Voeten onbewust naar achteren.

Na de bouwvakvakantie ben ik begonnen met fietsen naar het werk. Daarvoor kon het door de afstand nooit. Het grappige is dat ik in het begin met het midden van mijn voeten op de pedalen zat maar ik heb ze onbewust steeds verder naar achteren verplaatst en nu zit ik met de ballen van mijn voeten op de pedalen. Het voelt nu ook heel raar om met het midden van mijn voeten te trappen. Ik merk gewoon dat het totaal niet efficiënt is.
Dat klinkt alleen maar gunstig.
Is er een oorzaak voor? Heb je misschien het zadel los gehad en is het nu verder naar voor of achter gemonteerd, of zijn zadel of stuur op een andere positie terechtgekomen? Dat kan allemaal dit soort effecten hebben.
Het kan nooit kwaad om wat te experimenteren met afstellingen. Fiets eens een paar dagen of zelfs een week met stuur of zadel een halve of hele centimeter verplaatst of zo. Doe één afstelling tegelijk en onthoudt vooral wat de vorige afstelling was. Doe bv een plakbandje ergens omheen om aan te duiden hoe diep de zadelpen er eerst in zat of gebruik een goede markeerstift.
Leon schreef:
zo 20 nov, 2022 12:39
Is er een oorzaak voor?
Is er een vraag?

Groetjes,

Carl
Carl schreef:
Leon schreef:Is er een oorzaak voor?
Is er een vraag?
Samen met mijn andere vraag, die je niet geciteerd hebt, inmiddels drie. :D
Er is qua afstelling van stuur en zadel niets verandert dus ik denk dat ik onbewust gewoon een meer efficiënte positie heb aangenomen. Ik moet hier bij zeggen dat het nu ik er aan terug denk begon toen ik echt conditie begon op te bouwen en de hele rit een hogere snelheid kon aanhouden. De snelheid zal er vast en zeker invloed op hebben.