Trekkingfiets 1,96m

Beste Wereldfietsers,

Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren op een trekkingfiets. Nu ben ik een nog een beginner in het hele trekking gebeuren. Ik ben dan ook niet van plan om meteen een dure fiets aan te schaffen. Ik heb al op marktplaats rondgekeken maar daar blijft het lastig aangezien ik 1,96m ben en vaak de juiste framemaat niet wordt aangeboden. Ik hoef geen fiets met een rohloff naaf of een met een riemoverbrenging. Ik zou slechts een trekkingfiets willen hebben met een stijf frame, geen geveerde voorvork, een derailleur systeem, 20+ versnellingen en uitbreidbaar met voor- en achterdrager. Daarnaast geef ik ook de voorkeur aan iets bredere banden zoals de huidige Cube travel modellen hebben.

Mijn budget zit rond de 300-400 euro. Ik ben me ervan bewust dat dit geen groot budget is en dat ik hoogstwaarschijnlijk concessies moet maken. Het plan op korte termijn zal zijn om ermee door Nederland te fietsen en hoogstwaarschijnlijk zal Frankrijk ook op de planning staan. Ik vroeg me af of er forumleden zijn die mogelijk nog een trekkingfiets te koop hebben staan die past bij mijn gestelde eisen (liefst provincie Limburg/Noord-Brabant) of misschien zijn mijn eisen niet realistisch of hebben mensen andere tips dan zou ik dat ook op prijs stellen.

Mvg,

Jos
Dat zou moeten lukken hier.
Succes
Anja
wat denk je hier van: https://link.marktplaats.nl/m1573098620 ?
stabiel en sterk frame, 3x9 versnellingen, precies de nokjes en oogjes die je nodig hebt, bandendikte 42 of zelfs 47 mm passen prima.
ik ken alleen de niet zo dikke zadelpen (26,8 mm) als nadeel: als je wat zwaarder bent of de pen moet er ver uit, neem dan alsjeblieft een stalen zadelpen!
check het achterwiel of bouw of koop een sterk achterwiel en je bent klaar voor minstens een rondje Europa.

of neem bijvoorbeeld deze fiets en bouw die om tot trekkingfiets/'fietsvakantie'fiets : https://link.marktplaats.nl/m1560623314. zeker zo stevig als de terraliner. kijk eens hier voor deze aanpak: https://timontyres.com/2017/11/12/why-y ... -594-euro/
en dat kan voor vanaf driehonder euro to zo duur als je het wilt maken :D
dan krijg je ongeveer dit: Afbeelding
en
Afbeelding

groet, hoogframe
beetje boven je budget en niet om de hoek, maar erg mooie fiets lijkt me deze: https://link.marktplaats.nl/m1534042285

deze kan ook (en dan imsschien de damesfiets voor een vriendin of zus?)): https://link.marktplaats.nl/m1579098199 maar deze is ook niet om de hoek en uit de tijd dat men/Koga vrij smalle banden op deze fietsen zette. in de basis een prima trekkingfiets!

met verder zoeken op marktplaats is er zat te vinden. :D kan een Giant Expidition in framemaat 64 cm, die ik recent op Marktplaats zag, even niet terug vinden. :oops:
hoogframe schreef:
zo 26 jul, 2020 22:17
met verder zoeken op marktplaats is er zat te vinden. :D kan een Giant Expedition in framemaat 64 cm,
Gezien het budget en de eisen van de TS, dacht ik ook meteen aan de Giant Expedition (wel de iets oudere versies: een 3.0 of zo, zelf gehad en was een prima fiets). Met zo'n term (en andere) kan de TS iig wat gerichter zoeken.

[edit]: op MP helaas tot max 60cm.
Bedankt voor de behulpzame reacties. Daar kan ik zeker al wat mee. Dat maakt de zoektocht al wat makkelijker.

Het idee van zelfbouw spreekt me ook wel aan. Stel ik koop een frame en bouw de fiets zelf op is dat te doen met wat online research? (Ik ben niet geheel A-technisch).
In de zoektocht naar frames die stijf zijn, voor wat voor merken kan ik dan het best zoeken?

Mvg,

Jos
Jos89 schreef:
ma 27 jul, 2020 09:11
Het idee van zelfbouw spreekt me ook wel aan. Stel ik koop een frame en bouw de fiets zelf op is dat te doen met wat online research? (Ik ben niet geheel A-technisch).
Als je reden hiervoor is om goedkoper uit te zijn kun je dit uit je hoofd zetten. Als je iets hebben wilt wat je niet kunt vinden is het een goed idee.

Ik zou streven naar een middenweg: koop de beste fiets die je voor zo weinig mogelijk geld vinden kunt (lastig in je maat), en besteedt de andere helft van je budget aan het geschikt maken van die fiets. Kunnen wielen zijn, of aandrijving, zadel(pen), banden, etc.

Een uurtje rondbellen naar grotere fietsenwinkels in je regio met de vraag om een inruiler heeft een grotere kans op mooi resultaat dan MP doorspitten.
ooit mijn "cross- randonneur"zelf gebouwd, telkens als iets stuk ging geupgrated met iets beters ,, mega Frankenstein gehaalte maar uiteindelijk weet je wel precies wat je echt wilt als je een ruimere budget hebt : )

go on with the home brew :)


Ridley tubus tara .JPG
met wat Grandonneur aangeeft: met een tweedehands fiets en dan de boel in orde maken, zit je zo op driehonderd a vierhonderd euro. meer is ook haalbaar :D
en een los frame in jouw maat zie je niet vaak.

in mijn voorkeur voor enkele modellen van de stalen of aluminium Giant's zit wel de keuze voor 26 inch wielen ingebouwd... dat moet je willen of niet. (en het rijdt prima met dikke 50 mm banden)
bijvoorbeeld zo'n fiets of alleen het frame kan een prima basis zijn: https://link.marktplaats.nl/m1564736669. dit is ongeveer 61 cm framehoogte (center-top gemeten)en lekker dikke maat stuur- (volle inch) en zadelpen (rond de 30 mm, meen ik) die allebei best en veilig een stukje uit het frame kunnen steken. heerlijk stijf frame met sterke stalen vork. deze heeft hydraulische remmen. ik ben er fan van :lol:
met 3x8 versnellingen heb je en degelijk en betaalbaar spul. en het is allemaal probleemloos te koop bij webshops. (mail me maar als je vragen hebt)
dit komt behoorlijk in de buurt van een Giant Expedition en is de goede maat: https://link.marktplaats.nl/m1575832298

Groesbeek grenst bovenaan de provincie Limburg, op loopafstand van ene station in Mook (stoptrein vanaf Roermond of Velo of Nijmegen)
Of deze Giant Tourer: https://link.marktplaats.nl/m1580056221
Staat te koop vlakbij Cuijk.
Kun je zo mee op vakantie, zeker in NL, en je kunt tzt onderdelen vervangen door betere, zoals de remmen vervangen door V-brakes of ombouwen naar 3x9 versnellingen.
Weet niet of deze groot genoeg is?

https://link.marktplaats.nl/m1581461661
Of deze Koga in Nijmegen? https://link.marktplaats.nl/m1579837981
Ik zie dat er meer mogelijkheden zijn dat ik van tevoren had gedacht. Momenteel heb ik de volgende op het oog:

https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en ... ousPage=lr

De beste meneer heeft ook nog een giant expedition frame, maat 64. Ik zou dan de onderdelen moeten overzetten van de 57 naar de 64. Ik zie dat momenteel wel als een mogelijkheid. Ook heeft deze versterkte wielen.
Jos89 schreef:
wo 29 jul, 2020 11:58

De beste meneer heeft ook nog een giant expedition frame, maat 64. Ik zou dan de onderdelen moeten overzetten van de 57 naar de 64. Ik zie dat momenteel wel als een mogelijkheid. Ook heeft deze versterkte wielen.
Hoe versterkt het is als je meer gaten in dezelfde naafflens gaat maken als bij 36 spaken valt over te twisten, en ook de verkrijgbaarheid van 40 spaaks velgen kan op reis bij falen wel eens lastig zijn. Verder een leuk fietsje. Naafdynamo is wel een leuke optie, hydraulische remmen ook.

Goedkoper komen ze ook wel eens voorbij, maar specifiek de wens voor die grote framemaat kan het wel lastig maken. Ook dat je niet met de beoogde framemaat kunt proefrijden kan misschien lastig zijn?

Let wel op de lengte van remleidingen en schakelkabels als je naar een groter frame gaat, en verzeker je ervan dat onderdelen tussen de twee frames allemaal uitwisselbaar zijn.

https://link.marktplaats.nl/m1580580447

Met bijvoorbeeld deze erbij heb je ook nog een setje goede bagagedragers en een setje waterdichte tassen. Al heeft Giant in latere modellen ook wel eens af fabriek met deze dragers afgemonteerd op de Expedition.

Jos89 schreef:
zo 26 jul, 2020 09:47
Daarnaast geef ik ook de voorkeur aan iets bredere banden zoals de huidige Cube travel modellen hebben.
Met een fiets met 28 inch wielen van een dergelijke leeftijd ligt er vaak 37mm aan banden op en kun je soms nog wel naar 42mm, maar wordt breder zoals 47mm of 50mm vaak lastig.
Ik heb je een privemail gestuurd met aanbod van een Vittorio fiets.

grt Hans
is dat deze of is dit wat voor je? https://link.marktplaats.nl/m1582359845
4000 euro nieuwprijs??????
Ik ga dan ook twijfelen aan de fiets.

Misschien is het iets maar laat je niet misleiden.

Anja
misschien waren het nog guldens :wink:
of het voelde als 4000 euro's :D
Beste Wereldfietsers,

Ik heb een fiets gevonden. Dankzij jullie aanwijzingen. Ik heb een Giant Expedition Travel framemaat 64cm. Ik moet hier en daar nog wel wat kleine dingetjes fiksen maar niets onoverkomelijks. Ik wil jullie bedanken voor de tijd en de moeite.

Mvg,

Jos