Drupal en/of PhBB beheerders gezocht

We zijn blij met het nieuwe bestuur wat afgelopen weekend bij de ledenvergadering is gekozen. Maar dit heeft ook tot gevolg gehad dat we een tweetal beheerders moeten missen.

Wij denken dat het goed is als er een functiescheiding is tussen de bestuursleden en de beheerders. Daarom kunnen onze eerdere beheerders en nu bestuursleden, Gaele en Maarten, niet meer hun taken als beheerders doen en zoeken we nieuwe mensen die dit kunnen én willen doen.

Heb jij kennis van of ervaring met het beheer van Drupal (onze site software) of PhBB (onze forum software) en je wilt af en toe wat voor de vereniging doen, stuur me dan even een PB met je mail adres. Dan neem ik contact met je op om het een en ander af te stemmen.

Hans
Hans, gewoon nieuwsgierig, wordt de nieuwe website ook gebouwd met Drupal?
Om eerlijk te zijn, Ellen, weet ik dat niet. Mijn vermoeden is van niet en dan het allemaal min of meer maatwerk is. Mogelijk dat een van de mensen van de werkgroep me kan aanvullen of corrigeren.
Als aanvulling op de openingspost: mocht je geen kennis hebben van Drupal, maar wel van het technisch beheer van een ander opensource CMS zoals Wordpress, dan kan ik je een avondje Drupaltraining aanbieden. (Geldt ook voor jou, Hans :-) )
Als je dat in Baflo komt doen, dan neem ik het graag van je aan Gaele.
Misschien een keer in combinatie met een Rondje Groningen?
De logeerkamer is beschikbaar voor je.
Met Drupal werk ik vrijwel nooit (andere CMS'en wel), maar met phpBB, SMF en andere forumsoftware kan ik prima uit de voeten.

Waar ik wel benieuwd naar ben is wat de taken zullen zijn voor de mensen die hieraan gaan werken. De laatste berichten die ik heb gelezen lijken erop te wijzen dat er een partij is die een nieuwe website plus forum in gaan richten of is dit van de baan? Is het verstandig om vrijwiliggers, met alle waardering overigens voor hun energie en bereidheid, te laten sleutelen aan software? Wie is dan eindverantwoordelijk? Of zijn het modereertaken? Zo ja, dan zoek je een of meerdere moderators en geen beheerders.

Of heeft het eigenlijk geen betrekking op de software-kant van website en forum, maar gaat het om de content? In dit geval zoek je geen mensen met ervaring van forum-/websoftware, maar contentschrijvers, grafisch specialisten en creatievelingen in de breedste zin van het woord.

Ik wil als niet-lid (is lid zijn trouwens een voorwaarde?) best een steentje bijdragen, maar ik kan alleen iets zinvols antwoorden als helder is wat er gevraagd wordt. Ik hoor het graag.
Het gaat om technisch beheer, vnl. software-updates draaien.
De werkzaamheden lopen tot de nieuwe site live is (ergens volgend jaar).
Lid zijn van de vereniging is een voorwaarde.
Als ik het onderschrift mag geloven "Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group", dan ontbreken de updates van de afgelopen 8 jaar (!). Klopt dit?

Updaten van phpBB versie 2.0.22 of daaromtrent naar de laatste versie is een fors karwei. Zijn modificaties aan het forum wel gedocumenteerd? Zo nee, dan kun je met goed fatsoen niet van vrijwilligers vragen een dergelijke taak uit te voeren. Dan kun je waarschijnlijk beter migreren dan updaten, maar dat valt of staat dan ook met de toegang en rechten tot de gehele website. Eigenlijk ben je dan al half een nieuwe site aan het bouwen. In ieder geval is het geen klusje voor even tussendoor en al helemaal geen regulier onderhoud.
Zowel phpBB als Drupal zijn up-to-date.
Dan stelt het beheer weinig voor en ben ik beschikbaar. Lid worden is geen probleem.
Fijn Sander dat je wilt helpen.
Ik heb je mail adres. We zetten de afstemming offline voort en ik sluit dit topic.

Hans