Brevet 300 km fietsen in februari

Brevet 300 km Boekelo zit er op....

`een bijkans schier onmogelijke opgave´, zou Dries van Acht gezegd hebben.

Enorm veel regen en snoeiharde wind maakte het tot een zware 300 km fietsen.

Tot Harderwijk fietste ik samen met good old Jan, een die hard in hart en nieren!

Na Harderwijk doken we de polder in daar kregen we het goed voor de kiezen, ook begon het steeds harder te regenen dat doorging tot diep in de nacht.

Vermoeidheid, pijn hier pijn daar, maagzuur dat opspeelt en meer van dat soort ongerief .... je kijkt wat naar de regen die in de koplamp van je fiets komt, je lichaam schreeuwt om te stoppen maar je trapt door ... door, net zolang tot je de finish bereikt hebt. En dat in zeer goed gezelschap van Arthur, en Wim , ook klampte Jan E. nog aan op laatst, allen ervaren fietsers....
Om 00:50 waren we binnen en zo dronken we samen een biertje op behaald succes.Afbeelding
Afbeelding

Henk

kunst en fietswerk

http://www.kleurrijkleven.webklik.nl
Henk, dat was weer prachtig. Gefeliciteerd
Dank je Wim,

het was id. een huzaren stukje! En gelukkig kon Maarten me net op tijd een nieuw koplampje opsturen. De Edelux had het begeven. Toch wel noodzakelijk goede verlichting met dit soort barre tochten.
Respect!

Henk, wat voor ee tijd en snelheid heb je gereden?
Mooi, gefeliciteerd. Dan smaakt een biertje erg lekker :wink: Als ik google op brevetten zie ik een aantal sites met informatie. Is er een site met veel info en door velen wordt geraadpleegd? Kwam zelf o.a. op deze:
http://www.randonneurs.nl
http://ern-ossendrecht.nl
http://lowlands1000.nl
jasmon schreef:Respect!

Henk, wat voor ee tijd en snelheid heb je gereden?
Sowieso binnen 20 uur.
Als-ie om 0:50u binnen was, heeft-ie het in 15u50m gereden, want de starttijd was 9:00u.

Hier nog een plaatje van de helden, bij de eerste controle:

Afbeelding
foto: Ernst Huijboom

En toen waren ze nog niet eens op de helft! :lol:
Zo dan. Knap hoor!

Ik kende dit concept niet. Hoe werkt het en hoe komen jullie aan je route? Wanneer heet het een brevet? Als ik even door redeneer kan ik ook een anders dat ik niet kende hiermee relateren. De brevet fiets?
Leuk hoor, brevetten staan ook op mijn lijst voor 2016, maar eerst een MTB vakantie :lol:

Jammer dat ik de 200's in de beurt mis omdat ik zo laat ga beginnen .....
AndreM schreef:Zo dan. Knap hoor!

Ik kende dit concept niet. Hoe werkt het en hoe komen jullie aan je route? Wanneer heet het een brevet? Als ik even door redeneer kan ik ook een anders dat ik niet kende hiermee relateren. De brevet fiets?
Hier staat wat begin info:
http://files.webklik.nl/user_files/2009 ... n%20NL.pdf

Hier agenda met tochten:
http://www.randonneurs.nl/?post_type=tribe_events

F.A.Q.
http://ern-ossendrecht.nl/faq.html
Lijkt me erg leuk, zulke ritten. Moet je daarvoor lid zijn van een club?

Ik zie op de foto trouwens een andere fiets dan de bruine Blacksmith die we hier enige tijd geleden gepresenteerd kregen. Te slecht weer voor het raspaard?
AndreM schreef:Zo dan. Knap hoor!

Ik kende dit concept niet. Hoe werkt het en hoe komen jullie aan je route? Wanneer heet het een brevet? Als ik even door redeneer kan ik ook een anders dat ik niet kende hiermee relateren. De brevet fiets?
Zie voor informatie: http://www.randonneurs.nl
En ook de site van audax: http://www.audax-club-parisien.com/EN/

Mooie prestatie Henk!
Bericht aangepast:
Iemand die een kalenderjaar een volledige serie brevetten (200, 300, 400 en 600 km) heeft volbracht, heeft aan de voorwaarden van een Super Randonneur voldaan.
http://www.lowlands1000.nl/index.php?op ... Itemid=129
Het brevettenseizoen loopt van november tot en met oktober, en laat in het jaar worden er nog een paar tweehonderdkilometerritten georganiseerd. De brevetten voor de superrandonneurstitel hoeven niet in (oplopende) volgorde gereden te worden, dus dat is ook nog een mogelijkheid.
Friso* schreef:(Een afstand mag worden ingeruild voor tweemaal een langere afstand) :P
Elke afstand mag worden ingeruild voor een (één) langere afstand. Rijd je dus dit seizoen de DCT (1400km), de 1000km van Maastricht, de Cascade US (1200km) en Vologda–Onego–Ladoga (1200km), dan heb je ook recht op de titel. IS echter niet aan te raden.
Alien schreef:Elke afstand mag worden ingeruild voor een (één) langere afstand. Rijd je dus dit seizoen de DCT (1400km), de 1000km van Maastricht, de Cascade US (1200km) en Vologda–Onego–Ladoga (1200km), dan heb je ook recht op de titel. IS echter niet aan te raden.
Bedankt voor de correctie. De quote die ik van een site heb had het onduidelijk neergezet.
Afbeelding
http://ern-ossendrecht.nl/faq/327-begri ... neurs.html
Ja, dat staat er niet handig. Overigens is er een uitzondering op hetgeen ik hierboven zei: voor de PBP-kwalificatie mogen géén langere afstanden gesubstitueerd worden, en moeten de brevetten wél in oplopende volgorde gereden worden.
Lijkt mij wel geweldig om brevetten te rijden. Fysiek en mentaal een uitdaging.
Nu raak ik trouwens toch weer aan het twijfelen, want in de regels van de ACP (die bóven de nationale regels gaan), is niets over substitutie van langere afstanden te vinden. Ook op de site van Gerrit Schotman, ACP-vertegenwoordiger voor Nederland en aanspreekpunt voor aanvragen van de SR-medailles, zegt expliciet dat een volledige serie van 200-300-400-600 moet worden gereden. Hm.

Zou niet de eerste keer zijn dat we onduidelijkheid over de regeltjes hebben…
Alien schreef:Nu raak ik trouwens toch weer aan het twijfelen, want in de regels van de ACP (die bóven de nationale regels gaan), is niets over substitutie van langere afstanden te vinden. Ook op de site van Gerrit Schotman, ACP-vertegenwoordiger voor Nederland en aanspreekpunt voor aanvragen van de SR-medailles, zegt expliciet dat een volledige serie van 200-300-400-600 moet worden gereden. Hm.

Zou niet de eerste keer zijn dat we onduidelijkheid over de regeltjes hebben…
Komt ook omdat er verschillende sites bestaan met verschillende informatiebronnen. Wellicht een mail sturen aan de ACP vertegenwoordiger?
Erg hard hebben we niet gereden, het was al waar genoeg met die storm om een beetje tempo te houden. Ook regelmatig even stoppen voor eten, plassen, lekke band enzo... Maar toch waren we niet als laatste binnen, de laatste kwam om 04:45 binnen.
En het is zeer vroeg in het seizoen, ik heb nog nooit zo vroeg zo'n afstand gefietst.

We zijn met 36 mannen en één vrouw gestart, twee deelnemers van boven de 70 jaar. Er waren een paar uitvallers.

Ik ben lid van de ERN, Eurodax Randonnee Nederland. http://ern-ossendrecht.nl/
Daar alle info, je hoeft niet perse lid te zijn van een club, maar wil je Bv Parijs-Brest-Parijs fietsen dan moet je wel lid zijn.

De routes worden gemaakt door degene die het organiseren, de tracks kun je dan van de ERN site halen. (vroeger reedt ik op een route beschrijving :shock: zonder GPS)

Er staan tijdslimieten voor elke afstand, de afstanden zijn; 200-300-400-600 km, dat in één jaar en je mag jezelf Superrandonneur noemen. Na homelegatie door ACP, Audax Club Parisien.

We praten over een randonneuse/Audax fiets (randonneur). Ik heb mijn oude Avaghon helemaal een boost gegeven.

RVS frame, Velo Orange naven, Hplus Son velgen, Pasela banden 32 mm, VO drager, Son Edelux2 koplampje, Carradice tas, Nitto Noodle stuur, Brooks colt zadel.

Afbeelding

De BlackSmith gaat volgende keer weer mee :D


Henk

kunst en fietswerk
Prachtfiets, zag 'm van de week al in een ander topic voorbij komen.