astrid

http://weerkommen.webklik.nl
assie schreef:In voorbereiding op onze wereldreis ben ik op zoek naar een goede,sterke voordrager[zoiets als de bakkersrek die nu erg in de mode zijn] ,die een jack russel hond van 7 kilo kan dragen, deze manier van vervoeren is leuker voor hem en mij dan in een karretje achter mij.
Het gaat om een drager met bevestiging aan het frame [niet aan stuur] wie heeft hier ervaring mee en goede tips?

Groetjes Astrid

http://weerkommen.webklik.nl
Iemand maakt een opsteek voordrager, ik heb zoiets wel eens aan een frame gefabriekt. Ik weet nog wel dat het een loodzwaar product was.

Overweeg ook een mandje achterop, is om te beginnen makkelijker combineren met jasbeschermers etc
Ik heb er nog eentje liggen van Racktime, die mag je voor twee tientjes wel overnemen.
Zie hier voor omschrijving: http://www.racktime.com/en/lowrider/topit
Zelf gebruik ik hem niet meer, het is niet praktisch in combinatie met mijn Magura HS33 voorrem. Om mijn wiel er uit te kunnen halen moest ik eerst de inbusbout van de bagagedrager helemaal losdraaien zodat ik de drager ver genoeg naar voren kon kantelen om de rembeugel los te kunnen maken. Met een ander type remmen heb je dat probleem mogelijk niet. Het rekje zou tot 10 kilo aan moeten kunnen.
Surly voordrager? Kan 32 kg op. Naast een hond er bovenop, kun je dan ook nog voortassen meenemen.

http://surlybikes.com/parts/surly_rack/
Abacus bedankt voor je aanbod maar mijn fiets die ik gekocht heb de vsf t400 heeft ook magura hs33 remmen dan ga ik dus het zelfde probleem krijgen.http://weerkommen.webklik.nl/page/latest-updatefoto nieuwe fiets
Pedalero jou idee is een optie het is echter zo dat de hond niet constant stil zit vandaar dat ik aan een voordrager vast op frame zit te denken.
Halfords heeft zoiets voor ronde de 20 euro, Marten is dit wat jij bedoelde met erg zwaar?http://www.halfords.nl/shop/fietsonderd ... len/707583
Marten heb je zoiets bevestigd?
Dank voor jullie meedenken

Groetjes Astrid
assie schreef:Pedalero jou idee is een optie het is echter zo dat de hond niet constant stil zit vandaar dat ik aan een voordrager vast op frame zit te denken.
Ik snap dit niet????

Een hond is overigens levend gewicht en niet zo hard voor een drager als tassen o.i.d. Als je over iets hards gaat vangt de hond n.l. ook een deel van de klap op.
Leon
Als ik het (inmiddels) goed begrijp wil ze een drager die niet aan de voorvork vastzit.
Als Terry[de hond] beweegt zal dit denk ik zwaarder sturen en andersom als ik stuur beweegt hij ook telkens mee vandaar dat het mij stabieler lijkt aan frame.Wat het opvangen van klappen betreft hij zal een zeer comfortabel kussen krijgen.
Voor mij is het ook maar zoeken naar een goede optie.
Groetjes Astrid
assie schreef: Marten heb je zoiets bevestigd?
nee, dat was een drager met twee lange poten die je in twee bussen schoof evenwijdig aan de onderbuis. Woog meer als het frame waar het aan moest
Er zijn hele volkstammen die een kinderzitje aan het stuur maken voor kinderen van meer dan 7 kilo, tot ruim het dubbele. Ik zou me daar niet zo druk over maken.
Met zo'n kinderzitje zit een kind wel veel meer op en rond het draaipunt van de voorvork. Met een drager boven het voorwiel zit je verder van dat draaipunt af en wordt het al wat instabieler. Dan is een drager die niet aan de voorvork zit misschien zo gek nog niet.
Pedalero schreef:Met zo'n kinderzitje zit een kind wel veel meer op en rond het draaipunt van de voorvork. Met een drager boven het voorwiel zit je verder van dat draaipunt af en wordt het al wat instabieler. Dan is een drager die niet aan de voorvork zit misschien zo gek nog niet.
Een kind beweegt mischien wat armpjes of beentjes maar het zwaartepunt blijft in een zitje redelijk op een plek. Dat zwaartepunt is bij een Jack Russel die even naar een kat moet blaffen iets dynamischer;)
je bedoeld waarschijnlijk een rek zoals op bv op een kronan,kijk even op hun webside bij de accessiores heb er zelf een gehad. en stuurt veel prettiger dan als een rek wat met je stuur meedraaid,plastic melk krat er op en, gaan.
Lijkt me echt best wel gevaarlijk, zie je jezelf al afdalen met ca 60 km per uur en dan een hond van 7 kilo voor aan je frame?
Daarnaast gaat dat beest waarschijnlijk redelijk airborne elke keer als je door een gat rijdt waar hij ook niet echt vrolijk van wordt.

Enige veilige plaats lijkt me BOB of karretje achter fiets.
Astrid,
Met welke configuratie dan ook lijkt het me verstandig om lang van tevoren een stevig weekend Ardennen met bagage te gaan rijden.
Leon
http://www.funline.nl/a-15531233/bakker ... st-montage

Zoiets bedoel je?

Een vriend van me heeft zo'n ding. Zit met u-beugels aan het balhoofd. Of het een wereldreis overleeft vraag ik me af... Maar het is lekker eenvoudig te maken onderweg.

Veel plezier!
bedankt voor jullie meedenken en meeleven [Terry zal met alle zorg behandeld worden en ik zal mijn fietsgedrag aanpassen aan hem].Zal meerdere adviesen gaan opvolgen proeffietsen in Belgie. Ga eerst voor optie bakkersrek aan frame bevestigd mocht dit niet gaan dan ga ik voor de surly rack.

Met vriendelijke groetjes Astrid en Terry.
Hoi,
bij deze wil ik even een update geven over wat nu uiteindelijk de oplossing is geworden, mede bepaalt door jullie meedenken
Het is dus een mandje aan het stuur geworden, bij regen waterdicht af te sluiten.
Ik heb hieronder een link met foto's van alles wat we in de loop der tijd allemaal uitgeprobeerd hebben:
https://picasaweb.google.com/1173481470 ... directlink
Bakkersrek gaf problemen met bekabeling en koplamp.
Het mandje zorgt er wel voor dat ik steeds beide handen aan stuur moet houden, misschien is een stabilisator een idee om stuur meer rechtuit te laten gaan en ook omslaan stuur als fiets op standaard staat. Misschien dat ik hierover een nieuwe vraag op forum moet plaatsen (ander kopje)...

in ieder geval ik ben erg blij met mijn mandje en Terry ook...
Groetjes Assie