Sultans Trail Lezing op 9 januari door Iris & Sedat

De Sultans Trail fietsroute begint in Wenen op de plek waar tijdens de tweede belegering van Wenen door de Osmanen de tent van grootvizier Kara Mustafa Pasha (veldheer van het Osmaanse leger) stond. Sedat en iris zijn degene aan wie we deze route te danken hebben. Het is natuurlijk een uitgelezen kans om inspiratie op te doen en informatie in te winnen van de mensen zelf, die elke meter in kaart hebben gebracht.
Omslag_Pirola.jpg
Dit is wat Sedat en Iris er zelf over schrijven:

De route volgt globaal de route die de Sultaan heeft afgelegd. Maar wij maken ook praktische keuzes voor fietsbaarheid en veiligheid. In Hongarije fietsen wij langs Székesfehérvár en in Kroatië langs Đakovo, beide steden hebben een zijdelingse rol gespeeld tijdens de belegeringen, maar waren van zodanig strategisch, historisch belang voor de Osmaanse geschiedenis in centraal Europa dat ze opgenomen zijn in de route. Tussen Mohács in Hongarije en Novi Sad in Servië bevinden zich ook de alternatieve routes (7.1) die een grote rol hebben gespeeld tijdens de eerste belegering en ook onderdeel was van de route naar Istanboel . Alternatieve route 7.2 was voor de voorttrekkende legers minder interessant door de heuvelachtige omgeving en grotere overstroming kansen destijds.

De lezing is bij BeagleBikes in Utrecht op 9 januari om 19.30 tot 21.00. De lezing is gratis, maar aanmelden is wel verplicht en kan middels een e-mail naar info@beaglebikes.nl
Omslag_SultansTrail fietsgids_Deel2.jpg
Overigens is er heel veel info te vinden over de route op de volgende website: https://www.sultanstrail.net/

Veel voorpret gewenst.