Fietsen in de Provence | Benjaminse

Vanaf midden juni ga ik de Benjaminse route door de Provence fietsen, zie https://www.cyclingeurope.nl/routes/provence/index.php

Ik heb 3 weken dus de tijd om vrijwel alle routes in het netwerk te doen. Ik vroeg me af of er mensen zijn die deze route hebben gefietst en leuke tips hebben met betrekking tot leuke campings of andere zaken. Of niet te missen plekken die net van de route af liggen en dus niet in het gidsje staan.

De Grand Canyon du Verdon / Gorges du Loup wil ik ook zien. Wat is daar een goede uitvalsbasis voor en in hoeverre kun je dit met de fiets doen? Of is een excursie boeken bv praktischer?

Kortom, tips welkom :)
De leukste campings vind ik de campings die volgend jaar dicht gaan omdat ze in geen enkele gids staan of de camping die juist net geopend zijn en nog niet in een gids staan. Maar alle andere campings kunnen fantastisch zijn en ook niet. Meestal vind ik campings die met de Franse slag ontworpen zijn en ook op die manier functioneren beter dan die die met het normeringsboek in de hand zijn ontworpen om net aan vier sterren te voldoen en daar bovendien de prijs voor te vragen.
Maar ja, mijn fijnste camping wijkt dan ook nauwelijks van wildkamperen af behalve de toevoeging van legaliteit, een waterkraan en een warme douche.
Als je toch bij Cavaillon bent is dit wel een leuke plek om even te bezoeken: https://www.google.com/maps/@43.7876761 ... 240!8i5120
Ik heb een aantal jaar geleden in een week een deel van deze route gefietst. Auto laten staan op camping in Cavaillon. Nog even gezocht maar ik weet de naam niet meer. Een rondje gefietst via Aix en Provence, Carcès, Aiguines en Apt.
Wat me voor bijgebleven is, is de stevige mistral die maakte dat ik bergaf flink moest bijtrappen.
Bij lac de saint Croix op camping la Source gestaan. Prima uitvalsbasis voor de Gorge du Verdon. Ik had graag de hele route gefietst maar ik moest weer aan het werk. Wie weet nog een keer.
Als de mistral je het leven zuur maakt kun je ervoor kiezen om even uit het Rhonedal weg te blijven en eerst het oostelijk deel te doen. Misschien is het de week erna beter.
In 2015 en 2019 deze route gefietst. In het voorjaar en najaar. Zie https://reinderklein.nl/2019/09/avignon
Campings zijn zo persoonlijk. We hebben er op zeer diverse campings gestaan. Van (te) groot met lawaai animatie tot heerlijk klein en knus, of groot maar een plek aan zee tot verlopen, wat ook wel weer wat had.
De Verdon doe je toch gewoon met bepakking? Niks geen uitvalbasis. :D
Veel plezier met de voorpret en de reis.
Met uitvalsbasis bedoel ik dat je aan de voet zit daar. En hoe je hem dan opfietst moet iedereen zelf weten.
Hi,

We wonen sinds een paar maanden in het gebied. En kennen de streek best goed, al zeg ik t zelf...
De Verdon is goed fietsbaar, heel mooi, maar het mooiste is de dagwandeling door de kloof. De moeite waard om er een dag te blijven en vervoer te regelen naar de start van de wandeling. Of zoals wij deden; liften!
Verdere tips; eigenlijk is de hele route de moeite waard, alleen de kust is in juli/augustus naar onze smaak veel te druk.

ps; als je een parking voor je auto zoekt; kan ook bij ons in Saint saturnin.
pps; De Ventoux zou ik zelf niet met bepakking rijden ;-)
In 2008 daar mijn eigen variant op gemaakt, noord van de Ventoux gestart in de buurt van Vaison la Romaine, mooie eerste etappe naar kleine municipal in Séderon.

Vanaf de camping in Bonnieux kun je mooie dagtocht maken boven over de westelijke Luberon, door het cederbos. En ook de oker vallei van Roussillon is binnen bereik.
Bedankt voor alle tips!

Oker vallei van Roussillon klinkt goed

@avic 'de dagwandeling', is dat de Sentier de l'Imbut of de Sentier Martel? Dank voor het parkeeraanbod maar ik ga met de fietsbus :)

@reinder, leuk ik ga je verslag lezen en foto's bekijken

en ja wat betreft campings, dat is inderdaad persoonlijk. Liefst zo klein en rustig mogelijk, behalve als er een zwembad is, dan 'mag' het wat drukker ;)

Verdon zal uiteindelijk met bepakking zijn ja maar wil er ook wandelen. De Ventoux ga ik niet met bepakking op maar als dagtrip vanuit Bedoin en misschien een tweede keer vanaf een andere startplek.
Hi, wij liepen de Martel, maar die andere ziet er ook mooi uit. Martel was vanuit de camping in La Palud goed te doen, laatste stukje terug via de weg gelift.
Voel je vrij om je tentje bij ons op te zetten als je hier langs komt! ( we wonen op een paar km van Roussillon en de okers)
Paar jaar geleden weer eens gedaan en ik moet eerlijk zeggen dat we iedere keer weer verbaasd zijn hoe makkelijk het ons eigenlijk afgaat om de hele gorge rond te fietsen. Ook het middelste rondje vanaf la Palud valt reuze mee en is wonderschoon!
De laatste keer in Le Bar sur Loup gestaan, aardige camping, vandaar via de Gorge du Loup omhoog. Fantastisch bakkertje op de top met verrukkelijke pizaatjes. Vervolgens via de Benjaminsroute naar Comps sur Artuby. Heerlijk ouderwetse camping muncipal net buiten het al net zo heerlijke dorp.
Hierna krijg je wederom een fantastisch stuk, over de Pont de l'Artuby richting Moustiers Sainte Marie, leuk plaatsje maar o zo toeristisch... Vandaar zou je dan nog een uitstapje kunnen doen richting la Palud en vervolgens het "hoge rondje".
Mocht je nog tijd over hebben, vergeet dan ook niet de Gorge du Nesque mee te pakken, zowel vanuit Sault als uit Villes sur Auzon héél goed te doen en adembenemend mooi!
Zelf ben ik ook nog even naar Arles gefietst omdat ik dat prachtige stadje niet wilde missen. Dat kan prima door vanuit Avignon tot Arles de Via Rhona te nemen (de route van Genève naar Marseille).Vanuit Arles ging ik op advies van een fietser uit Arles een klein stukje in Zuidelijke richting de stad uit naar Pont de Cru en vervolgens via Barbegal, Paradou en Maussane naar Salon waar ik de Benjaminse-route weer oppikte.
Geniet van het mooie cartografenwerk van Benjaminse.
ik bedoelde Pont de Crau, excuus!