De nieuwe Santos Travelmaster 3+

284 berichten
abre facil schreef:Santos weet zich zelf mooi te profileren met hun "built for life" fietsen, maar als het puntje bij paaltje komt bieden ze uiteindelijk toch maar vijf jaar garantie.
TS zegt op zijn site: "Als énige in Nederland bieden wij 5 jaar garantie op uw Santos." Die vijf jaar garantie is dus klaarblijkelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zoals reeds gemeld zegt Santos er op zijn site helemaal niets over.
Hoe komen jullie er dan bij dat het 5 jaar is? Is dat een aanname of ergens op gebaseerd? Kan zijn, ik weet het niet, maar als er zaken als feiten worden gepost zou ik wel graag zeker willen weten of het echt een feit is. Als jullie het willen kan ik het wel even bij Santos navragen. Geef maar aan of daar behoefte aan is.
Marco - Santos - Meijerink schreef:Hoe komen jullie er dan bij dat het 5 jaar is? Is dat een aanname of ergens op gebaseerd? Kan zijn, ik weet het niet, maar als er zaken als feiten worden gepost zou ik wel graag zeker willen weten of het echt een feit is. Als jullie het willen kan ik het wel even bij Santos navragen. Geef maar aan of daar behoefte aan is.
Het is geen vijf jaar, Rob's Bikecenter zegt immers als énige in Nederland dat te bieden. Dat wekt de indruk dat anderen minder garantie geven.

Garantie is nu typisch een zaak van Santos zelf. Harde garanties zijn iets waarmee geadverteerd wordt, die vervolgens bij aankoop schriftelijk gegeven wordt, en bij mankementen nagekomen wordt.

Wat heeft wie er ook aan dat iemand wat navraagt bij Santos?
Marco Meijerink schreef:Als jullie het willen kan ik het wel even bij Santos navragen. Geef maar aan of daar behoefte aan is.
Kennelijk heeft Hetty van Bikefeeling het nog geen maand geleden gedaan:
https://www.bikefeeling.nl/blog/Tweedeh ... n-Garantie
Geen idee Leon. Zo diep zit ik er niet in. Zit daarvoor iets te vaak op de fiets zelf inplaats op het forum :D .

Hieronder het antwoord van Santos (Robbert). Zou inderdaad wel mooi zijn als dat op de site wordt gezet. Zal vragen of ze dat willen doen.

Garantie is overigens 10 jaar op frame en vork. Echter, meestal doen we niet moeilijk over aanvragen tenzij het duidelijk een ongeval oid is...
Garantie is ook voor de tweede, derde, enz eigenaar. Ik heb alleen wel een aankoopbewijs van de eerste koper, van de verkopende winkelier, of het originele paspoort dat met elke fiets meegeleverd wordt nodig.

Ha, ik zie het al.
Dat gaat volgens mij over RBC die 5 jaar garantie biedt. Dat betreft de gehele fiets volgens de voorwaarden die hij er bij afgeeft.
Santos biedt 10 jaar op frame en vork (als je een aankoopbon kunt overleggen of de dealer die heeft) en twee jaar op de onderdelen zoals de fabrikanten dat ook doen.
Slijtage valt buiten garanties. En defecten die als oorzaak gebrekkig onderhoud hebben ook. Maar dit laatste ligt moeilijk en daarom doen we daar ook meestal niet moeilijk over.

Laatst kreeg ik een mail of een 8 jaar oud bracket op garantie vervangen werd.
Daar hebben we de persoon in kwestie gevraagd of die naar de dealer wil gaan zodat die kan beoordelen wat er aan de hand is en dan eventueel contact met ons opnemen. Leek me redelijk. Maar zelfs daarover twijfelde ik nog.
Ik heb een aantal berichten verwijderd. Was alleen moddergooien tussen twee personen.
Lees de forumregels nog eens door en tel tot tien voordat je reageert. Als het een onderlinge kwestie is, gebruik dan de PB's.
Hoi Marco (en anderen),
Hoe komen jullie erbij dat de garantie vijf jaar is [op Santos frames]?
Vijf jaar was min of meer de termijn die Eric Schuit destijds (25.04.2014) op mijn post "Hoe lang garantie op Santos trekkingfietsen?" mede deelde:
Juridisch heb je -uit mijn hoofd- vijf jaar Santos garantie. Maar ik vind dat niet zo relevant. Wij als Santos dealer geven veel langer garantie; zo goed vinden wij de frames. En Santos gaat daarin mee. Hun service is buitengewoon goed en voor ons zijn ze het fijnste bedrijf om mee te werken.

Maar waarom dan toch vijf jaar? Stel je hebt een barbaar die fietsen echt misbruikt. 180 kilo bagage, banden knoerthard oppompt, op het zadel blijft zitten wanneer hij (geen zij) door een kuil gaat of een stoep oprijdt, gooit en smijt met de fiets, etc. Dan kun als als dealer of als fabrikant zeggen dat het buiten de garantieperiode valt.
Dus ja, misschien is/was het handiger als Santos dat gewoon vermeld(de). Enfin; learn and live...
Wellicht ten overvloede, maar nog even ter aanvulling.
Tijdens het googlen op "Santos fietsen garantie" kwam ik bij Bongers Bikes terecht die het volgende vermeldt:

Santos geeft 10 jaar garantie op het frame, de hydraulische Magura remmen hebben 5 jaar garantie op lekkage en de Rohloff-naaf wordt zelfs levenslang gegarandeerd! Dat geeft vertrouwen!

Zie: https://www.bongersbikes.nl/testfietsen ... ravel-lite

Dit gaat weliswaar over de Santos Travel Lite, maar ik kan me voostellen dat het ook voor de andere Santos modellen op gaat.
Het sluit in ieder geval aan op wat Marco bij Santos heeft kunnen informeren.

Santos zou hier inderdaad misschien wat duidelijker over kunnen zijn op hun website.
Ik kan me overigens wel voorstellen dat ze een escape willen houden voor onterechte claims, zoals eerder omschreven (te zwaar beladen, oneigenlijk gebruik, etc.).

Ik zal t.z.t. wel een fotootje posten van mijn exemplaar, voor degenen die aangegeven hebben dit aardig te vinden.
Graag maak ik één en ander duidelijk.

De 5 jaar garantie is een uitbreiding op de standaard garantie termijnen die Santos aanhoud. Santos zelf geeft 10 jaar garantie op hun frames en vorken. Daarnaast zijn er diverse fabrikanten die zelf ook een afwijkende hogere termijn hebben. De 5 jaar garantie mag gezien worden als een minimale garantietermijn. Dus zouden er op een fiets delen zitten waarvan de fabrikant een termijn van 2 jaar stelt, dan maken wij daar 5 jaar van. Dit gebeurd volledig op eigen initiatief.

De 5 jaar garantie wil dus niet zeggen dat er maximaal 5 jaar op een complete fiets zit. De voorwaarden van deze gratis uitbreiding zijn verstrekt aan alle klanten die een fiets aanschaffen of aangeschaft hebben.

Vragen beantwoorden we graag per mail; info@robsbikecenter.nl of telefonisch 010-5912318.

Ik vraag jullie om gewoon weer over fietsen te praten en vragen over de garantie aan pns te stellen.

note:
Please, read the attached owners manual first, before mounting and using the SPEEDHUB 500/14!
We guarantee a flawless and technical fault-free running of the Rohloff SPEEDHUB 500/14 for a period of two years after date of purchase. Not included in the warranty is a normal amount of wear of all wearable parts. Wearable parts are those parts which are subject to an amount of wear due to their function.
2 jaar garantie op een Rohloff-naaf dus.

MAGURA is giving a 5-year leakproof warranty on brake levers (master
cylinder) and brake callipers if you register your brake online on magura.com. Watch out
for the red info sheet in the middle of this manual!
alleen 5 jaar bij registratie van de remmen, niet iedereen doet dit
Ik heb 'm!! hij is binnen... en de eerste 20 km vanavond nog even gefietst.
Mijn eerste indruk is zeer positief! Ik ben er erg blij mee...

Voor de liefhebbers onder ons hier een fotootje.

Afbeelding

en een lekker flesje wijn kan ook mee :D

Afbeelding

(Ik heb 'm trouwens ook gepost op het forum onder "post eens een foto van je vakantiefiets", voor het geval dat iemand mij er op zou wijzen dat hij daar thuis hoort. Nou, hij staat er hoor! :wink: )
Echt een mooie fiets! En zeer lekkere wijn! Getuigen van goeie smaak.
Beide hun prijs waard?
Voor wie het wil betalen wel, denk ik dan maar. :twisted: :wink:

Geniet ervan!
Heel veel plezier Edwin met je nieuwe krachtpatser :D
Veel plezier Edwin! Nog vele kilometers en avonturen toegewenst!

Hoe lang moest je wachten voor de levering?
Supermooie fiets Edwin , veel plezier ermee.


Ps , wat zijn dat voor voordragertjes op de voorvork ? Heb je daar merk en type van misschien ? (Kan zijn dat die ook op m'n fatbike passen maar ik vind alleen dragertjes die niet passen)
Dank jullie allemaal voor de leuke reacties!

Ik heb inmiddels een fietscomputer gemonteerd, een gopro mount, mijn stuurtashouder en navigatiemount.
Ik sta te popelen voor de eerstvolgende trip. Mijn vrouw trouwens ook, want zij is superblij met haar even mooie Koga Worldtraveller S.

@Dennis: de lowriders zijn van Tubus, het model is Duo.
Zie: http://www.tubus.com/product.php?xn=17
Grum schreef:Veel plezier Edwin! Nog vele kilometers en avonturen toegewenst!

Hoe lang moest je wachten voor de levering?
De levertijd was ca. 4 weken, werd mij verteld. Het klopte ook want ik heb 'm op een zaterdag besteld en ietsjes meer dan 4 weken later was hij (op dinsdag) binnen.
Die drager is een Tubus Duo en past alleen op vorken die daar speciaal voor zijn gemaakt. Is dit voor Fatty? Kijk dan hier: http://www.oldmanmountain.com/category/SHFB.html
Maar je kunt nog steeds gewoon weinig meenemen.
Wauw Edwin, da's best wel snel. 4 weken voor een custom fiets. Wij hebben vooral op de testfietsen gereden. Binnenkort komen onze eigen bikes.
Tubus Duo vind ik best wel een aardige drager. Ding is bijzonder stevig en als je je wiel eruit haalt om de fiets klein te verpakken voor het vliegtuig wordt het pakketje een stuk kleiner dan met een reguliere drager.
Waar gaat je volgende trip naar toe?
Groet, Marco
Marco Meijerink schreef:Wauw Edwin, da's best wel snel. 4 weken voor een custom fiets. Wij hebben vooral op de testfietsen gereden. Binnenkort komen onze eigen bikes.
Tubus Duo vind ik best wel een aardige drager. Ding is bijzonder stevig en als je je wiel eruit haalt om de fiets klein te verpakken voor het vliegtuig wordt het pakketje een stuk kleiner dan met een reguliere drager.
Waar gaat je volgende trip naar toe?
Groet, Marco
Ja Marco, dat viel mij ook erg mee. De Koga van mijn vrouw was er ook na 4 weken, dus wat levertijd betreft zijn de beide merken aan elkaar gewaagd.
Ook zij heeft de Tubus Duo gekozen als voordrager. Het leek mij inderdaad wat handiger, compacter.
Ik ben wel onder de indruk van zowel de Koga Worldtraveller S als de Santos Travelmaster 3+ en we voelen ons erg bevoorrecht om op zulke fietsen op pad te mogen gaan!

We zijn nog aan het uitzoeken waar we naar toe willen. Landen als Denemarken (i.c.m. Zweden), Noorwegen, Schotland, de Alpen of Marokko staan op onze wensenlijst.
We hebben tot nu toe nog geen keuze kunnen maken.
Onze jongste zoon gaat uiteraard ook mee. Hij is dan 10 jaar en fietst op een Islabike Beinn 26" met eigen stuurtas (Ortlieb Ultimate Compact) en 2 Ortlieb Backrollers City.
Daarnaast wil onze oudste zoon van 18 ook graag mee. Hij is dit jaar met zijn Cortina transportfiets op pad geweest en wil graag met zijn Cube atb als bikepacker uitgerust mee.
De jongste kan gemiddeld 65 km per dag wel aan en ik denk volgend jaar nog wel wat meer en regen deert ons ook niet (dit jaar bijna iedere dag regen gehad, maar toch genoten!). In 2,5 week willen we zo'n 1.000 km gaan fietsen.
In de meivakantie, met Pinksteren, Pasen e.d. gaan we vast nog wel kampeertripjes maken in NL of net over de grens als voorbereiding op de zomervakantie naar.....?

Als we er uit zijn laat ik je het weten (wellicht heb je dan nog handige tips) :wink:
Klinkt veelbelovend, en ook herkenbaar. Na jaren van misprijzen is onze dochter van 20 deze zomer voor het eerst weer mee geweest om te fietsen. En natuurlijk reed ze ons eruit. Helaas moest ik na korte tijd afhaken met een teruggekeerde knieblessure. Dat was niet van het fietsen, maar verder fietsen zat er helaas niet meer in. Het was wel erg leuk te zien dat dochterlief er zo'n zin in had, en dat Ibiza ineens niet meer hoefde. Ik ben benieuwd wat ze komende zomer gaat doen.