Iemand ervaring met een Specialized E-bike

Hallo

Is er iemand met ervaring met een Specialised E-bike. Gisteren op de beurs gefietst op een Turbo Vado 4.0. Bijna de ervaring van een gewone fiets, stille motor met net genoeg ondersteuning. Ze gebruiken een motor van Brose, ik had er nog nooit van gehoord. De Turbo Terro is misschien nog meer een reisfiets, komt meer uit de ATB hoek.

We willen ons hond in een kar meenemen en toch in hetzelfde tempo fietsen.

Groet Jaap
JaapN schreef:
za 25 feb, 2023 15:03
Hallo

Is er iemand met ervaring met een Specialised E-bike. Gisteren op de beurs gefietst op een Turbo Vado 4.0. Bijna de ervaring van een gewone fiets, stille motor met net genoeg ondersteuning. Ze gebruiken een motor van Brose, ik had er nog nooit van gehoord. De Turbo Terro is misschien nog meer een reisfiets, komt meer uit de ATB hoek.

We willen ons hond in een kar meenemen en toch in hetzelfde tempo fietsen.

Groet Jaap
Ik had een Brose motor in mijn speedpedelec, en die ging na 20000 km kapot. De tweede na 5500. Toen heb ik hem bij de fietsenmaker ingeruild. De fabrikant van fiets en motor deed weinig aan garantie en coulance. De fietsenmaker gelukkig wel.
Zolang de motor het deed, was het wel een heerlijke motor. Stil en natuurlijke ondersteuning.
Ik rij momenteel op een Levo met fietskar en op dit moment is mijn Brose motor kadoek.
Aangezien ik de levo 2dehands heb gekocht en de vorige eigenaar de motor heeft opgevoerd geeft Specialized het daarop.
Grote onzin want gebruik bijna altijd 15% ondersteuning en ga nooit harder dan 25kmh.
Specialized vraagt de hoofdprijs maar is zeer slecht in service uit mijn ervaring.
Heb ook de Epic cross country MTB maar moet wel zeggen dat het verder geweldige fietsen zijn.
Op dit moment de Tero in optie genomen en ga zaterdag een proefrit maken en heel duidelijk vragen of de fiets wel geschikt is voor een fietskar.
Rij sinds mei vorig jaar een Turbo Tero 5.
Fijne fiets qua geometrie (niet te lang) en met wat meer straat en bos banden (crossroads) heel allround.
Had moeilijkheden maar die waren op electronisch vlak en monteur zelf was niet tevreden na aantal keren er aan te hebben gewerkt..
(motor bleef het doen, was niet stuk, wel steeds foutmeldingen en restart, lastig te ontdekken wat het nou was)
Opgelost met vervangen motor en display. Heel goede service dus en geen enkel probleem meer.
Overigens zijn de riem en software aangepast bij deze modelseries waarbij het stuk gaan van de Brose tot het verleden zou moeten behoren.
Motor loopt zeer soepel en is sterk.
Soepel in de zin van vloeiend/natuurlijk in het vermogen/kracht afgeven en is vrij stil. Verschillende mooie Bosch CX fietsen geprobeerd maar voor mijn oren is dat zeurende geluid niet te doen.
Ik trap wat sneller, zo rond 85/90 omwentelingen en dan hoor ik de motor niet meer terwijl de crossroad banden ook stil zijn. Hij is sowieso vrij stil in het groene bereik wat op de display wordt weer gegeven qua efficiënte trap modus.
Mijn "doe het alles, nou ja veel, fiets wat betekent niet echt mountainbiken maar wel bospaadjes en touren en boodschappen.
Weg en veld en bos.....
Heb standen wat aangepast. Eco ietsje hoger en trail ook, turbo wat meer naar beneden qua % en nm.
Zodoende rij ik bijna alles in eco en af en toe in trail. Een heel stijl heuveltje trekt de motor ook gemakkelijk in turbo.
Fijne fiets al met al. In mijn geval uitgerust met spatborden, drager en verlichting.
Geen achtervering nodig ook met de dikke banden en wat demping in het zadel (SQlabs) voor zoals ik de fiets gebruik.
Rij met m'n 94kg zo'n 100 km met de fiets gemiddeld, weg en bos en aangepaste sterkte eco en trail. Motor 90nm, het zou kunnen dat de Tero 4 met 70nm wat zuiniger is.
Vado ook geprobeerd maar die is tikkie langer en 27.5 inch wielen en ik vind de 29 inch wielen prettig en ook mooi in de xl versie die ik heb.
Oh ja, wat leuk is dat de zadelpen naar beneden kan (handeltje aan stuur). Ik dacht eerst heb ik dat nou nodig maar blijkt bij heuvel af fijn te zijn en ook als je door een nauw steegje gaat of voor een stoplicht moet wachten. Even laten zakken en je staat met de voeten plat op de grond. Blijkt ik dus veel te gebruiken:-)
Dank voor jullie ervaringen

We hebben een Vado 4.0 gekocht omdat hij zo lekker fiets en de belastbaarheid (draaggewicht) volgens de specs erg hoog is.

Eerste ritjes met hondenkar zijn positief, loopt als een zonnetje. We rijden steeds in eco stand vaak maar 20%. Een fiets met motor en kar en een zonder motor en we rijden weer in hetzelfde tempo.

Binnenkort de eerste test met bagage en hondenkar.

Groet Jaap