2e hands fiets gezocht

Ik ben van plan naar Barcelona te fietsen. Dit wordt mijn eerste grote fietsreis, en ik weet nog niet of ik vaker met de fiets op vakantie zal gaan. Daarom koop ik geen (dure) nieuwe fiets maar een 2e hands exemplaar. Ik zoek een degelijke trekking fiets zonder poespas. Mijn lengte is 1.83 meter. Heeft iemand een degelijke fiets te koop, eventueel met fietstassen? Ik betaal een eerlijke prijs. Hartelijke groeten, Marco
Misschien even je budget vermelden en eventuele nog verdere wensen?

Wil je bijvoorbeeld gaan kamperen of niet? Dat kan best schelen in de hoeveelheid bagage, en daarmee ook aan de eisen die aan een fiets gesteld worden.

Ook bijvoorbeeld een eventueel gewenste lage instap of niet, een recht stuur of een racebocht, etc etc ;)

Zie ook bijvoorbeeld hier voor flink wat inleidende informatie op een rij van mede-forumlid Wim:

https://fietsvakantie.home.blog/

Of als je het liever uitgebreider en in boekvorm hebt bijvoorbeeld deze:

https://www.bike4travel.nl/boeken/5866- ... ie-20.html

Zo zonder verdere informatie en wensen vind ik bijvoorbeeld dit wel een mooi voorbeeld:

https://link.marktplaats.nl/m1953646088

Leuke diverse fiets met een fraaie afmontage waar je alle kanten mee op kunt. Van mountainbike bikepacken tot meer 'traditioneel' onderweg met bagagedragers en spatborden. En dat zit er ook nog eens allemaal bij.
Op de site van m-gineering heeft Marten Gerritsen een leuk stuk over zijn over zijn eigen voorkeuren, waarbij alles draait om eenvoud en licht gewicht (12 kg fiets en 9 kg bagage): https://www.m-gineering.nl/techdex.htm en dan onder "vakantie".
Hi marco.

Ik lees net je bericht en ik kan je een bewezen vakantie fiets aanbieden. Het is een kona sutra en gechikt voor je lengte. Achterdrager en tubus voordrager. Het is echt mijn reismaatje en we komen net terug van een maandje fietsen op sri lanka. Ik heb net een nieuwer model kona sutra aangeschaft en wil mijn maatje graag aan een beginnende fietser doorgeven tegen een eerlijke prijs. Als het je wat lijkt hoor ik het graag van je.

Groet.
Mac