Gezocht: instap vakantiefiets hoog frame

Die T-500 heeft wel het voordeel dat hij nieuw is, dus met service en garantie. Dat zou mij ook wat waard zijn. Ook hoef je niet binnenkort dingen wegens slijtage te gaan vervangen, wat je van een Santos onder 1000 euro wel kunt verwachten. Wel zul je in beide gevallen eigen wensen hebben, zoals een ander zadel of stuurpen.

Heel jammer dat ze de T-XXL niet meer maken.

Het artikel van Christophorus is bedoeld om de problematiek uit te leggen m.b.t. framematen. Het bepalen van welke maat frame iemand nodig heeft is een heel ander verhaal. Dat gaat niet alleen over de lichaamslengte maar ook over de verhoudingen benen/romp/armen (1), over het gebruiksdoel (2), hoe stijf of lenig iemand is, wat iemand gewend is en wil, de afmontage waaronder vooral het type stuur (3) en vast nog wel een paar zaken. De conclusie daar kan niet anders zijn dan dat een pasfiets en de praktijk het beste is om er achter te komen. Zelfs een fietstochtje van een kilometer voor de deur van de fietsenwinkel is in die zin maar beperkt.

#1 Niet iedereen is hetzelfde.
#2 Hard trappen = meer voorover
#3 Wielrenstuur met meestal redelijk lange voorbouw = korter (!) frame.
https://link.marktplaats.nl/m1840753232 ... ialbuttons

Niet gek veel goedkoper dan 'ie nieuw was, maar ja... nieuw verkopen ze 'm niet meer met triple. Wel nog een aantal met SRAM 2x10, al ging de prijs daarmee ook best een stuk omhoog.

En deze heeft wel de HS33 en XT shifters die destijds een optie waren op het 'Special' model.

Grote framemaat ook. Of is deze maat dan weer te groot? ;)
Niet helemaal goedkoop. Maar wel een goede prijs voor de fiets.
Gudereit rohloff met belt in maat 64

https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en ... antiefiets